Treurig: VS-veteraan bekladt Evo,wordt mishandeld

Auteur: , 225 Reacties

Er zijn van die gebeurtenissen waarbij iedereen verliest. Dit is er één van: veteraan bekladt op dag Pearl Harbor (zo mogelijk een nóg vreselijkere gebeurtenis dan die film met Ben Affleck) een Mitsubishi Lancer Evo. Eigenaren betrappen hem, breken zijn neus en been, en filmen het geheel. Video na de jump.

Op 7 december was het precies 70 jaar geleden dat de Japanners de Amerikanen verrasten in Pearl Harbor. Een Amerikaanse (marine-?)veteraan die kennelijk mentaal niet helemaal helder meer is grijpt deze dag aan om een auto van Japanse makelij onder te verven. De eigenaren betrappen hem, leren hem een lesje, en bellen vervolgens de politie. Maar niet nadat ze het geheel op video vast leggen. Hierin is te horen hoe ze de man blijven bestoken met denigrerende teksten. Het is ‘faggot’ voor en ‘faggot’ na.

Vincent Vega zei ooit: you do not fuck with another man’s automobile. Dit is een mening die ik alleen maar kan onderschrijven. Maar blik is materiële schade, en vervangbaar. Rechtvaardigt dit het om iemand zijn ledematen te breken, en hem, als hij daarna inbindt, nog de huid vol te schelden? Het lijkt wat overtrokken, maar aan de andere kant: het verhaal gaat dat hij er mee weg probeerde te komen, en toen dit (een dichtgetrapt autoportier en gebroken been later) niet lukte zoete broodjes is gaan bakken.

Graag horen we jullie mening hier over. In hoeverre is fysiek geweld toepassen (en dus in feite eigen rechter spelen) te rechtvaardigen? Hou hierbij ook in het achterhoofd dat de kans bestaat dat de tegenpartij niet verzekerd is, en je dus zelf voor de schade mag opdraaien. Het is wel schrijnend dat ineens de holle Amerikaanse retoriek over hun o zo heroïsche veteranen in het vuilnisvat gedumpt lijkt te zijn. Video:

Video

Bron: Evo forum, via Jalopnik.