Top 10: de beroerdste auto’s van de laatste 15 jaar

Gepost op 23-11-2012 om 21:19 door - 108 Reacties »

Auwdi?
Handig: een verzekeraar die, op basis van 15 jaar ervaring, een lijstje samenstelt van auto’s die je maar beter links kunt laten liggen. De uitkomsten zullen je verrassen!

De Engelse verzekeraar Warranty Direct viert zijn derde lustrum, en zet voor de gelegenheid eens op een rijtje welke wielen je beter wel, en welke je juist beter niet kunt aanschaffen. Wat schetst de verbazing: bijna de complete top 10 staat vol met premium Duits spul, waar we onze vingers dus niet aan zouden moeten willen branden. De Duitse premiumleugen ontmaskerd?!

Ehm, nee… De auto’s krijgen een waardering volgens een Reliability Index, waarin onder andere is opgenomen hoe vaak een auto panne heeft, maar ook wat de reparatiekosten bedragen. Ergo: hoge werkplaatsrekening = slechte waardering (meer puntje).

Tsja: een beurtje aan je Honda Jazz is voor een appel en een ei gedaan, terwijl de kosten van het fatsoenlijk op de weg houden van je bijna 4-5-600 pk sterke powerhouse nou eenmaal, eh, een factortje veel hoger liggen.

Hoe de index precies in elkaar steekt kan je hier nalezen. Ga er van uit dat het gemiddelde van de index het cijfer ‘100’ is, en bekijk dan de volgende top 10, die vooral erg bruikbaar voor degene die wel pk’s wil, maar ook graag voor een dubbeltje op de eerste rang zit.

#10 Citroën XM – 438
#09 Land Rover Range Rover – 440
#08 Porsche 911 (996) – 442
#07 Bentley Continental GT – 490
#06 Audi A6 Allroad – 502
#05 Mercedes-Benz CL W215 – 512
#04 Mercedes-Benz V-Klasse -547
#03 Mercedes-Benz SL R230 – 555
#02 BMW M5 E60/E61 – 717
#01 Audi RS6 – 1.282

Bovenstaande lijst is wel interessant om de krachtpatsers eens onderling te vergelijken. Met een Continental GT ben je nog verbazingwekkend ‘goedkoop’ uit, en ook een Porsche 996 gaat nog wel. Het ding schijnt nagenoeg nooit pech te hebben, maar een gemiddelde prijs van een beurtje van £847,52 (zo’n 1.000 euro) zorgt voor een plek in de lijst. Of zou ‘t Britse wegdek de auto’s parten spelen?

Rij je een auto van Das Haus, zorg dan voor wat extra cash op je bankrekening, en de V10-monsters zijn pas echt een verschrikking voor je budget, vooral als er twee turbo’s opgeschroefd zijn. Holy Moses, 1.282 puntjes voor de RS6! Da’s een lekkere draaikolk in je portemonnee… De fun wordt duur betaald, zogezegd.

Nog eventjes het lijstje, maar nu ook met de meegenomen bouwjaren er bij:

I can haz Reliability index?

108 reacties  toon alle reacties
Wat een onzin dit…
Auwdi whoehahaha, ik zal maar niet zeggen “wat zei ik ” .
@jonkie: moet je eens op http://www.google.nl kijken, kan je dingen opzoeken die je niet kent, best handig.
@Donstil: ja, maar hier op autoblog krijg je meestal verhalen en anekdotes erbij die je op Google gewoon niet kan vinden. Maar oké ik Google al.
Tja…de zg premium rijder zal dit onzin vinden, hun audi gaat NOOIT kapot. Pieuwiep en toen ging de wekker…..
Zucht… Warranty Direct is géén verzekeraar maarrrr een bedrijf dat verlengde garantie verkoopt!

Dus dit lijstje is ‘bij welke auto word het meest geclaimd in de garantie’. En als je daar geen verrekensleutel in doet maar gewoon sec het bedrag in euro’s neemt, krijg je dus dit…

Gevalletje ‘je hebt leugens, grove leugens en statistiek’ van de bovenste plank dus!
Skoda octavia nr 1, 1.6 TDI, na exact een tiental km onherstelbare elektronica fout
Ingeruild voor:
Skoda octavia nr 2, 2.0 TDI, in het begin viel de motor constant uit.
Vandaag is ie na 35000km binnen gemoeten, gasklep defect.

De vervanggolf die ik kreeg is het meest triestigste stuk speelgoed dat ik ooit in mij handen heb gekregen wat betreft de nieuwe auto’s waar ik ooit mee gereden heb. Die golf had nog maar 1100 km op teller.
Triestige afwerking, het leek er op dat de verlichtingslampje met lijm op het plafond geplakt waren,koppeling deed raar, crap versnellingsbak, rammelende geluiden vanuit de voorophanging.

Ik heb in mijn leven al ongeveer met 200 auto’s gereden. Na mijn Skoda zal het terug een Jap worden, zeker weten!

Geen VAG brol meer,

Eigenlijk hoopte ik dat de Skoda betrouwbaarder ging zijn dan Volkswagen, dit bewijzen statistieken toch, maar nopes…
ik ben volgens mij een van de weinige die als bmw rijder wel voor de slechte kwaliteit durf uit te komen.

ik heb 14 jaar honda gereden, waaronder de twee laatste Civic Type R’s en nu net jaar BMW 335i benzin met 306 pk.

nou ik kan je zeggen, reparatiekosten bijna 10.000 euro en het gezeik begon al bij 45000 km op de teller. Veelvoorkomende problemen die bekend zijn bij bmw.

nu begrijp ik best dat elke auto kapot kan gaan, maar hier gaan onderdelen kapot die gewoon langer mee moeten gaan.

dus ja, voor mij zijn de statistieken waar japans veelal beter uit de bus komt wel de waarheid, al zal het gros hier ook weer anders over denken, maar ik hoor simpelweg niet of nauwelijks japanners met deze kosten.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!