Video: RX-8 vs Boxster, Mazda crasht hard

Gepost op 23-09-2012 om 20:05 door - 58 Reacties »

RX-8, pak die Boxster!
Ze staan niet vaak tegenover elkaar, de twee verschillen van elkaar als dag en nacht maar op een lege weg zijn het de beste speelkameraadjes. Tot een van de twee crasht, de Mazda RX-8 trekt hier pijnlijk aan het kortste eind.

Zo kan een middagje spelen hopeloos in tranen eindigen. Boxster zoekt RX-8 op een rustig middagje op. Ze praten wat met elkaar, het is gezellig. RX-8 blijkt net een onderstel-upgrade te hebben gekregen. Vering en demping staan goed strak afgesteld voor een circuit-evenement dat later die maand volgt. Normaal gesproken bewaart RX-8 zijn creatieve/wilde uitspattingen voor op het circuit. Boxster weet deze ene keer RX-8 te overtuigen een stukje speels te gaan rijden.

Helaas gaan een felle circuit-setup en grillig (onbekend) asfalt niet samen. De semi-slicks plakken op de openbare weg toch niet zo lekker, de wankelmotor geeft alle krachten zonder enig filter aan de achterwielen door. Een kleine ‘lift’ over een heuveltje met wat nadelig camber en de Mazda staat dwars tussen de planten geparkeerd. Keihard afgeschreven maar de GoPro op het spatbord overleefde het wel. De eigenaar had er het volgende over te zeggen:

Some lessons have to be learned the hard way. I did, so there is a chance that some people would understand that driving recklessly on a public road is totally stupid. It’s dangerous for your life and the life of others.

Inmiddels heeft de beste man zijn verlies genomen en een SUV, Kawasaki Ninja 650r en Ducati Streetfighter als vervanging gekozen. Bekijk de video op autojunk.nl. (via rx8club.com)

RX-8 crash aftermath

Daar lag de RX-8

58 reacties  toon alle reacties
Ja dat is erg zuur. Fijne auto zo’n RX8. Heb er zelf een paar dagen mee mogen sturen en vond het echt kicke. Dat janken tot 9000rpm is echt verslavend. Sterk spul trouwens, zo’n Go-Pro!
Jammer!! Maar blijft verraderlijk zo’n stukje scheur asfalt!!

En zonde van die RX8… Boxster had me minder geboeid… Omdat het Porsche is, denk ik.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!