Top 10 auto’s voor het einde der tijden

Auteur: , 46 Reacties

Alle ophef ten spijt is de wereld momenteel nog niet vergaan. Echter, daar waar de Maya's leefden, is 21 december pas net begonnen. Mocht de beschaafde wereld alsnog te maken krijgen met een opdonder, dan hebben we tien voertuigsuggesties waar je goed mee uit de voeten kunt.

Hoewel ‘het einde der tijden’ best apocalyptisch klinkt, hoeven we ons dit keer geen zorgen te maken over zombies met een schreeuwende vleeshonger. Hiermee vervalt de acute noodzaak je achter een flinke laag bepantsering te verschuilen, danwel een groot boordkanon mee te nemen, hoewel je hier nog steeds voor kunt opteren.

#10 MDI AIRPod
MDI Airpod
Een vervelende bijwerking van het einde der tijden is dat het ook wat minder waarschijnlijk wordt dat er benzine uit de pomp stroomt. Wat is dan een beter idee dan een auto op lucht? De twijfelachtige styling moet je maar voor lief nemen.

#9 PAL-V
PAL-V
Wat is er na de ruptuur beter dan de zaken van boven bekijken? Je weet per slot van rekening niet hoe het wegdek zich houdt. Een vliegende auto is dan eigenlijk een no-brainer.

#8 Hyundai Elantra Survival Machine
Zombie Survival Machine
Hoewel je je over zombies niet druk hoeft te maken, moet je nou ook niet te veel rekenen op de wetshandhavers, dus tenzij je een kleerkast van 2 bij 2 bent, of over een indrukwekkende wapencollectie beschikt, is het niet onverstandig een beetje een beefed up set wielen te hebben. Van zichzelf is een Hyundai Elantra niet zo afschrikwekkend, maar met een paar simpele mods verandert een hoop.

#7 MINI Clubman ‘Life Ball’ van Agent Provocateur
Spank it!
Dikke kans dat je het niet zo lang uit houdt als de beschaving vergaat. Heb je dus niet veel zin om koste wat het kost de overlevingsstrijd aan te gaan, ga dan uit in stijl, met een stomend heet kinky bacchanaal der vleselijke lusten. En in welk voertuig kan je beter een potje vleesbingo spelen dan in deze aangepaste MINI?

Mocht je desondanks toch overleven, dan zal deze MINI de kern van het herbevolken der Aarde worden.

#6 Mercedes Unimog U5000
Mercedes Unimog U5000 6x6
Voor het geval de infrastructuur het begeeft heb je wel stevig vervoer nodig, om je nog een beetje te kunnen verplaatsen. Voor deze taak is deze über-6×6 uitermate geschikt, en je hebt ook nog de ruimte om de lekkerste wijven iedereen die een beetje lief is geweest voor je mee te nemen.

#5 Fahrradi Farfalla FXX
Fahrradi Farfalla FFX
Zit de hang naar uiterlijk vertoon in je karakter gebakken, en wil je ook na het einde der tijden nog goed voor de dag komen? Kijk dan eens naar de Fahrradi. Het ziet er goed uit, en het verbruikt geen druppel brandstof, want onderhuids is het een fiets. Hiermee lach je iedereen uit die zonder benzine is komen te staan.

Verkeer je echter in de gelukkige situatie pomphouder te zijn, en de complete inhoud van je opslagtanks in jerrycans te kunnen overpompen, dan zijn de volgende opties nog steeds onovertroffen:

#4 Thales Hawkei
Thales Hawkei
Heb je veel geld/ruilmiddelen tot je beschikking, en bovendien graag een voordeel op je mede-overlevers, zie dan deze Thales Hawkei op de kop te tikken, het liefst met een paar zware jongens als huurling. Deze 7 ton wegende Bushmaster-opvolger komt op plekken waar anderen niet kunnen komen, en je zit ook nog eens lekker beschermd.

#3 Paramount Marauder
Om nom nom nom
Groot, groter, groostst. Als je dit in handen hebt wals je over alles heen dat zich niet in de lucht begeeft.

#2 Conquest Evade
Conquest Evade
De Knight XV, maar dan zonder bepantsering. Scheelt je een hoop in wendbaarheid, en als je problemen tegenkomt, dan moet je er maar vandoor scheuren in plaats van de strijd aan te gaan.

#1 Porsche Cayenne-ombouw met veel guns
Cayenne guns
Nog steeds een straat-auto, dus iets minder rigoureus dan het paramilitaire spul, maar dat wordt goedgemaakt met een paar mods. Met deze Porsche Cayenne overleef je in de urban jungle van Johannesburg, maar ook als de beschaving op zijn laatste benen loopt heb je hier een aardig voertuig aan.