Waarom heeft deze BMW Z1 een dikke bobbel?

Gepost op 13-10-2012 om 13:29 door - 60 Reacties »

Was ist das denn für ein dickes Ding unter der Haube?
Het antwoord is vrij voor de hand liggend: er ligt iets anders op de plek waar ooit de originele 2.5 liter zes-in-lijn rustte. Denk groter. Denk M5.

Engine swaps, het lijkt een hobby te zijn waar BMW-rijders patent op hebben. We zijn nog maar net bekomen van de BMW 123d waar een V10 ingepropt werd of het volgende project dient zich alweer aan, in de vorm van een BMW Z1 die een 3.6 liter E34 M5-motorblok (een generatiegenoot) onder zijn plastic kap herbergt.

Origineel levert de lichtvoetige Z1 met zijn grappige schuifdeurtjes 170 pk, maar in dit specifieke geval zijn dat 315 Pferdchen geworden. Zet dat af tegen pakweg 1.300 kilo (1.250 plus het zwaardere blok) en je weet dat deze auto volle Pulle over de weg kan knallen. Das ist der Hammer, oder was?

Wil je hem kop0n? Dat kan: klik even door naar eBay (spiegel), en doe een bod. Nog twee-en-een-halve dag te gaan.

Met dank aan undifined1 voor de tip!

60 reacties  toon alle reacties
@Vanquish: Ik hou gewoon niet zo van grote bobbels.
@fant:

Hah, gaaaaaay!
@CBR600rr: Ik ook niet, was gister naar de 458 gaan proefrit gemaakt. Top wagen, maar de matten waren echt goor. Ben meteen omgedraaid.
@spottertinus92: Het schijnt dat Ferrari jaarlijks miljoenen omzet misloopt door vieze matten. Vieze matten maken de autoindustrie kapot!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!