Volvo P1800 met harde Corvette-pk’s [te koop]

Auteur: , 21 Reacties

De meest on-Volvo-achtige Volvo uit de geschiedenis van Volvo is natuurlijk P1800. Een droomcoupé die niemand snel van zijn oprit af zal trappen. In 1971 kwam hij ook als shooting brake, maar met 135 pk werd het nooit een machtig powerhouse. Hoe anders is dat met deze rode knaap, die een Corvette V8 onder de kap herbergt en een heerlijke brul uit de chique Zweed tovert.

Alle ‘heilschennis!’ en ‘dat doe je niet met klassiekers!’ opmerkingen daargelaten, een viercilinder omruilen voor een V8 is altijd leuk en dient ontvangen te worden met een staande ovatie. In dit geval kwam er een 327 V8 (5.4-liter) uit een Chevrolet Corvette onder de kap, met een heerlijk ouderwetsche verdelerkap en een rond luchtfilter in het midden. Vandaar die hoodscoop.

In theorie heeft deze 1800 ES (stations worden aangeduid met letters, en zonder ‘P’) nu 320 pk onder de kap, die zijn krachten via een luie doch sterke drietraps automaat – de Turbo 350 -naar de achterwielen stuurt. De sidepipes en spaakvelgen benadrukken trouwens even lekker dat dit een verre van originele 1800 ES betreft. En anders doen die tacky Pontiac High Back-stoelen en dat houten foutstuur in het interieur dat wel. Je moet er van houden…

Mocht je nu zwetend op eBay aan het zoeken zijn naar V8-blokjes om in een P1800 te hangen: deze Corvette-powered Volvo (waar zagen we dat eerder) staat voor 30 mille te koop. Advertentie HIER.

En deze auto neersabelen danwel ophemelen is pas toegestaan als je de video met bijbehorende V8-donderbrul hebt gekeken. (via Hooniverse)