Wat hebben Rihanna, Soulja Boy & Wiz Khalifa gemeen?

Auteur: , 88 Reacties

Muzikanten op Autoblog, en niet eens van goede kwaliteit. Waarom? Wel, ze delen een gezamenlijke passie voor dat ene merk uit Zuffenhausen.

Autocultuur is in de VS al decennia innig verbonden met bepaalde muziekstijlen. Een gemiddeld gangsta-rapje is meestal wel doorspekt met gepoch over Bentley’s of Rolls-Roycen. En sinds de sociaalmedia de telefoontjes van rappers bereikte delen ze hun -soms ernstig mismaakte- bolides met verve op Instagram. Iets waar we de rappers in Nederland nog enigszins bij achterblijven. Wij moeten het doen met een rijbewijsloze Faberyayo (neemt liever een taxi), een Kia Sportage-rijdende Lange Frans of Opel fanboy Ali Kadett-B en diens neefje in een ASX. Nee, platencontracten gaan hier niet bepaald gepaard met koffertjes vol miljoenen.

Soulja Boy
Terug naar de VS. Daar waar we Soulja Boy laatst nog een Mulsanne zagen showen, heeft hij nu bezit genomen van een Porsche 911 (991) Cabrio. Trots als een Gemballa met zes uitlaten showt hij zijn aanwinst, uiteraard weer op Instagram.

De Porsche 911 Cabrio van zieltjejongen

Souljabrio

Wiz Khalifa
De 25-jarige Wiz Khalifa heeft ook iets met de Negen elf. Wellicht dat hij met het motor-op-de-verkeerde-plek-virus werd geinfecteerd toen hij in zijn jeugd een tijdje in Duitsland woonde. Anyway, hij rolt in een 911 (991) met zwarte wielen en een targa-dak.

Wiz' Porsche

Hij liet de 911 Cabrio onlangs nog in de clip van It’s Nothin opdraven. Product placement om korting te cheffen?

Rihanna heeft haar nieuwe Porsche als kerstcadeau gekregen. Geen 911 van de huidige generatie, maar een 997 Turbo S. Met 530 pk en 700Nm aan koppel een sportwagen die in staat is om Riri bij acceleratie een flinke schop in de rug te geven, wat ze bij haar vriendje overigens wel gewend is. Ze kreeg de Turbo S van Jay Z’s platenlabel Roc Nation. Houd uw mond en rij!

Ri's 997 Turbo S

Porsche 911 (997) Turbo S van Rihanna

Porsche 911 (997) Turbo S van Rihanna

BONUS: De inhoud van Rihanna’s 911-sportstoel (via Instagram)

Rihannaars