Video: ijspret met Porsche, Audi, en Yamaha

Auteur: , 12 Reacties

Ook zo genoten van het lentezonnetje gisteren? Maar terwijl het bij ons warmer en warmer wordt is het boven de poolcirkel nog wat frisser, en dat biedt petrolheads de gelegenheid om leuke dingen te doen met sneeuw, ijs, en veel pk's.

Bij Top Gear zagen we enkele weken geleden al hoe Clarkson zich uitstekend vermaakte op een ijsmeer met de Bentley Continental GT en een Ferrari FF. Maar je hoeft niet altijd op vier wielen over het ijs. Zo lang je ballen groot genoeg zijn kan je het ook op een motor proberen, zoals deze Frenchies. Wat krijg je dan? Een hele dikke video van een Yamaha R1 die met het knietje aan de grond en snelheden van 250+ op de huid wordt gezeten door een Porsche 911 GT3. Als ik zou mogen kiezen zou ik toch maar voor de GT3 gaan…

Klik!

Maar ook Audi deed een ijsdingetje. Ter promotie van de A1 2.0T Quattro haalden ze een lading journo’s naar Zweden om te spelen met de 256 pk sterke A1. Ook aanwezig: rally-legende Stig Blomqvist in een Sport Quattro. Het Duitse GRIP mag even met hem sparren, kansloze missie natuurlijk: