Wordt huwelijk BMW-PSA door Opel kapot gemaakt?

Auteur: , 13 Reacties

Het leek zo mooi, de joint venture Electrification tussen BMW en PSA. Samen 1.6-blokjes maken ging immers ook best, dus waarom dan niet proberen de stekker in elkaars stopcontact te stoppen? Maar nog voor het project echt van de grond is verschijnt een dikke homewrecker, in de vorm van Opel.

Immers, moederbedrijf GM en PSA sloten een tijdje geleden een alliantie, en nu is GM voor 7% de baas bij de Fransen. Ondanks aanvankelijk heftig te ontkennen dat er samen dingen ontwikkeld en gedeeld gingen worden, zijn er steeds meer tekenen die hierop wijzen.

Vandaag kreeg dit nog meer vaste vorm door de uitspraak van Opels CEO Karl-Friedrich Stracke dat, in het kader van de alliantie, Opel en Gefco (de autodistributeur van Peugeot) vanaf volgende maand samen gaan werken. BMW reageerde not amused en geeft aan te kijken hoe de JV nog verdere invulling kan krijgen. Een PSA-woordvoerder gaf zelfs aan dat ‘It’s clear the alliance changes the conditions of our partnership’. Zo,zo…

Speelt Opel momenteel voor Badr Hari in het pas gesloten Gulliteske huwelijk tussen BMW en PSA? Het zou wel lullig zijn voor beide partijen, die in elkaar een betrouwbare partner gevonden dachten te hebben, maar aan de andere kant werkt het nou eenmaal zo in het echte leven, you win some, you lose some.

UPDATE: En ja hoor, het huwelijk is stuk en de scheiding aangevraagd.

Opel ruimt concurrent bmw uit de weg voor liefje psa

Als de boel echt op de spits gedreven wordt zou het ook nog kunnen dat beide partijen weer hun eigen 1.6’jes gaan ontwikkelen, maar laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen..