Winkelmann: de Lamborghini Estoque is nog niet dood

Auteur: , 33 Reacties

Lamborghini heeft haar keuze voor een derde model gemaakt. Er komt een SUV, want daar zit volgens de Italianen momenteel het meeste opbrengstpotentieel in. En ze staan niet alleen in die overtuiging, getuige de SUV-plannen van Bentley en Maserati. Krijgen we verdulleme dan nooit een Estoque voor onze kiezen?

Een opgehoogde Cayenne met heel veel hoeken die het wint van de Estoque Concept uit 2008. Het kan raar lopen. Lange tijd zag het er naar uit dat de Porsche Panamera- en Aston Martin Rapide-concurrent in productie zou gaan en de goedkeuring was bijna rond. Maar ergens kwam er een kink in de kabel en CEO Stephan Winkelmann laat nu weten dat dit onder meer kwam omdat er geen geschikt platform te vinden was binnen de VAG-gelederen. Sure.

“It [the Estoque] was placed on hold because of a number of reasons, including the lack of a suitable platform. We haven’t given up on the idea of a sedan entirely, but we see more potential in a sport-utility vehicle encapsulating typical Lamborghini attributes.”

Tegelijkertijd geeft Winkelmann dus aan dat het idee voor een sedan nog níét van tafel is. Maar als er eerst een SUV komt die op zijn vroegst in 2015 productierijp is, dan zal een potente powersedan natuurlijk nog veel langer op zich laten wachten. Hoe lang zal de V10-powered Estoque Concept houdbaar blijven?