Zo klinkt de Nissan Juke-R! [video]

Auteur: , 44 Reacties

In aanloop naar de officiële onthulling later deze maand heeft Nissan meer foto's vrijgegeven van de Juke-R, het megalomane project waarbij een Juke wordt kruisbestuifd met een GT-R. Het resultaat: een opmerkelijk gestylde crossover met 480(!) pk.

Bij de Juke-R wordt niet alleen wat brute kracht van de GT-R overgeheveld. De technici gaan wel iets verder dan alleen een motorwissel. Want zowel het chassis, de carrosserie als het interieur worden grondig aangepast en voorbereidt op het turbogeblazen V6-bommetje onder de geventileerde motorkap. Daarnaast wordt dezelfde ‘bak als in de GT-R toegepast en is de ophanging grotendeels gelijk.

Nissan Juke-R

De Juke-R, met zijn 20-inch velgen en 7-inch aanraakscherm is nu dan eindelijk vanuit alle hoeken te begluren. Want veel verder dan een paar schetsen en één IRL-foto waren we nog niet gekomen. KLIK!

En we hebben de video met motorgeluid voor jullie. Hopelijk kan de brul van de Juke-R het leed een beetje verzachten? Welk leed vraagt u? Het leed dat deze-auto-gaat-nooit-in-productie heet natuurlijk. FILMPJE!

Nissan Juke-R - Blacker than Wesley Snipes

Meer video’s van het bouwproces in het archief van Autojunk.