Zo ging de dubbele looping van Top Gear [video]

Auteur: , 24 Reacties

Het is Top Gear gelukt. De 'Deadly 720' bleek plotseling helemaal niet zo dodelijk en een stuntrijder van het Top Gear Live-team pakte daarom een nieuw wereldrecord mee: voor het eerst met een auto buggy twee loopings achter elkaar maken.

Top Gear Live staat vrijwel altijd garant voor een paar bizarre stunts, afgewisseld met wat cocking around van het Top Gear-trio, en natuurlijk supercars. Maar wat je met een supercar in een arena kunt doen is aardig beperkt, dus werden de pijlen gericht op een looping die nog niet eerder werd uitgevoerd.

De geprepareerde buggy moest bij beide loopings een aanrijdsnelheid van tussen de 38 en 41 km/u hanteren, anders kon er wel eens iets misgaan qua duizeligheid (te snel). Bij te weinig vaart bestaat natuurlijk de kans dat die buggy uit de looping zou denderen, zoals deze Chinees deed.

Uiteindelijk ging alles goed, en werden de 15.000 toeschouwers in het stadion -dat voor het WK2010 werd gebouwd in Zuid-Afrika, toen we nog wel eens wedstrijden wisten te winnen met Oranje- getrakteerd op een wereldrecord.