Volvo S60 Polestar verkocht voor $300.000

Auteur: , 102 Reacties

We hebben slechts nieuws, goed nieuws en nog meer slecht nieuws voor jullie vandaag. Het slechte nieuws is dat de 508 pk sterke Volvo S60 Polestar verkocht is, maar het goede nieuws is dat Polestar (op uitdrukkelijk verzoek) meer exemplaren wil bouwen. Het slechte nieuws is weer dat er een prijskaartje van $300.000 (238.000 euro) aan hangt.

Als je sinds zaterdag (net als @alwood) alleen nog maar kan denken aan die knalblauwe S60 met 500+ pk dan weet je nu tenminste waar je aan toe bent. Met het verkopen van enkele organen zal je wellicht al een eind in de goede richting komen, maar om het volledige bedrag bij elkaar te harken zal je toch wat meer moeten doen lijkt mij zo.

De enige Volvo S60 Polestar die tot nu toe is gebouwd werd overigens in opdracht van een klant gebouwd en het is dus ook geen verrassing dat hij al verkocht is. Voordat deze auto echter uit Zweden vertrok mochten de heren van PistonHeads er nog even mee sturen, toen kregen ze de prijs te horen.

Is $300.000 veel geld? Dat is het zeker! Maar is het veel geld voor een auto die feitelijk een rijdende conceptcar is? Als je het zo bekijkt valt het allemaal wel mee. Deze auto schijnt overigens verkocht te zijn aan iemand in een land waar ze hoofdzakelijk met dollars betalen. Je kan zou dan natuurlijk meteen denken aan de VS, maar een of ander oliestaatje zou natuurlijk ook voor de hand kunnen liggen.

Onder de motorkap van deze vierwielaangedreven S60 Polestar ligt een 3 liter zes-in-lijn met een Garret 3171 turbo die in totaal 508 pk/580 Nm levert. Schakelen doe je uiteraard gewoon met een ouderwetse handbak.

Het sprintje vanuit stilstand naar 100 km/u gaat in 3,9 seconden en de topsnelheid ligt ergens op 300+ km/u. Het gewicht van deze enorme smurf is zo’n 1.640 kg. Polestar noemt zichzelf overigens een ‘pirate tuner’, maar dan wel eentje die toegang heeft tot de allernieuwste techniek van Volvo. Zo beschikt deze auto bijvoorbeeld over een pre-productie Haldex 5 systeem.