Supercarvilla staat in het teken van droomauto’s

Auteur: , 51 Reacties

Kijk je graag naar een Ikea-kastje met flatscreen om elke zaterdagavond niets van The Voice te hoeven missen, of zet je liever een centrale kamer in je huis vol met automobielen? Laten we voor het voortbestaan van de mensheid hopen dat de meeste petrolheads het laatste opteren. Iemand uit Californië heeft die droom waargemaakt.

Hij klopte aan bij architect Robert Mahterian om in de plaats Encino een huis met een open 1e verdieping te laten ontwerpen. Hierin werd een dijk van een muurloze ruimte gecreëerd om ongeveer 15 auto’s te kunnen stallen om een glimmend houtvloertje onder een zee aan spotlights. Op de foto’s zien we wel een open haard, twee zetels en een eettafel met stoelen, maar de resterende ruimte is verder in het teken gesteld van vierwielers. Een in-house showroom om constant naar klassieke Amerikanen, retesnelle Porsches 993 964 Turbo en een sporadische Shelby Cobra te kunnen gluren. En zien we daar een Ford Mustang GT500 Eleanor?

Je vraagt je af of er überhaupt wel eens met deze auto’s wordt gereden. Wel, laten we het hopen. De eigenaar heeft op zijn landgoed immers ook een drieluiksgarage laten bouwen, inclusief autolift. Daar zal ongetwijfeld meer gebeuren dan alleen poetsen.

Jep, dit begint steeds meer op een ultieme mancave te lijken. Van buiten de looks van een gezapige dertien-in-een-dozijn-villa, maar binnenin is het een autoparadijsje met slechts twee kamers; een om te slapen, de andere voor entertainment. De prijs voor dit alles? Onbekend.