“Wat een prachtige Ferrari Dino!” -Niemand

Auteur: , 56 Reacties

"One of a kind Ferrari 308 GT4 you must see to appreciate." Nou, meneer de verkoper, afgaande op je foto's laten we die bezichtiging maar even voor wat het is. Kans op oogschade is immers helemaal niet om te lachen.

Zucht, die arme Dino. Eigenlijk was Ferrari er gewoon ontzettend vroeg bij met het downsizen van motoren, maar gekscherend werd de auto -vernoemd naar de gestorven zoon van Enzo Ferrari- betiteld als een poor man’s Ferrari. Wellicht dat de interventie van Fiat daar iets mee te maken had, naast het feit dat ‘ie ‘slechts’ een V6 had. Met de komst van de veel hoekigere Dino 308GT4 werd de zescilinder wel vervangen door een V8 (250 pk), maar bleef zijn motorplaats in het midden houden.

Ik denk dat velen het ontwerp van de eerste generatie Dino’s (door Pininfarina) mooier en eleganter vinden dan deze Bertone-versie die vanaf 1973 op de markt kwam. Maar is dat een reden om je klassieker op zo’n manier door zijn oude dag te loodsen? Dit exemplaar, dat te koop staat in New Jersey, is voorzien van een fiberglass bodykit, een gelijksoortige toevoeging aan de voorbumper en ronde achterlichten die precies & totaal niet kloppen met Ferrari’s uit die tijd. En wie heeft die zijspiegels in hemelsnaam een overdosis viagra toegestopt? Je moet er van houden, maar zou er naast de huidige eigenaar iemand zijn die dit met trots op zijn oprit parkeert?

In dat geval; hij staat voor $39.000 te koop op Hemmings. Foto’s aanklikken op eigen risico.