Volkswagen Golf VII GTI Concept gelekt: VW gaat retro

Gepost op 26-09-2012 om 10:55 door - 108 Reacties »

VW Golf 7 GTI Concept
Hoor wat lekt daar kinderen? Oh, alleen maar een nagenoeg productierijpe versie van de Golf 7 GTI! Deze heeft een..ehm.. nogal apart ruitjesinterieur. Dit is uiteraard een knipoog naar het verleden.

Let wel even op het woordje ‘concept’, dit is nog een designstudie. Aan boord ligt de bekende 2.0 TSI, die 220 pk oprakelt, met het optionele performance-pakket krijg je daar 10 extra pk’s bij, wat het geheel op 230 paardjes brengt. Het koppel ligt op 350 Nm, terwijl het gemiddelde verbruik naar 6,6 6,0 l/100 km zakt (want: lichter. Onder andere.).

Standaard accelereert de driedeurs (via de configurator konden we er al digitaal kennis mee maken) Golf GTI in 6,6 seconden naar de 100 en haalt een topsnelheid van 246 km/u. Wil je per sé 250 halen, neem dan het eerdergenoemde performance-pakket. Hiermee doe je de sprint ook een tiende tel sneller.

Het Golf GTI Concept staat op de Autosalon van Parijs, dus die zien we vanavond op het VAG-event. Onthulling van het productiemodel in Genève? (maart 2013)


108 reacties  toon alle reacties
Zijn die theedoeken over de stoelen een soort van testauto camouflage?
@civicfk3:
Dat is de Arafat edition….
@supermo: Ze hebben de auto op een andere locatie geparkeerd?
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!