WTF: Porsche Panamera heeft last van koplampdiefstal?

Gepost op 28-10-2012 om 20:55 door - 70 Reacties »

Porsche zonder opties wel erg kaal
Alsof de ogen zijn uitgekrabbeld staat de Panamera verloren langs de straat. Dorre bladeren dringen de motorruimte binnen, deels is geprobeerd het leed in een struik te verbergen. Het mag niet baten.

Een opvallende spot dook op vandaag. Deze Porsche Panamera is in Amsterdam ontdaan van zijn koplampen. Een fenomeen wat je eerder verwacht op klassieke Britse auto’s, niet op een Porsche. Koplampen van een Porsche Panamera gaan niet stuk, die zijn ‘Deutsch und grundlich’. En al gaan ze stuk, dan parkeert de eigenaar van een 2 jaar jonge Panamera zijn Duitse slagschip gewoon bij de dealer, want garantie.

De Porsche Panamera staat niet bij de dealer maar op straat in Amsterdam en is zijn koplampen kwijt. Als er één gehucht vol onverlaten bestaat die niet van andermans spullen kunnen blijven dan is het onze hoofdstad. 1 + 1 = 11, dus een of andere crackjunk heeft het in zijn hoofd gehaald de bixenon van deze Panamera 4S af te peuteren. Na radio-, velg-, airbag-, katalysator- en navi-diefstal dé hit van 2013? Binnenkort is geen fabrieksoptie meer veilig.

Laten we hopen dat dit een vergissing is en de lampjes er gewoon af zijn gevallen. Misschien heeft de eigenaar ze wel mee naar binnen genomen. Foto’s kijken kan op autojunk.nl.

UPDATE: Meer Panamera’s hebben last van vermiste koplampen, zie deze spot en ons nieuwe artikel met extra info!

Bedankt maurice16 en mitta86 voor de spots!

70 reacties   toon alles
Yup, en hij staat er al 2 weken zo eenzaam bij zonder ze koplampen.
@BartZ:
Dan heeft het geintje nu wel lang genoeg geduurt….
Dus Bart, geef ze nu maar weer terug….
@BartZ: hij staat er idd verlaten bij.. Trotse eigenaar dus.
Ziet er best naargeestig uit…
Geen vergissing. Pure diefstal. Wacht, ik upload in tien minuten een Panamera GTS op Frans kenteken in Amsterdam op Autojunk. Uit een reactie bij mijn foto op Flickr blijkt dat het ‘dagelijks’ gebeurd in Moskou.. Maar het is dus niet in Rusland gebleven!
http://www.flickr.com/photos/34419196@N07/8073772125/in/photostream
@Maurice16: ze schijnen er dus last van te hebben…
Binnenkort een foto van een petjes Golf met Panamera lampjes te zien op Autojunk?
Maak dit dagelijks mee op mijn werk! Het is inderdaad een “trend” aan het worden. Maar de RNS510 blijft het populairst en zo makkelijk te stelen.
Misschien is het wel GEEN diefstal, maar is het een optie van Porsche die we nog niet kenden. Immers we toch ook het afneembaar frontje gekend ?
@zanveld:
WTF, zijn koplampen nu ook al optie bij VAG….
@jrk68: wist je dat niet? Je checkt toch wel elke dag het vag nieuws?!?!…
Staat wel lekker bruut. Nu lijkt ‘t net zo’n derby auto…
Ik voel een koplampenslot aankomen. Persoonlijk vind ik dat de diefjes met (wanneer gepakt) voor de panamera uit moeten rennen totdat ze niet meer kunnen en vervolgens zonder koplampen keihard gescooped mogen worden. Voor elke kant 1 x.
@fedmas: Hij zegt alleen dat het een 2012 Porsche is… Dat klopt dan weer niet, want de laatste keer dat ik die lelijke koplampen heb gezien was toch wel 3 generaties 911 terug.
Misschien heeft iemand ze nodig in z\’n 911 van ergens tussen 1970 – 2012 wie ziet het verschil XD
bij een zakenrelatie laatst ook gebeurd na een borrel in bloemendaal. ik kon hem mooi zelf naar huis brengen.
auto de volgende dag door de dealer op laten halen..
ben benieuwd wat porsche hier aan gaat doen.
Hé, zo ziet hij er veel beter uit!
Wat is het but hiervan? Zie nou niet echt snel een Panamera-rijder op marktplaats nieuwe lampjes zoeken.
@sandervzanten: het NUT weet ik ook niet. Het BUT van deze auto is lelijk.
Zullen waarschijnlijk de modellen zijn met led koplampen, die kosten 4000 extra tov de std xenon lampen
Strontdure wagen en je kan de koplampen er gewoon afschroeven langs buiten?

*Fail*

Tijdje geleden was er een terugroep-alarm waar cayenne koplampen gewoon onder het rijden los konden komen. Je auto zit wel stevig in elkaar dan denk ik zo…
@nasty: denk eerder dat er iets tussen de koplamp en het plaatwerk wordt geduwd om zo de koplamp eruit te wippen. Als je gereedschap sterk genoeg is, je handig genoeg bent en je de de juiste hoeveelheid kracht zet kan het zomaar zijn hoe ze eruit komen. Geen idee hoe ze bij de Panamera vastzitten, maar als ze met 2 of 3 schroeven en een paar clipjes geassembleerd worden zouden ze denk ik zo los moeten komen. Handigheid is het beste gereedschap…
@ej20g: Bij mijn I30CW met drie boutjes en twee klips en een schroef, kwaliteit heet dat.
@norge: In ingenieurstermen heet dat overdimensioneren. Hoe simpeler de assemblage hoe beter. Maar wie trekt zich iets aan van een bende Koreanen die de hele dag schroeven en bouten vastdraaien? Ze kosten toch niets…
@koenmb: Leuk dat je heel interessant met “ingenieurstermen” loopt te gooien, maar overdimensioneren en iets ontwerpen waardoor het simpel te assembleren is, zijn twee verschillende dingen…

Blijk baar hebben ze het montagesysteem van de koplampen van de porche ondergedimensioneerd, anders hadden ze de koplampen niet zomaar mee kunnen nemen…
(En kunnen ze ook niet zomaar ervanaf vallen:
http://www.autoblog.nl/100k-porsche-cayennes-terug-door-losse-koplampen)
@notsobig: Of eerder slecht geconstrueerd als ondergedimensioneerd, als ik de overige reacties zie…
Ja sorry verkeerd gekeken, passen toch niet in m’n golfje V. Wat is het adres dan stuur ik ze terug.
Zoals die gast het zegt in het filmpje,wip je ze er zo uit.Heel vreemd dat ze niet vastgeschroefd zijn dan.
Panamera ziet reflectie van zichzelf in winkelruit, krabt daarna onmiddellijk zijn eigen koplampen eruit…..
Vorige week een Cayenne in mijn achteruitkijkspiegel, met dezelfde gedwongen “cosmetische aanpassing”. Levendige Porsche handel dus. Dealer doet er geen “ene fuck” aan, want dat is natuurlijk business. Mss geven zelfs wel opdracht… ;)
De crisis slaat in..
Alles doen voor een beetje poen! Benieuwd hoe het met de Panamera\’s in Spanje gaat..
@rikus: goed, die ontvangen de koplampen.
Oh geen wonder… ik denk de je hem zelfs eruit kan halen met een glasdrager zie video lekker premium voor een auto van 100k+ bij de meeste auto’s zijn die koplampen aan de binnenkant vastgeschroefd want zo vaak hoef je niet de lampen te verwisselen.

http://www.youtube.com/watch?v=D65x8G1f6AI
Laatst een schade aan een Panamera hersteld. Is hetzelfde systeem als een 911 koplamp. Als je met een kunstof wigje onder de koplamp in het midden drukt, klikt de lamp zo los. Zonder de voorklep/motorkap te openen. Zou niet moeten kunnen, en is op te lossen door porsche door een klein kunstof lipje uit de bumper te laten komen.
@dragspert: Bedankt! Binnenkort meer koplamploze Porsches. Verzamel stuff! :P
@michelyman: Dit kan iedereen weten die eens beeeetje weet hoe een Porsche in elkaar zit. Je moet ondanks dat ik weer hoe het moet, wel weten waar je over praat. Dat weet je normaal gesproken alleen als je in de auto\’s zit. Het dievengilde dus ook:)
De vraag is nu alleen welke eigenaar van een Panamera nou tweedehands koplampen zou gaan kopen. Je zou toch denken dat die eigenaars niet letten op die paar honderd euro.
Is dit niet gewoon een pro-actieve terughaal actie van porsche? I.p.v. zelf naar de dealer rijden voor update van de lampen komt porsche ze zelf \’vervangen\’?
Bij mij in de straat staat een Volvo v50 met hetzelfde probleem. Zal binnenkort even vragen of dit jatterij is geweest of gewoon eigen knutselpraktijken.
Dan ben ik toch blij dat ik een BMW heb.. Nemen ze in ieder geval gewoon heel de auto mee
Hier in Kralingen ook twee Porsches zonder ogen. Een 911 GTS en een Cayenne. Binnen drie dagen in twee straten dicht bij elkaar. Kan bijna geen toeval zijn
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!