Volvo P1800 met harde Corvette-pk’s [te koop]

Gepost op 24-07-2012 om 19:05 door - 21 Reacties »

De meest on-Volvo-achtige Volvo uit de geschiedenis van Volvo is natuurlijk P1800. Een droomcoupé die niemand snel van zijn oprit af zal trappen. In 1971 kwam hij ook als shooting brake, maar met 135 pk werd het nooit een machtig powerhouse. Hoe anders is dat met deze rode knaap, die een Corvette V8 onder de kap herbergt en een heerlijke brul uit de chique Zweed tovert.

Alle ‘heilschennis!’ en ‘dat doe je niet met klassiekers!’ opmerkingen daargelaten, een viercilinder omruilen voor een V8 is altijd leuk en dient ontvangen te worden met een staande ovatie. In dit geval kwam er een 327 V8 (5.4-liter) uit een Chevrolet Corvette onder de kap, met een heerlijk ouderwetsche verdelerkap en een rond luchtfilter in het midden. Vandaar die hoodscoop.

In theorie heeft deze 1800 ES (stations worden aangeduid met letters, en zonder ‘P’) nu 320 pk onder de kap, die zijn krachten via een luie doch sterke drietraps automaat – de Turbo 350 -naar de achterwielen stuurt. De sidepipes en spaakvelgen benadrukken trouwens even lekker dat dit een verre van originele 1800 ES betreft. En anders doen die tacky Pontiac High Back-stoelen en dat houten foutstuur in het interieur dat wel. Je moet er van houden…

Mocht je nu zwetend op eBay aan het zoeken zijn naar V8-blokjes om in een P1800 te hangen: deze Corvette-powered Volvo (waar zagen we dat eerder) staat voor 30 mille te koop. Advertentie HIER.

En deze auto neersabelen danwel ophemelen is pas toegestaan als je de video met bijbehorende V8-donderbrul hebt gekeken. (via Hooniverse)

21 reacties   toon alles
Avatar van schedel1
schedel1 via Android app
24-07-2012 om 19:07
1
Me like a lot
Die /station kan je hier weg laten Ricardo.
Dit is een Shooting Brake avant la lettre.

Wat blijft dit zelfs na ruim 40jaar een mooie auto, werden er nog maar auto’s in deze geest gemaakt.
Een V8 erin lepelen is leuk, maar ik vind het geluid toch echt te Amerikaans voor een Volvo. Sowieso is een 3-trapsautomaat wel erg jammer. Was het geld op ofzo? :P
Vind dit eigenlijk niet kunnen in deze prachtige auto. Als je dan toch een ander blok in een P1800/1800ES wil leggen, ga dan voor een (aangepast) B5234T4 (5 cilinder) of een (aangepast) B6294T (6 cilinder) blok. Die produceren allebei een heerlijk geluid en dan blijf je tenminste trouw aan de fabrikant. En als je dan toch een V8 moet zijn, dan heeft Volvo daar ook iets voor: de B8444S. Klinkt ook erg goed.
Aan zulke auto’s moet je niet kl*ten!
Met die hele shooting break hype is dit nog wel hot.
Leuk als je een amerikaan bent en ze de onderdelen bij de cornflakes weggeven en pijpleiding tot in je achtertuin liggen.
Niet echt geschikt voor West-Europa dat ding.
Avatar van edje
edje via Android app
25-07-2012 om 18:56
0
Volgens mij is er nooit een 327cui motor in de vette geleverd…… En als je de man op het folmpje hoort praten zei hij GM engine…. XD
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!