We gaan weer airbags stelen, 50 stuks in Roosendaal

Auteur: , 11 Reacties

Financieel een maandje niet helemaal op orde, dan is er altijd wel een 'buurman' die spullen te veel heeft. Airbags bijvoorbeeld, bijna niemand die ze echt gebruikt en toch zijn ze een aardige cent waard. Voor demontage is bovendien minder gereedschap nodig dan bij een katalysator.

Je kan er bijna de klok op gelijk zetten. Het leven wordt duurder, dus het aantal individuen dat vind dat ze aan andermans spullen mogen zitten neemt toe. We schreven er in 2010 voor het laatst over. Toen was er sprake van een heuse ‘airbag diefstal plaag’. Net zoiets als een navigatie-diefstal explosie, katalysator-diefstal golf enzovoort. Enkel de ouderwetse autoradio lijkt het tegenwoordig iets rustiger te hebben.

In het Brabantse Roosendaal is al een tijdje sprake van een verhoogd ‘aan andermans auto zitten’. In een maand tijd zijn er schijnbaar 100 inbraken gepleegd. Deze week is er een grote aanslag op airbags gepleegd. Bij een autobedrijf braken criminelen 25 auto’s open voor een buit van 50 airbags.

De politie doet natuurlijk haar uiterste best de daders te vinden. Helaas zijn ze daar met de jaren wat klungelig in geworden. Schijnt iets landelijks te zijn. Terug naar de middeleeuwen en zelf het schorriemorrie in de kraag mogen en kunnen vatten, het lijkt zo aantrekkelijk. (via destentor.nl)