Video: op bezoek in Petter Solberg’s epische garage

Auteur: , 20 Reacties

Hij reed de allereerste Ford rally-Focussen, domineerde met Subaru en rijdt tegenwoordig ook niet onverdienstelijk mee in het WRC. Vele teams zijn gepasseerd maar in zijn garage komt een merk prominent boven drijven.

Volvo. Natuurlijk Volvo, weinig andere auto’s kan je zo extreem verbouwen en hard aftrappen zonder dat ze uit elkaar vallen. Een oer-RWD chassis en onverslijtbaar motorblok. Petter haalt er 350pk uit in zijn 900kg Volvo 242. Natuurlijk zijn de aanwezige kennis en onderdelen voor deze auto’s in ScandinaviĆ« ook bijna grenzeloos. Mooi meegenomen.

Verder: meer legendarische Volvo’s, een 740 en 940 op de achtergrond. Gewoon om mee te krossen. Even er tussenuit in de weekends doet Petter op jetski’s of de Jaguar XK8 cabrio van zijn schoonpa.

In een speciale hoek in de garage koester Petter zijn eerste ‘echte’ auto: een Porsche 996 GT3. Daarnaast een uiterst snelle en bijzondere (320pk/420Nm) Subaru Impreza WRX STI Petter Solberg. Vervolgens nog een bijzondere Volvo en Subaru en dan heeft hij ook nog een paar auto’s in Monaco en elders.

Een fantastische verzameling dus en vooral een om mee te spelen. Heerlijke gebruiks-auto’s in plaats van overpriced museum-artikelen. We hebben van de lekkerste nog een mooie actievideo gevonden.