Volkswagen Polo R WRC Rally: Gravelvreter met 315 pk

Auteur: , 40 Reacties

Zo'n Volkswagen Polo R voor straatgebruik met 220 pk is natuurlijk leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het om de versie die in het WRC gebruikt gaat worden. Maak kennis met de Polo R WRC in rallyuitvoering. Een auto met 315 pk, AWD en een gewicht van 1.200 kilo.

Onder de motorkap ligt (volgens de regels) een 1.6 TSI die (ongeveer) 315 pk/425 Nm levert. Het gewicht van dit bommetje ligt op 1.200 kilo, want minder is volgens de reglementen niet toegestaan. Zoals je misschien al had gezien is deze Polo R WRC een stuk breder dan normaal. Om precies te zijn 1.820 millimeter breed.

Afhankelijk van de afstelling en de versnellingsbakverhoudingen kan je in zo’n 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en de topsnelheid ligt op zo’n 200 km/u. De coureurs die volgend jaar mogen spelen met de Polo R WRC zijn Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen.

Gelukkig (of helaas) voor Volkswagen zijn de fabrieksteams van MINI en Ford volgend jaar niet meer actief in het WRC. Alleen Citroen is nog aanwezig als constructeur en daarnaast doet Hyundai volgend jaar al aan enkele rally’s mee.