Toyota Camette Concept wil jonger publiek bereiken

Auteur: , 33 Reacties

Een heel stuk jonger wel te verstaan. Met deze kinder-EV poogt Toyota zich alvast duidelijk te manifesteren in de kinderbreintjes. We weten allemaal dat je mening over bepaalde zaken al heel vroeg gevormd wordt, zo ook met auto's.

Speelgoedauto’s van de bekende merken zijn niets nieuws, kijk bijvoorbeeld maar naar de Audi-trapauto die al eens voorbijkwam. Toyota tilt het fenomeen echter naar een hoger plan, met dit ‘familie-georiënteerde concept’, de Camette.

Het doel van het concept, dat volgens Toyota overigens beslist niet in productie gaat (wat voor nut heeft het dan?), is om kinderen en ouders meer vertrouwd te maken met hoe een voertuig werkt. Het spreekwoord luidt: jong geleerd is oud gedaan, en als dit concept bijdraagt aan bewustere chauffeurs in de toekomst is dit alleen maar goed natuurlijk.

De Camette, die in de varianten ‘Sora’ en ‘Daichi’ vanaf vandaag op de International Tokyo Toy Show staat, heeft een 1+2 configuratie, zodat papa en mama hun kind vanaf de achterbank aanwijzgingen kunnen geven. Hoezo speelplezier, leren zal je!

Wat denk jij, hebben de automobilisten van later er baat bij om in een heel vroeg stadium al in een soort van simulatie te zitten? Ik vraag het me af, met zo’n speelgoedauto’tje leer je per slot van rekening niet dat je beter niet met 70 km/u op de snelweg kunt invoegen, om maar een dwarsstraat te noemen.