Systeem registreert illegaal parkeren op invalidenplek

Auteur: , 62 Reacties

Voorstander van een lik-op-stuk-beleid voor automobilisten die ten onrechte invalidenparkeerplaatsen innemen? Een bedrijf uit Nieuw-Zeeland heeft hier een oplossing voor gevonden.

Het bedrijf Car Parking Technologies (CPT) houdt zich- zoals de naam enigszins doet vermoeden- bezig met technieken voor alledaagse parkeerproblematiek. En één van hun nieuwste projecten is een systeem waarmee het vrijwel onmogelijk wordt om nog langer ongestraft op een invalidenparkeerplekken te staan.

De techniek hierachter is doodeenvoudig: automobilisten die recht hebben op een invalidenplekken krijgen een elektronische ‘tag’ in hun auto. Vervolgens registreren sensoren op de betreffende parkeerplek of een geparkeerde auto recht heeft om er te staan. Is dit niet het geval, dan kan er eventueel een blik aan parkeerwachters worden opengetrokken die dolblij weer aan hun bonnenquotum kunnen werken. En dat allemaal elektronisch, stukje lastenverlichting naar de parkeerwachter toe, zeg maar.

Volgens CPT is dit systeem niet veel duurder dan een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van vergunningen en parkeerkaaarten. Tot op heden is er nog geen land dat hun systeem heeft ingevoerd, maar in Nieuw-Zeeland zijn ze reeds druk aan het lobbyen. Zou dit hier in Nederland of België uitkomst kunnen bieden? (via Gizmag)