Suzuki Regina, wat ben je lelijk van dichtbij

Auteur: , 44 Reacties

Voor de Tokio Motorshow, die op 30 november de deuren opent, heeft Suzuki deze conceptauto in de planning staan. Groen van buiten, en dat geldt op een spreekwoordelijke manier ook voor wat er zich onderhuids bij de Regina Concept afspeelt.

Het uiterlijk is zoals we dat van conceptcars mogen verwachten: gedurfd, vernieuwend en tegelijkertijd ietwat aan de lelijke kant. Alsof ‘ie op sommige plekken al voorzichtig aan het smelten is. Wel is bij deze auto sterk aan de aerodynamica gesleuteld om het verbruik gunstig te houden, en dat is dan ook meteen het idee achter deze auto. De Regina Concept werpt een blik op toekomstige compacte modellen van het merk die zuinig moeten omspringen met brandstof.

De conceptcar is slechts 3,55 meter lang en weegt 730 kg. Onder de kap ligt een 800cc-blok die wordt bijgestaan door een turbo en gekoppeld is aan een automatische CVT-bak. De C02-uitstoot moet mede dankzij een lage luchtweerstand en zaken als een stop/start-systeem slechts 70 gram per kilometer bedragen. Op naar de 14% bijtellingsklasse! Het verbruik is -volgens fabrieksopgave- 1 op 32 km.

Het interieur is voorzien van toekomststoelen en veel displays, en verder heeft Suzuki nog weinig bekend gemaakt over de auto. Waarschijnlijk laten ze op de Tokio Motorshow meer informatie los, dat jullie allemaal kunnen gaan bestuderen als de redacteuren van Groen7.nl zich hebben vastgebeten in deze groene Jap.