1,7 Miljard auto’s (!) op de weg in 2035

Auteur: , 47 Reacties

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorspelt dat we in het jaar 2035 met maar liefst 1,7 miljard auto's onderweg zullen zijn. Is dit realistisch, of gewoon bangmakerij?

De lezers die een beetje kunnen rekenen hebben al gezien dat dit aantal een verdubbeling is van het aantal auto’s dat er momenteel rondrijden. Het zal voor hun ook geen verrassing zijn dat deze toename voornamelijk in Azië plaats zal vinden. De automarkt is daar nog vrij jong, dus het aantal wagens per 1000 inwoners halen het nog niet bij de aantallen in Nederland (444 in 2007) en Amerika (momenteel 660), maar de groei is booming. In 2000 had China 4 auto’s per 1000 inwoners, in 2010 waren dit er al 40. De IEA verwacht dat het aantal in 2035 zal stijgen naar 310 auto’s per 1000 inwoners. Ook India zal in 23 jaar een enorme groei doormaken met 146 miljoen auto’s. Geen wonder dat de autofabrikanten zich massaal op de Aziatische markt storten!

Met zoveel auto’s die van de band komen rollen, steken vragen over uitstoot en benzineprijzen de kop op. Hoe zullen regeringen wereldwijd hiermee omgaan? Wordt het hybride of elektrisch? Nee, de IEA gelooft dat de oude vertrouwde verbrandingsmotor de markt zal blijven domineren, al dan wel economischer. Zij verwachten dat 1 op 25,5 in 2035 verplicht zal worden in de VS. Is dit haalbaar, ook in Nederland? We zullen zien. Persoonlijk maak ik me meer zorgen over de parkeergelegenheid. (via Groen7.nl)47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wtf veel te veel
ze denken met rekenwerk slim te zijn ik zeg het je: dat kan gewoon niet
Zo! Dan moet je wel stom zijn om productie af te stoten vandaag.Dat zijn Giga verkopen, grootste markt in Azie ? Ik voorspel dat Hyundai de grootste fabrikant ter wereld wordt.
@norge:
Dan neemt Hyundai het van VAG over voor wat bashen betreft.
@Hubert: Ligt er aan om ze hun klanten dan nog steeds met respect behandelen of niet.
@norge: Hyundai…is dat niet het automerk…dat als je’m op z’n kop legt, er 2 pijpen onder last, je het kan gebruiken als kruiwagen ? ^^
@Megakix: Wat je wil jongen, je kan er ook een bootje van maken of spijkers.
@norge: Ik word een beetje ziek van je Hyundai verhalen, lijkt net of je hier reclame wilt maken of aandelen hebt bij Hyundai.
@bsxc2: Nou ik zie ook vaak mensen al een opmerking hebben klaarstaan over “zijn” Hyundai, nog voordat ie dr wat over zegt. Maar goed, ik denk dat @norge best wel eens gelijk kan krijgen. Ze groeien razendsnel, ze hebben voor de gewone non-petrolhead ook gewoon meer te bieden (namelijk lage prijs, hoge garantie, etc.). Ik snap dat dat saai is, mja dat is Toyota ook, en die is nu de grootste, dus dat werkt blijkbaar.
@bsxc2: Feiten onder ogen zien is geen reclame maken. Zoals het er nu voorstaat wordt Hyundai-Kia wel degelijk de grootste ter wereld, en nog voor 2035. Natuurlijk, er kan nog veel veranderen ook hé. Zware Aziatische crisis, een oorlogje met Noord-Korea, of een paar slechte modellen op rij, en het kan er alweer helemaal anders uitzien…
@norge: Ben ik tegen die tijd, gelukkig, allang dood!
@bennyweisz: me too.. Morsdood..
Leuke prognose…en nóg leuker om te vernemen dat /kuch-mileuverbeteringen /kuch ook toepasbaar zullen worden in landen als India en China! Ik kan een héle grote grijns niet onderdrukken in het besef, dat onze baardenkriebelaars en plantjesfriemelaars he-le-maal nooit, echt helemaal niets te vertellen zullen hebben in die landen :). Wij Europeanen zijn al de penisverlenging van Al Gore op dat gebied…een grotere lul kent de wereld niet…maar die chinezen zal het allemaal verrotten wat die niche-zakkenvullers hier allemaal uitkramen over milieu, milieustickers, ozonlaagjes en sneue ijsbeertjes…hihi
@Megakix: wat is jouw probleem man? verbrandingsmotor is oude techniek, 99% maakt het niet uit wat voor motor er in hun auto ligt als het maar vooruit komt. Waarom zou je dan steden vol met smog laten pompen waardoor de gezondheid van hele generaties in het geding komt? er is meer dan auto’s met verbrandingsmotors.
@Hedser Wijbenga: 99%? Waar haal je dat in godsnaam vandaan? Komt erg geloofwaardig over jou milieu gezwets. Het zijn trouwens verbrandingsmotoren en niet verbrandingsmotors..
@Hedser: precies, en om onze compensatiebijdrage te leveren voor de groei in Azië trappen we alle oldtimers het land uit en verplichten we iedereen om in een Prius-depressie te gaan rijden. Wahaa!
@Hedser Wijbenga: …ik merk dat het combineren van 2 nauw verwante onderwerpen bij sommige mensen paniek teweeg brengt ? ;)
@Megakix: Daar gaan ze zelf wel achterkomen, daar hebben ze ons westerlingen niet voor nodig. Als ze niet meer kunnen ademen in hun eigen steden.

Waarom toch altijd dat gefocus van jou en die andere opwarmingsontkenners op die CO2-uitstoot. De uitstoot van giftige gassen is veel reeëler en daar valt helemaal niets aan te ontkennen. Alleen al om die reden zullen die 1,7 miljard auto’s met iets anders dan verbrandingsmotoren moeten rondrijden, wat de IEA ook beweert (dat is een olieclub trouwens).

En benzine/diesel zal er sowieso niet genoeg zijn voor 1,7 miljard auto’s in 2035. Die dan trouwens 15 euro per liter kost, niet inflatie-gecorrigeerd.
@mattraket: Jou hele verhaal bestaat uit zelf bedachte cijfers en aannames, daar erger ik mij meer aan dan het ontkennen van global warming. Kom terug met feiten AUB!
@mattraket: is een V8 of een V12 misschien een goed alternatief voor verbrandingsmotor?
@flippert: hahaha, lijkt me ideaal !
@mattraket: ..je hebt kennelijk het laatste rochelende ritueel van het IPCC ‘even’ gemist ? :) Ik ga het niet eens googlen voor je.
@mattraket: globalwarming is onzin.. je bedoelt klimaatverandering!
Ach er is olie zat, dus maak je niet druk om de benzine.
Leuke voorspel, maar wat hebben we eraan? Over een maandje gaan we toch allemaal dood. Toch, maya’s?
@VWTouran75: nou had ik weer ergens gelezen, dat het pas in 2048 gebeurt, omdat een aantal geologische mafketels de uitgeklopte steenkalender ondersteboven hadden gelezen…ofzo..(je zal er je geld maar mee verdienen ;))
@Megakix: 2208*
@VWTouran75: djeej…2208 ? Ok… ^^
als we nou eens gewoon met z’n allen wat minder kindjes zouden maken :D
@Flamingo: of gewoon wat bejaarden over de kling jagen?
Ze moeten ook eens kappen zomaar zoveel auto’s te producere :D
Ach, in 2035 kan je je 1 liter veroorloven en that’s it, als we zo doorgaan met de verhogingen.
Ze kunnen niet eens voorspellen wat voor weer het morgen is. Dus dit is gewoon BS
Fantastisch, ‘stig4life’ en ‘the-budel-guy’ – twee van de grootste lichten die te vinden zijn in deze regionen – weten meteen zeker dat het nooit waar kan zijn. Zonder argumenten, natuurlijk.
@jelmer: LOL sinds wanneer moet je op autoblog met argumenten komen in de reacties.
Ik voorspel een gigantische oorlog tussen japan en china en india.. En de auto groei daalt met 45%..

Zo, ook weer opgelost! Doorlopen hier is niks te zien..
van waar is die foto genomen? bestaat die baan echt of is dit bewerkt?

ik zou deze graag op men achtergrond zetten op het werk
@Jantje_555: Neppert

http://www.bricoleurbanism.org/wp-content/uploads/2010/09/huge-highway_FAKE-I405-Los-Angeles_reality-web.jpg
@autogedrocht: inderdaad gerepliceerde voertuigen. Maar de mogelijk bestaat dat er daar ooit een file kan staan die er misschien zo uitziet dus is het eigenlijk geen realiteit?

Trouwens – vanwaar gaan we de grondstoffen halen en hoeveel autos denken ze dat er in 2100 zullen zijn of in het onvermijdelijke jaar 3000. De economen en hun achterban zouden beter eens de wetten van de fysica raadplegen ipv van hun tekstjes waarvan we al lang weten waartoe die leiden.
@Pieter-Jan Catteeuw: Uiteraard kan daar een file staan, maar het is wel raar dat tijdens de file het aantal rijbanen verdubbeld ;-)

Aan de andere kant, in elk niet westers land maken ze meer rijbanen dan aangegeven staat.
Toch leuk om te horen dat over 23 jaar niet alleen China, maar ook India van ontwikkelingsland naar westers land gaan. Dat terwijl er de afgelopen 23 jaar niet wezenlijk veel verbeterd is in India (niet voor de doorsnee Kumar en Priya althans).
Ik ga alvast een gasmaskertje kopen.
je weet toch dat over 30 a 50 jaar wij de lage loon landen zijn! En dan komen alle bedrijven weer trg naar hier omdat wij zoveel hebben moeten inbinden qua salaris en iedereen in china zoveel promotie maakt dat het gewoon de omgekeerde wereld wordt.
Dan zijn allang de olievoorraden op.
Zij verwachten dat 1 op 25,5 in 2035 verplicht zal worden in de VS. Is dit haalbaar, ook in Nederland?

Denk eerder andersom met de motoren die ze daar nog in de pick-ups hebben liggen!
Ik mis een land als Brazilië… Niet alleen Rolls Royce heeft er pas een filiaal geopend, ook BMW bouwt er een fabriek.. Verder moet je Sao Paulo is gaan bekijken.. Alles staat nu al vast en dan is er nog geen WK of is het nog geen 2035.. Oh ja.. er is ook geen ruimte om een aantal extra snelwegen aan te leggen… van de ene kant naar de andere kant van de stad is 85km.. Daar doe je, als het verkeer niet mee zit, soms al 8-12 uur over… Ik denk dat ze daar een paar flinke tunnels moeten aanleggen.. maar ja .. Wie ben ik??
dan komt het toch nog goed met borne, want dat gaan die aziaten natuurlijk allemaal niet zelf in elkaar lassen voor 2035
@jantje 555; google even op Traffic Sao Paulo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).