2000 pk Hennessey Ford GT pakt wereldrecord [video]

Auteur: , 17 Reacties

Binnen 805 meter naar 340+ km/u accelereren. Daar heb je een beste auto en vooral extreem sterk motorblok voor nodig. Een 2000 pk twin turbo Ford GT.

Met de snelheden die moderne supercars kunnen halen lijkt 340 km/u een matige waarde, zeker met 2000 pk op de achterwielen. Dan blijkt dat deze Ford GT de snelheid in 800 meter haalt. Vanuit stilstand, acht hectometerpaaltjes, BAM 340 km/u. Geef je deze Ford GT 1,6 kilometer de ruimte dan trekt die ver voorbij de 400 km/u.

Er zijn weinig manieren om sneller te accelereren dan deze Ford GT. Zeker als slechts een rubber oppervlakje van amper een A4’tje groot alle kracht moet overbrengen. Van deze thrill leven attractieparken. Met een briesende V8 twinturbo achter je stoelen is de ervaring iets levendiger. (via GTSpirit.com)17 reacties

Heey die wil ik ook. Ik zet wel een V8 in mijn Peugeot 104z, als dat past:P
Rest de vraag: Gaat ie een bocht om?
Nee, knappe prestatie natuurlijk! Iedere run nieuw motorblok?
@kp92:
Elke run? Nee. Dit blok zal wel opgebouwd zijn om dit soort power te volstaan. Denk forged crank, pistons, titanium connecting rods, etc. En dan is er altijd ook nog cryogenic tempering enz. Vergeleken met een reguliere motor zal deze wel zeker wat meer onderhoud hebben en ook vaker uit elkaar moeten, maar zeker niet na elke run.
Is wel geniaal zo hard als dat gaat. beste roetwolk trouwens, valt denk ik niet in de 20% als ik dat zo zie :P. wel een clubje deepfried U S and A kereltjes aan hun auto’s te zien :P.
Die trekt wel héél hard op!
In zijn 1e versnelling lijkt het wel of hij eerst zijn longen eens proper moet blazen om aan het echte werk te beginnen, zalig :D
@vale46: Dat heeft met name te maken met het feit dat als hij vol gas zou gaan in zijn 1 of 2 dat hij de rest van de 800 meter een zwarte streep had gelegd, en geen 212 mph had gehaald :p
Zeer gaaf, ik vraag me af hoe ver je een GT40 kan kietelen en hem nog bruikbaar voor op de weg houd.
@MrSkyline:
Er rijden hier 1,000+ pk GT’s rond op straat, Lambos van Underground ook. Heel voorzichtig dan wel. Hahaha.
@MrSkyline: Rookt hij daarom zo hard op het einde van zijn 1e versnelling?
Ik denk het niet hoor. Zijn 1e versnelling was al een behoorlijk zware zo te zien, dus ik denk dat hij net op het einde van zijn 1e zijn gas geeft gevloert.
@vale46: denk eerder traction controle
je hoort hem knetteren (soort van backfire) als hij begint te roken
en als hij vol gas geeft in zo’n hoge toeren dan is dat meteen begrenzer in zijn 1 met 2000 pk
Op de video lijkt het niet echt hard te gaan en ook geen in cockpit beelden. Ook niet op een officiele dragstrip gedaan met meetklok. Is dit officieel gemeten door een onafhankelijke organisatie of is dit nep? Ik zet mijn vraagtekens bij dit “record”.
@midasracer: nope, amerikanen zetten overal een record neer…beetje op blauwe oogjes en goed geluk. Binnenkort het nieuwe record op de 1/3e zeemijl etc..
@Megakix:
Bedoel je zoiets?
http://www.youtube.com/watch?v=TtHH0mkh-I0
Staat trouwens te koop.
:p
@featherlight: gaaf om te zien ! Thanks (en de muziek is zeer stijlvol)
Handig voor het ritsen bij korte invoegstroken.
Die trekt echt heel erg hard weg!
Bizar snel maar ook een bizar niks zeggend filmpje zeg!

Als dit echt de record run is geweest verdienen zijn makers wel wat beters….

Ps. Ford GT staat ook nog steeds wel op mijn verlanglijstje ;-)
U S A

+++

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).