Tata Safari is liever een Range Rover Evoque

Auteur: , 46 Reacties

Men laten denken dat je een Range Rover Evoque rijdt terwijl dat niet het geval is, dat zouden we eigenlijk niet moeten willen. Toch die onverzadigbare drang naar deze speelse stads-SUV? Vooruit, het Indiase BigDaddyCustoms laat zien hoe je een Tata Safari ombouwt tot iets Evoque-achtigs.

Wat de Tata Safari (foto) en de RR Evoque met elkaar delen? Niets, behalve dat Tata het Indiase moederbedrijf is van JLR (Jaguar Land Rover) en voorkwam dat het failliet ging. En als dat de reden is om dergelijke replica’s te maken kijken we al met smart uit naar een Jaguar XJ op basis van een Tata Nano.

Maar goed, terug naar deze Safari. Een complete bodykit en subtiele two-tone lak geven deze Tata al een incidenteel Evoque-smaakje, en dat complete front met soortgelijke koplampen versterkt dat gevoel eigenlijk alleen maar. Totdat je hem van achteren bekijkt en alles weer uit verhouding blijkt te zijn. Of is dit soms een voorbode op de XL-versie? Al met al een moedige poging om de Evoque te evenaren. Gelukkig blijft deze Moon Rover, zoals hij liefkozend wordt genoemd, in India.

Met dank aan Kaustubh van indianautosblog.com voor de tip!