Toyota’s Fun-VII internetwaggie is onthuld

Auteur: , 19 Reacties

Onze Groen7-broeders met een elektrotik gooide onlangs nog een balletje op over dit rijdende LCD-scherm van Toyota. En nu de Tokyo Motor Show aan het losbarsten is heeft Toyota definitief het doek van de ludieke conceptauto getrokken. Wat het precies is? Wij houden het voorlopig op de toekomstauto voor urban hipsters met een social media-verslaving.

Nee, geintje natuurlijk. Dit is best een grappig uitgewerkt concept. De buitenkant van de Fun VII bestaat namelijk uit beeldscherm. Jep, laat dat even op je inwerken. Geen lak, geen wrap maar een exterieur waar je van alles op kunt projecteren. Dat geldt trouwens ook voor het interieur van de conceptauto. Overal displays. Handig voor je navigatie, aldus Toyota, die ze laten integreren met augmented reality. Ook kun je het high-tec interieur op je persoonlijke smaak en stemming afstellen. Dat worden later een hoop blauwe Fun-VII’s op maandagochtend.

Dit geeft natuurlijk een legio aan mogelijkheden om op een 2.0-manier met medeweggebruikers te communiceren. Niet eens met de hufter die jou zojuist afsneed? Projecteer prompt een rage face op de buitenzijde. Iemand vakkundig ingemaakt bij een stoplichtsprintje? Troll faceje op de achterklep en weg zijn de frustraties. Enzovoort, enzovoort. Suggesties mogen in de comments.

Verder kan de Fun-Vii (Fun-Vehicle interactive internet) worden gekoppeld aan smartphones, tablets en andere auto’s. Aan boord bevindt zich ook een virtuele assistent die info geeft over multimedia en verkeerssituaties. In de video beneden wordt de Fun-VII door de CEO van Toyota onthuld.

UPDATE 02-12 – Tweede video is hip. Je kunt hem vinden op autojunk.