1 april! De grappenverzameling van dit jaar

Auteur: , 41 Reacties

Het is 1 april: jokers, Witzenmachers, grapjurken en lolbroeken aller landen, verenigt u! Waar zijn de creatieve en minder creatieve geesten dit jaar mee op de proppen gekomen? Een overzicht na de jump.

Met name de BMW Group had er dit jaar (weer) aardig wat werk van gemaakt, en we moeten nog maar zien of het echt allemaal een grap is, want vorig jaar kregen we uiteindelijk toch een M3 pickup voorgeschoteld.

MINI campeermeuk
Enfin, we trappen af met MINI, dat in een persbericht de kampeerders onder u gruizig, nat en joppig maakt met daktenten en caravans. Ze heten Cowley en Swindon, en de bijbehorende MINI’s hebben leuke kentekens! Hieronder legt Randall Graves even uit wat een ‘ruse’ precies is:


MINI Canada kwam met Seat Candy op de proppen:
Seat candy
Geen proefritje compleet zonder een hete deerne danwel een bronstige heer op uw passagiersstoel. Aangezien niet iedereen standaard over dergelijke seat candy beschikt regelt MINI Canada dat wel voor je.

Nieuwe Golf Cabrio met rolbeugel
golf-cabrio-rolbeugel
Op veler verzoek brengt Volkswagen samen met cabrioletspecialist Karmann een rolbeugel uit voor de nieuwe dakloze Golf. Niet omdat het nodig is qua stevigheid, wel omdat VW-rijders in het verleden zijn blijven hangen en deze nostalgisch getinte toevoeging als een handvat naar vervlogen tijden zien. Kosten: 1.225 euro, inclusief montage.

BMW Driverless Running Coach
BMW Driverless Running Coach

Een BMW-optie voor de renmensen onder ons. Ga eens stukje lopen en laat je BMW volautomatisch achter je aanrijden terwijl er een motiverend muziekje uit de externe speakers komt. Deze functie beschikt over Lock Out Logistics (LOL) en Political Roundel Attachment Tag (PRAT).

Nieuw logo voor BMW
Logolol

Vier BMW-logo’s die een stukje over elkaar vallen. Dat is natuurlijk vier maal zo premium dat het huidige logo. En ook worden er steeds meer Bimmers met vierwielaandrijving (X-Drive) verkocht, dus dit is niet meer dan een logische zet en een stap voorwaarts richting een tijdperk waarin alle auto’s eenheidsworstjes zijn. Well played, autoforum.

VW koopt merkrechten Borgward
VW Borgward
VW heeft besloten mee te doen met de budgetmerken-hype. Vandaag maakten ze bekend dat ze de merknaam van het Duitse Borgward hebben opgekocht en zullen afstoffen. Denk aan auto’s als de bovenstaande ‘Goli’ die rond de 5.000 euro zullen kosten. Seems legit.

Geen Polen meer toegestaan op de Nürburgring
Auto’s met Poolse kentekenplaten zijn vanaf 1 juni niet meer welkom op het heilige asfalt der Nürburgring. Na een aantal incidenten met roekeloos rijgedrag en pogingen om zonder te betalen de baan op te komen heeft de directie van de ‘Ring het gehad met de Oost-Europeanen. Er komt vooralsnog geen meldpunt. Hilarisch verhaal bij Auto Motor & Sport.

Porsche 911 diesel
Porsche 911 diesel
Bij Porsche is -behalve het design van de 911- nooit iets heilig geweest. Vandaar dat er nu een dieseluitvoering van de 991 komt. Volgens leblogauto wordt het een 2.7-liter boxer-zelfontbrander. Ook nog 20% bijtelling?

Rotus Cars
Rotus Cars
Iemand met een vooruitziende blik heeft Lotus alvast klaargestoomd op een Aziatische overname, en de site rotuscars.com opgezet. Incluis informatie over de Erise, Evora en oprichter Corin Chapman.

Peugeot kleurt met je gemoed mee
Peugeot Mood Paint

Een vooruitstrevend verfje dat met je emoties meekleurt: psychochromatic coating. Peugeot ziet er heil in en brengt het op de markt. Meer uitleg in deze demonstratievideo.

Google NASCAR
Google NASCAR
Google, tot slot, is voornemens de racewereld te veroveren. Ze beginnen bij NASCAR, aangezien circuits met amper bochten een mooi begin zijn voor hun autonome racebolides. Jazeker, de raceauto’s van Google rijden namelijk geheel zelf en zorgen dus voor een mooi stukje lastenverlichting naar de coureur toe. Meer op Google.com/racing. En check de uitlegvideo op Autojunk.

UPDATE: En ze blijven binnenstromen.

Dacia Sanco
Dacia Sanco
Een cabrovariant op basis van de Sandero Stepway. Hoera voor budgetcabrio’s! Prijzen beginnen bij 11.498 euro, leverbaar vanaf 1 april.

Skoda aan het bierinfuus
Octavia GoldenLine
Tsjechische auto’s gecombineerd met Tsjechisch bier. Skoda gelooft er heilig in en brengt de Octavia GoldenLine op de markt met een drinkgedrag van 3 liter gerstennat per 100 km.

MINI Cooper Yachtsman
MINI Cooper Yachtsman
“New Amphibious MINI Cooper Yachtsman. Should BMW M also present such kind of a vehicle – with a breathtaking combination of amphibious and landphibious performance both on and off the water, fitted with a shark-resistant undercoating as standard?”

Spitsverbod voor steuntrekkers
Hee. De VVD doet ook mee: “De Haagse VVD-gemeenteraadsfractie wil dat het stadsbestuur een spitsverbod instelt voor mensen met een uitkering. De partij stelt dat dit nodig is om te zorgen dat mensen die bijdragen aan de economie niet langer tijd en energie hoeven te verspillen met filerijden en opeengepakt in de tram vastzitten.” LOL!

Bouw je eigen Countryman
Schroef per schroef

MINI heeft de trolvibe aardig te pakken. In Australië adverteert een dealer met deze doe-het-zelf-actie. Elke maand een stukje MINI en na 29.762 weken heb je een huisgemaakte Countryman voor de deur staan. (via)

Kia’s Lonely Singles Navigation System
So ronery....
Met een Kia ben je nooit meer Forever Alone! Dankzij hun nieuwe navigatietechnologie pik je in een handomdraai een Kia-scharrel op. Wie heeft er nog bangalijsten nodig? De gebruikte techniek luistert naar de naam Front Operational Organic Light Emitting Display (FOOLED), en is vanaf 1 april 2013 beschikbaar.

Tekst: Smoke & Rico41 reacties

Haha nieuwe logo bmw
Tent op een mini??
Waar gaat dat heen
Looool, mooi hoor die BMW logo’s!
Hahaha geen Polen meer op de Ring. Ze waren zeker al die Caddy’s met ladders zat. Of zetten zij mischien gewoon de snelste rondetijden neer? whahahahaha
@E34M5Touring: Of gewoon ladderzat!
@bozewolf: hahaha, gezien de hoeveelheid halve liters waarmee ze hier de supermarkt verlaten ook geen gek idee.
@E34M5Touring: in een skoda zeker
die running coach van BMW en die zelfontbrander van porsche trekken mijn aandacht.

staat die optie van bmw al in de optielijst? :mrgreen:
(((hebbe))) (((hebbe!))) (((HEBBE!!)))
Ik zie Porsche eerlijk gezegd ooit een keer een zelfontbrander in een 911 proppen, beetje het idee zoals BMW met de M diesels.
Op Autoweek een heel artikel over verplichte spatlappen whehe…
als ze die V12 TDI in een 911 kunnen krijgen…..
Zijn die Mini’s niet serieus? ;-)
Jammer dat Autoblog geen grap uithaalt
Heb ook een niet 1-april grap: Kreidler [van die schakelbrommers] is door de chinezen overgenomen, Er zit een WAARDELOOS motorblok onder, SLOPEN MET DIE HAP! :mrgreen:
@dennis245turbo: dat is al langer zo…

idee van de VVD nog niet eens zo slecht, think about it!
Beetje flauw maar dat is nou eenmaal 1 april. Die van de Haagse VVD vind ik wel aardig verzonnen, prima initiatief eigenlijk.
Ik weet zeker dat als ze die mini caravan zouden verkopen, het een marktkraker zou worden, is toch geniaal?
Die Dacia zou nog best goed verkopen denk ik…
Die Mini countryman heb je niet na 29.762 maanden, maar na 29.762 weken! Scheelt toch wel;)

Vind het maar magere 1 April grappen dit jaar om eerlijk te zijn…
Die Mini dakkoffer tent zou al helemaal gemakkelijk gemaakt kunnen worden. Die kan je in principe zo kopen en zorg je er voor dat hij bijpassend gekleurd is en het ziet er top uit.

Die caravan is natuurlijk geen koopje, maar ook uit historisch oogpunt helemaal geen vreemde zet als Mini dit gaat verkopen!
over die mini bouwactie, ik denk niet dat hij in Engeland is getuige het zinnetje:”Please mail bij 12:00pm April 1, 2012 to MINI Australia”
@undifined1: Ah, check! 8)
zo .. die Mini caravan maakt dat ik een caravan (polyesther stinkhok) wil bezitten ..

ene .. de fotosoep grapjurk weet vast niet waar Borgward voor stond ..
@lincoln: Zeg lincoln, verblijd mij met je wijsheid. Vertel me eens één en ander over Borgward. Ik heb er wel al over gelezen, maar de verhalen variëren nogal. Wat is jouw visie erop?
@Esprit_de_Flandre:

helaas .. ik weet er niet genoeg van om je tot tranen te roeren ..

was altijd verliefd op de Isabella coupe ..
en heb er ooit een half restauratie project van iemand overgenomen ..
chroomwerk was inmiddels allemaal weer in nieuwstaat ..

alles in onderdelen verkocht ..
weet eerlijk gezegd niet of ik er spijt van heb ..
was 16 jaar en wist niet zo goed wat ik met dat ouwe ijzer aan moest ..

mijn visie op Borgward is een beetje zoals je in alle redelijkheid nu naar Saab kan kijken ..
miskend talent (als de boel op de fles is) ..
Mini Camper is wel leuk. En de rolbeugel voor de Golf zie ik nog wel als een verkoopbaar product, niet door VW zelf dan, maar door zo’n handelaar in van die oogklepjes en andere rommel…

Die 911 diesel komt er trouwens sowieso…
Wel een 100Km stixker op die Mini caravan:P dat van die Golf mag van mij ook in het echt komen! Maakt hem veel mooier.
@meneersander: C70 rip-off..
En ik maar denken dat alles echt autonieuws was …….
Geniaal!!
Ik vind die Mini met die caravan eigenlijk nog niet eens zo heel gek!

alleen die met die tent op het dak is belachelijk!
Rolbeugel op golf cabrio is helemaal niet zo’n gek idee…
@schoen85: inderdaad, ik vind het eigenlijk best stoer staan en dat maakt van de nieuwe golf cabrio echt eentje die lijkt op de oude!!
@stefandeman: precies, stukje nostalgie (heb de 4 met Rolbeugel voor de deur staan…)
Die mini met de aanhanger is nog niet zo verkeerd! Vind hem zelf leuk, zou wel willen hebben.!
Niet echt sterke grappen, hoewel er wel veel mensen zijn gevallen voor de Golf Cabrio met rolbeugel.
Ik vind die rotuscars actie geniaal (denkt aan Rover en aan Witte Lijst). Verder is de cowley caravan geniaal, de rolbeugel pure nostalgie en de sango ‘very epic’. Eigenlijk zijn ze allen super.
Ik dacht overigens dat de renault twizy ook een 1 april-grap zou zijn, maar die is dus echt te bestellen.

http://www.autoblog.nl/renault-twizy-kost-6-995-euro-staat-in-april-bij-de-dealer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).