VW Golf 7 spyshots, bijna klaar en eindelijk nieuw

Auteur: , 45 Reacties

De belangrijkste Volkswagen sinds de Golf 5 komt er aan. Een eerste kennismaking staat al voor komend jaar (2012) gepland. Shocking, verrassend, spannend? Nee.

Het is dan ook geen Volkswagen om de wereld de mond te doen open vallen. Zelfs na-staren is er niet bij, als iemand uberhaupt de eerste maanden op straat al ziet dat ‘buurman’ een van de nieuwste generaties Volkswagen Golf rijdt. Dat heeft ‘buurman’ natuurlijk al heel vaak verteld maar die boodschap kwam aan als een nieuwe verpakking Albert Heijn margarine.

Spannend is het dus niet maar meestal weet Volkswagen een nieuwe Golf net dat beetje beter te laten rijden. Daarbij krijgt de “7” een nieuw platform aangemeten, in tegenstelling tot de Golf 6.

Een kleine ‘shocker’ is er nog wel met betrekking op het ‘nieuwe’ platform. Dit is namelijk het “MQB” platform, allereerst toegepast op de Volkswagen Up!. Dat betekent niet dat de Golf 7 een klein karretje wordt maar zegt meer over de steeds bredere inzetbaarheid van het moderne auto-platform. Het definieert de locatie van motor, versnellingsbak en stuurhuis maar wielbasis en spoorbreedte zijn nog steeds variabel.

Volkswagen zal vanaf de Golf 7 ook een hybride aanbieden. Motoren worden verder min-of-meer overgenomen. We verwachten een officiële introductie in het laatste kwartaal van 2012.