Wouter & Rutger over trajectcontrole op de A2

Auteur: , 94 Reacties

Volgende maand is het zover. Over een afstand van ongeveer dertig kilometer zullen camera's onder matrixborden registreren of er niet harder dan 100 km/u wordt gereden op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Het mooiste stukje snelweg van Nederland, waar 10 Hummers naast elkaar passen, is vanaf dat moment het meest slaapverwekkende traject óóit.

PowNed ging voor een aflevering van PowNews XL op onderzoek uit over het leed dat trajectcontrole-op-een-vijfbaans-snelweg heet. Wouter werd erbij gesleept om de 100 km/u-limiet te duiden en er werden meningen van diverse asfaltvreters gepeild: vrijwel iedereen is het er over eens dat het moeilijk te verkroppen is om met honderd over een vijfbaans snelweg te zoeven.

Flitsservice.nl kwam met een valide waarschuwing dat bestuurders zich kapot zullen vervelen zodra er géén mogelijkheid meer is om zonder boetegedoe harder dan 100 te rijden. Ook kwam een Audi-rijder met een lucratieve doch illegale oplossing aan bod: met één druk op de knop laat hij een doek over zijn kentekenplaten vallen waardoor de beginregistratie wordt overgeslagen en daarmee de controle ontwijkt. Een paar seconde later gaat het doek weer omhoog en geen Oom Agent heeft die het doorheeft. Voorlopig althans…

Bekijk het verslag -direct aan het begin van de aflevering- op UitzendingGemist.nl.