Video: Speel niet met vuur bij een tankstation!

Auteur: , 41 Reacties

Hoe verschrikkelijk dom moet je zijn om met een aansteker te spelen terwijl je aan het tanken bent? Een man uit het Australische Melbourne mocht dit aan den levende lijve ondervinden. Hij stak de boel namelijk in lichterlaaie.

En wat is je eerste reactie dan? Je klimt over je auto (langs een brandblusser!) en rent snel weg. Gelukkig had een andere bezoeker van het tankstation iets meer ballen. Dokter Hussei Zaini stond een stukje verderop en bedacht zich geen seconde. Hij greep een emmer water en gooide dat over het vuur heen.

En zo werd een grote ramp voorkomen. Ook was een medewerker van het tankstation zo verstandig om snel de pomp af te sluiten zodat er geen extra benzine uit de slang stroomde. Het is goed om te zien dat er soms nog echte helden bestaan.

De manager van het tankstation kan er in elk geval met haar verstand niet bij:

“I thought it was common knowledge that nobody would light a flame next to a petrol pump while filling up. Why anyone would do something like that is just beyond me.

“He’s not only endangered himself, but it was a danger to all of us. He could have done some severe damage.”

Tsja, dat was ook onze eerste gedachte. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die denken dat verbodsborden niet op hun van toepassing zijn. Hopelijk zijn deze beelden voor veel mensen een wijze les. (via: carscoop)