Vermoord het met vuur! Getunede Renault R5 GT Turbo

Auteur: , 57 Reacties

Als er ooit nog een deel 2 van 'Ali G - Indahouse' uitkomt, dan hebben we hier het ideale autovervoer van de hoofdrolspelers. Deze Renault 5 met een ander neusje, zwarte lichten, en 3 uitlaatpijpen, vriend. Ik mis eigenlijk alleen nog een paar Kenwood-stickers op de ruiten.

Wat we hier zien, dames en heren, is een Renault 5 GT Turbo van de tweede generatie, dus uit de tweede helft van de jaren ’80, de bakermat van een aantal epische Franse scheurijzers (hoewel ik stiekem zelf de eerste generatie gepeperde R5’s er een stuk mooier uit vind zien). Van zichzelf is het geen onopvallende auto, maar het kan altijd een tandje dikker, moet de eigenaar gedacht hebben. En daar kwam dit dan uitrollen…

Even voor het referentiekader: zo zag een R5 GT Turbo er standaard uit:

Renault 5 GT Turbo

Wat wel pleit voor de hobbyist, die zo te zien aardig wat uurtjes in de auto heeft zitten, is dat het niet alleen show is, maar ook veel extra ‘go’. Standaard leverde de geblazen 1.4 liter 120 pk (geen straf als je er van uitgaat dat de 5 met 848 kg net zo veel woog als een proppenschieter), maar aan alle stukken extra buis onder de motorkap te zien is dit inmiddels wat meer geworden. Hierbij is de remmerij ook meteen aangepast, want bij mijn weten had de Turbo niet standaard geperforeerde remschijven.

De twijfelachtige styling daargelaten, is dit natuurlijk een serieus stukje hot hatch. Alleen heeft hij volgens de RDW al sinds april van dit jaar geen APK meer. Zou de eigenaar de pijp aan Maarten hebben gegeven? Of is er misschien een track tool van gemaakt? Wie het weet mag het zeggen.

Bekijk ondertussen op je gemak de plaatjes van deze unieke vrouwenmaaier op het onvolprezen autojunk. Dit is wellicht een toepasselijke afsluiter: Just because you’re unique, it doesn’t mean you’re pretty.

Met dank aan timothy_vandevelde voor de spot!