Top 10 ergernissen bij de benzinepomp

Auteur: , 111 Reacties

Veruit de allergrootste ergernis bij de benzinepomp is natuurlijk de literprijs, waarbij de prijs van iedere liter Euro95 uit ruim één euro belasting bestaat. Deze ergernis kunnen de pomphouders niet wegnemen, maar dat excuus geldt niet voor de volgende tien irritatiefactoren.

#10. Bloemen
Onderweg naar schoonmoeder en zoals een goed schoonzoon betaamt eerst nog even een bloemetje scoren bij de benzinepomp? Vaak zijn de bloemen al verwelkt voordat je bij je schone mama bent gearriveerd.

#9. Gehaktbal
Die laat je liever liggen, geloof me. Kans is groot dat je al aan de schijterij bent nog voordat je de tankshop bent uitgelopen.

#8. Speciale benzine
Heel irritant dat nog steeds niet onomstotelijk bewezen is dat de duurdere brandstoffen (V-Power en consorten) werkelijk een verschil maken dat het prijsverschil enigszins rechtvaardigt. Ondertussen blijf ik de duurdere suggestieve peut gewoon in m’n tank gooien.

#7. Personeel
Iemand achter de kassa met een chagrijnige smoel en al tijden spijt van het feit dat hij/zij geboren is en zich maar weinig realiseert een baan te hebben bij de gratie dat we niet zijn doorgereden naar een goedkope onbemande pomp.

#6. Prijzen
Nog een stuk te gaan tot je eindbestemming en een beetje duf achter het stuur? Koop dan een blikje Red Bull voor minstens 2,5x de prijs in de supermarkt. Zelfs voor een flesje Spa blauw word je poot uitgedraaid.

#5. Afrekenen
Het is druk, er zijn meerdere kassa’s en toch is er maar eentje open. Ik zeg: drie in de rij, kassa bij, maar ja, dat werkt bij Appie ook niet altijd zoals beloofd.

#4. Koffie
Vaak weet je niet of je daadwerkelijk koffie drinkt of van die donkere drap die je ook aan je olie-peilstok ziet hangen.

#3. Automobilisten
Mede-automobilisten die de pomp waarop je staat te wachten bezet houden en na het afrekenen, zich totaal niet bewust van hun omgeving, nog even rustig een kopje koffie drinken.

#2. Vulpistolen
Vieze vulpistolen en het ontbreken van plastic handschoentjes. Aangezien de bruin-geel uitgeslagen wasbak bij het toilet te smerig is om naar te kijken, wil je daar ook liever je handen niet wassen.

#1. Toiletten
De ergernis met stip op nummer één: De toiletten bij menig benzinepomp zijn zo ranzig dat wanneer het ventilatiesysteem van je auto beschikt over verontreinigde lucht-detectie, deze spontaan begint met intern circuleren. Daar wordt Rob echt niet vrolijk van.

Wellicht ben ik nog een enorme irritatiefactor vergeten, dus wees zo vrij om zonder enige remming jouw frustraties in de reacties met ons te delen.