Zo rij je Porsche GT3 RS op the Isle of Man [video]

Auteur: , 93 Reacties

Paradijs op aarde, zeker voor de liefhebber van snelle en vooral snel sturende auto's. Eens per jaar kan je zo hard je wil het hele eiland rond.

Een klein eilandje in de luwte tussen Ierland en Groot-Brittannië. Je mag er zo hard als je wil maar er liggen geen snelwegen. Het traditionele trappen is er daarmee niet bij. Met topsnelheid kom je echt nergens als je niet aan de weg blijft plakken. Het landschap is kenmerkend voor ook de grotere eilanden er omheen. Glooiend met veel smalle stroken asfalt die zich een weg tussen de muurtjes en heggen door kronkelen.

Op dat eiland wordt ieder jaar de Isle of Man TT verreden. Een feest voor vooral motor/brommer-fanaten. Rond deze TT is het gehele stratencircuit tijdelijk eenrichtingsverkeer. Eenrichtingsverkeer en zo hard rijden als je wil, need I say more?

Liefhebbers van hard rijden in snelle auto’s, zeker als ze een Porsche GT3 RS onder de kont hebben, laten zich dat natuurlijk geen tweede keer zeggen. Een kleine 10 minuten na het openen van de eenrichtingsweg stond deze Porsche met camera klaar. Is dit gaver dan een rondje Nordschleife? Ik ben in ieder geval overtuigd dat op alle enigszins spannende wegen voortaan maar rijverbod in een richting moet gelden. (via gtspirit.com)