2013 Maserati Quattroporte: Che bella! [updated: shop]

Auteur: , 157 Reacties

Dat Maserati bezig was met een update van hun befaamde vierdeurs-met-dezelfde-naam was al wel duidelijk, maar tenzij we ons vergissen is dit hem.

Wanneer de officiële bekendmaking zich zal voltrekken weten we niet, maar gezien deze lekplaatjes kan het niet heel lang meer duren. Of worden we hier door een fotosoeper in de maling genomen?

Zo niet, dan wil ik zeggen: wat een strakke Quattroporte is dit! Het bakkige/gedateerde dat toch wel een beetje in het huidige model zit is volledig weggepoetst (maar dat mag ook wel na zo’n lange tijd). In plaats daarvan heeft hij veel meer een coupélijn gekregen (de welving op de heupen helpt hier zeker aan mee), hoewel het nog steeds een onvervalste vierdeurs is.

2013 Maserati Quattropote

De platte achterlichten lopen mooi in lijn met de Granturismo, en zij complementeren het elegante karakter van de sedan des te meer. Aan de voorzijde zijn zowel neus als koplampen een stuk scherper geworden, met een subtiele spoilerlip in het midden. Beslist een auto waar Maserati mee voor de dag kan komen, maar dat kan je de Italiaanse stylisten wel toevertrouwen.

Maar we ruiken toch ook wel een beetje lont. Is het niet wat vroeg om nu al met foto’s te komen? We zullen zien of de twijfels waar zijn of niet. (via GTSpirit)

UPDATE 19:10 – Sliep uit! Het waren dus toch sjopjes. En gezien jullie vele negatieve reacties is dat misschien maar goed ook! Het geeft wel aan dat Maserati absoluut leeft (70 reacties in een half uurtje). En je moet maar zo denken: na dit voorproefje kan het uiteindelijke resultaat alleen maar meevallen toch? Of zullen ze er een monstruositeit a la Kubang uit weten te draaien?

Quattroporte Shopperdeshop
Quattroporte Shopperdeshop157 reacties

Ik vind hem een stuk minder mooi, echt een enorm stuk minder mooi.
@Hupke: Ik zeg Honda Coupé!
@leftlane: op wat het dan ook moge lijken, dit is een spijtige achteruitgang voor dit model van Maserati! Deze ooit machtige bak doet me nu zelfs al aan audi denken! Wat een floppertje!!
@Hupke: Ik deel uw mening.
@Hupke: Passatkont = feestbederf…
Die mag er zeker wezen, al vind ik de achterkant iets van een C5 hebben
@Jokkebrok: dat was ook het eerste wat ik dacht!
wauw! alleen de achterkant is iets minder….
een stap achteruit vind ik persoonlijk
Hierboven wordt al hèt punt gemaakt, hij lijkt teveel op een gewone doorgaans auto, zoals bijv. een C5.

Deze nieuwe QP doet de oude ZEKER niet vergeten, bah!
Waaaaaaaat? Grapje van een photoshopper? Is dit de nieuwe Jetta of zo? Daar gaan je klanten…
@e550: idd mooie jetta :D
nog steeds een pracht auto, en nog steeds mooier dan de grootste concurrenten: Panamera, S AMG, dikke 7serie, dikke A8. alleen de rapide is in dit segment mooier, maar die is ook een flinke klap duurder
@nelly0183: ik vind de Jaguar XJ ook mooier
@Daniel073: ik zie ook liever een 7-Serie..
@dutchiehd:
Dus jy verkiest een Duits wijfie met een veelste grote pull bier, boven een Italiaanse schone ?
@Daniel073: dat kan jy vinden ;)
@nelly0183: Vind je dit mooier dan een 7 of een S ?

Overigens heerst er een dubbel gevoel wat betreft de Panamera denk ik. In het echt ziet de Panamera er een heel stuk beter en mooier uit dan op plaatjes. In het wit met zwarte velgen is de Panamera overigens schitterend had er laatst een gezien bij de KFC in Rotterdam.
@agera: haha dat is wel bevestigend: de KFC = de voedertrog van tokkies uit het woonwagenkamp. Dan is de McDonalds nog haute cuisine. Maar ik snap het wel. Een Panamera heeft wel wat van een woonwagen. Een groot lelijk hok op wielen. Porsche zou standaard een roze gebreide WC-rol houder voor op de achterplank mee moeten leveren.
@zdev:
En wat voor mooie exoot rij jij dan?
@wouteraerox: Faal! maar maakt niet uit hoor, 99% kans dat je gelijk zou kunnen hebben met zo’n opmerking.
@agera: ja ik vind dit absoluut mooier dan een 7 of een S, dit is gewoon een teken van stijl en klasse, dat is het zelfde met mensen die voor een a6, 5 of e kiezen, ik vind de mensen die ipv dat duitse trio een alfa 166 of een xf kiezen mensen met klasse en stijl….
lelijk!! vooral die echterkant heel goedkoop doe mij de oude maar!
hmm. ik weet t nog niet… Ik word er niet echt woest van… Vorige wel.
Shopje?
Achterkant is een stuk lelijker dan de huidige. Achterlichten is net een Mondeo ofzo…

Nieuwe koplampen…lijkt ook weer teveel op iets anders. Beetje op BMW lampen…of 370z units. Die ouwe QP had die rare horizontale lichtbalken maar die waren wel heel “eigen”.

Die twee roostertjes onder de lampen/weerszijden van de grille zijn echt heel lelijk. Veel te overdreven.

Nee, dit is niet goed.
Lekker fotoshop. Achterbumper van een Mercedes AMG, achterlichten van een Audi a6 en de grille is weer van een granturismo. Welke auto’s zijn er nog meer gebruikt?
Ik hoop van harte dat dit een slechte ‘shop’ is.
Doet me denken aan de nieuwe mondeo.
Vind het meer weghebben van een facelift.
Geen vooruitgang, al denk ik wel dat de productiemodellen mooier worden. Ander kleurtje, grotere velgen en iets lagere vering doen een hoop gok ik.
Zou het kunnen dat deze zo kaal mogelijk gemaakt is voor de copyrights etc?
Als dit hem echt is, dan bezwijkt Maserati waar de rest van de autofabrikanten (Audi, BMW, VW, Aston etc ga maar door) allang aan hebben toegegeven.

Namelijk alles zoveel mogelijk op elkaar laten lijken. Over 20 jaar herken je op dertig meter niks meer behalve van welk merk de auto is.

Erg erg jammer. Dit is nu gewoon een Maserati met 4 deuren…ipv een Maserati Quattroporte.
@bozewolf: Inderdaad. Als deze fotosoep dicht aanleunt tegen de officiële, dan zal dat toch voor velen even slikken worden. De neus en de zijkant lijken een dikke ‘parts bin exercise’ en de achterkant lijkt – zoals anderen hier al zeiden – nogal goedkoop.

Op zich vind ik het ontwerp (minus de achterlichten) nog wel te pruimen, maar het stijlvolle aspect, net hetgeen dat Maserati zo uniek maakt, is verdwenen. Zelfs de hele auto lijkt (iets) te veel ‘dertien in een dozijn’.
@Revvji: Dertien-in-een-dozijn, exact. Dat was toch het toffe van een Quattroporte. Zelfs op 400 meter zag je exact dat het een QP was, uit welke hoek dan ook. Totaal eigen auto, eigen look, eigen proporties, eigen smoel.

Dat heeft dit niet meer, totaal niet meer. Nouja, hopen dat het niet echt is!
@bozewolf: Voor de echte rijken die zich ook daadwerkelijk willen onderscheiden van alles en iedereen bestaat namelijk de Rolls Royce Phantom. De Phantom blijft een uniek, schiterend en niet te verwarren kunstwerk!
@agera: Erg uniek en niet mis te verwarren met welke andere auto dan ook, absoluut waar.

Maar een Phantom is natuurlijk wel een STUK duurder en…durf ik het te zeggen? een beetje patserig…het ding is zo enorm groot…wil je daar echt elke dag in rijden? Heb je eigenlijk ook een chauffeur nodig…een Rolls rij je niet zelf.

Wat ik ermee bedoel is dat ’t toch wel beetje een andere klasse is…QP kun je prima als auto-voor-elke-dag gebruiken zonder dat je echt al te patserig overkomt. Daarnaast is zelf rijden in een QP wsslijk stuk leuker dan een Phantom.
@bozewolf: Daar heb je helemaal gelijk in, de Phantom is een stuk duurder. Maar een koper die met geld over de toonbank stooit, wil zich denk ik ook wel onderscheiden van de rest. En helemaal niet met “mindere” automerken vergelijken worden laat staan gezien worden voor een ander merk.
De Phantom is patserig, maar oh zo heerlijk en baasachtig dat je je maar kan voorstellen.
De lang de Phantom ook meegaat het blijft een schitterend meesterwerk, nog steeds verbleekt elke auto naast een Phantom maar ook elke auto.

Het is wat je zegt, de afweging maken tussen zelf rijden of gereden worden.
@agera: vergelijken moet zijn vergeleken
@agera: Plus de lang moet zijn hoe lang :D (neem me niet kwalijki heb een lange werkdag achter de rug :D )
@agera: Ik vind toch dat de Phantom en de QP een volledig ander segment zijn, ongeacht hun prijsverschil. De kopers van deze modellen kopen die auto’s volgens hij om heel verschillende redenen (in de eerste plaats sportiviteit vs. ongebreideld comfort). En ook als je het over ‘zich onderscheiden’ hebt. De Maserati straalt in mijn ogen iets heel anders uit dan de RR. Ik vind ze beide even uniek, en kopers willen zich er op hun eigen manier mee tonen. En als ze beide in hun garage staan hebben, dan hangt het gewoon af van hoe ze zich die dag voelen :P
@agera: Of misschien verwar je ‘zich onderscheiden’ met ‘tonen hoeveel geld ze écht wel hebben’? :P
@Revvji: Misschien heb ik het niet goed vewoord :P het zijn ook geen concurrenten van elkaar.
Ik doelde alleen op het gebied van design en zich onderscheiden in ieders segment. Dat doet de Phantom uitstekend naar mijn mening. :P
@agera: Ok, zo snap ik het :P En daar heb je 100% gelijk in ;) Net als de QP daar goed in is (of ‘was’ als deze shops goede voorproefjes blijken te zijn).
Ik zou de quattroporte sport gt s zeker boven de nieuwe verkiezen. Vooral in het zwart vond ik de oude echt gruwelijk.
Hij is gewoon super dik en super lekker maar dat was de laatste ook. Hij is gewoon moderner maar normaal is hij zeker niet! Gewoon cool!
Welke Koreaan heeft dit ontworpen??
Dit is fake.
@zdev: laten we hopen, echter het design van de Kubang doet het ergste vrezen. Ik ben een beetje bang dat Maserati vooral in China wil opvallen met de nieuwe design richting.
@ferry832: één voordeel, dan rij ik in de mooiste ooit.
Dus Maserati, maak maar veel lelijke hokken :-)
@zdev: Als jij nu de huidige Quattroporte rijdt dan heb je zeker een mooie auto. Het is voor Maserati ook eigenlijk een onmogelijke opgave om de huidige te vervangen. Ik vind de huidige Quattroporte zelfs de mooiste sedan ooit gemaakt.

In tegenstelling tot jou hoop ik dat Maserati steeds mooiere modellen gaat maken. Er is geen enkel ander merk wat zoveel klasse en excusiviteit uitstraalt en ik kan daar geen genoeg van krijgen.
@ferry832: yep de Sport GT S. Elektrisch zo stabiel als een borderline vrouw in haar periode. Maar wel bloedmooi en vol emotie. Gelukkig is dit gewoon fake zoals ik al zei.
Dus voor een compleet nieuw model gaan ze de oude gran turismo gebruiken. Yeah right. Zoals @martino al zei photoshop.
Is this a joke? gewoon photshop ja, de lichten doen me denken aan die van de CLS
kaasboerin via iPhone app
Kan meneer Fiat nou eens iets goeda doen? Alsjeblieft zeg, de achterkant lijkt wel die van een normale audi/hyundai… Wat zonde dit zeg..
Ik denk toch niet dat dit de officiële beelden zijn (of dat hoop ik toch)
fake: de schaduwen van de foto kloppen niet, en trouwens wat is er mis met de ouwe quattroporte?
Ieuwww, bah! Lijkt wel een Hyundai.
Ze hadden die kleine buitenspiegels moeten laten staan, dat was typerend voor een Quattroporte. Net als de Maserati logo overigens aan de elk zijkant en de 3 luchtingaten boven de wielkasten.

Maar goed het is een mooie auto, het was het en het is het nog steeds. Voorkant is erg geslaagd strakke neus, maar aan de achterlant moet ik nog even wennen.
@agera: Heb eerder ook een fotoshop gezien hoe die er mogelijk zou komen uit te zien.

http://visions-autos.sport24.com/610632/Future-Berline-Fiat-via-Chrysler-2011-a-2013-Maserati/
@agera:
Dat is ook enkel een opgerekte Gran Turismo… Ziet er wel een stuk beter uit dan bovenstaand maar zou ook niet echt vernieuwend zijn.

Verder over bovenstaand: Het moet moeilijk zijn een prachtwagen als de huidige Quattroporte te vernieuwen maar dit is echt een drama.
@vondeyck: Ja maar ik bedoel totdat er een officieel bericht komt, zullen de speculaties doorgaan wat eventueel de opvolger is.
Achterkant is net een AMG Mercedes. Jammer van deze misser, want de voorkant is prachtig!
Infiniti M35 big time.
@marnik: Doe mij dan maar die Infiniti zal ook nog eens betrouwbaarder zijn!
Geef hem andere velgen en verlaag hem een beetje. Ook in het zwart aub.
A6-achterlichtunits maar zijkant en voorkant zijn top!
Voorkant is best mooi gephotoshopt, achterkant toch minder. Ik houd het er op dat dit een photoshop is.
Het lijkt een soort inteelt product van de huideige Quatroporte en de granturismo
nep! dit is nog minder vernieuwend als een porsche 911
Ik hoop dat dit een photoshopje voor de grap is want ik vindt hem niet om aan te zien :(
Jammer Maserati,erg jammer
Eueeeh! Neen dit is het niet! Nog honderd maal liever de oude, hij ziet er vrij cheap en Koreaans uit nu! En die welving op de heupen, maakt het alleen maar lelijker!
@love4sportcars: Ik wou net zeggen inderdaad, het lijkt net Hyundai ofzo, niets ten nadele van Hyundai trouwens, maar dat is volgens mij niet echt wat je wilt in dit segment…
@gerard1710: Ooit gehoord van een Hyundai Equus? De vlaggenschip van Hyundai.
@agera: Ja ok, maar ik bedoelde eigenlijk de goedkopere modellen. Overigens denk ik dat naam en badge wel doorslaggevende factoren zijn in dit segment.
@gerard1710: Oke dat weer wel dat is ook zo een van de redenen waarom de VW Phaeton niet succesvol werd.
Mag ik een stuk touw? laat dit maar een misplaatste grap zijn…
Gatverdamme, als je er een Hyundai logo op plakt klopt het plaatje helemaal… Neen de oude quattroporte sport GTS was sowieso beter. Laten we hopen dat dit een mislukte shop is…
Waarom dacht ik dat dit stuk over een Citroën ging?

Damn wat een uberfaal.
ford mondeo
@rubenpriest: idd en ook wel een beetje 6 serie zag ik
Kdacht bij de achterkant meteen aan een infiniti.. Zonde egt veel minder mooi!
ik vind de huidige veeeel mooier, de voorkant gaat nog wel. maar de achter is gewoon…veel te normaal, van de achterkant lijkt het net een normale gezinsauto. ik hoop natuurlijk wel dat dit een photoshop is, want van maserati verwacht je natuurlijk wel wat beters!
Is een illustratie uit een magazine blijkbaar :

http://i42.servimg.com/u/f42/15/02/86/83/83805110.jpg

http://i42.servimg.com/u/f42/15/02/86/83/4p2yo10.jpg)

Bron : http://worldscoop.forumpro.fr/t4298-201-maserati-quattroporte-m156?highlight=maserati
@SimonMc: Dacht al! Vooral de voorkant heeft verdacht veel weg van de Ferrari FF.
@Alpinaa: knap dat je het ziet want daaar is die ook van gephotoshopt
@Flamingo:
http://sportscarclub.files.wordpress.com/2011/01/grey-ferrari-ff-web.jpg
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/Maserati_Quattroporte_2013_02.jpg
@Flamingo: daar zat ik nou ook al aan te denken
@Flamingo: haha precies, deze QP en de FF zijn gewoon broertjes van een andere vader!! De neus, lijn bij de dorpel, lijn boven de achterwielen….
Ik vind de oude QP echt veeeeel mooier!!
@maiik0ll: ook de tesla model s
@Flamingo: Ja de ‘gril’ van de Tesla S heeft inderdaad ook een beetje dezelfde vorm…
Deze QP ziet er echt uit als een japanner of een Renault fzo
@Flamingo: ooh.. Ben vergeten te zeggen dat de koplampen gewoon hetzelfde zijn! :p
@Flamingo: Ik durf het haast niet te zeggen, een FF ben ik niet echt weg van maar die is in dit geval wel mooier dan de nieuwe QP.
beetje japanse achterkant
hyundai ofzo
echt niet mooi
voorkant is wel mooi
De koplampen lijken op die van de Jaguar C-X16.
Japanse achterkant, PRACHTIGE voorkant! Vind ik!
das nou jammer.. ik zou niet zegge dat dit een maseratie waardig auto is. lijkt wel een standaard auto wat je wel eens tegekomt
achterkant e63 iemand?
@nicktexel: nope.
Doe mij maar een XJ Supercharged. In het zwart graag. Met zwart interieur. En donkere velgen. En rode remklauwen. Hoeft niet ingepakt te worden, eet ik zo wel op.
je kunt toch zo zien dat die raamstijl precies gelijk is aan die van de oude quattroportr.
wat een vreselijk lelijke bak, de huidige QP is tenminste een bazenbak
WHAT THE FUCK hebben ze met die auto gedaan!!!! Als dit definitief is…… *gaat huilend naar bed*
@E34M5Touring: There, there buddy…*pat pat pat*
@bozewolf: Tnxs man i needed that. gelukkig is het een shop van iemand zonder zicht smaak en enig verstand van photoshoppen.
@E34M5Touring: Ja hé, dat het om een neppe sjop ging was het beste nieuws van de afgelopen 3 uur.

Nu maar hopen dat Masereti onze mening deelt :D
@bozewolf: En zo niet, zeg ik Paardenkop in de kofferbak!
achterbumper oogt goedkoop
ik zou potentiële QP kopers willen aanraden snel hun aanschaf te doen, want de toekomst ziet er niet goed uit, vind ik.
voorkant nice, achterkant audi a4,5,6,7,8.
ziet er goedkoper uit :O
en dan vooral de achterkant is erg. ik zou zeggen, laat de achterkant het zelfde als de huidige, misschien nog een ledje er bij. en maak de voorkant iets meer in de lijn van de gran turismo. mee eens?
@douwe: imo lijkt de voorkant juist al teveel op de Gran Turismo.
Wat een heerlijk bak is/blijft het toch. Het vorige model bedoel ik dan, nog in gereden…lekkerrrrr! Dit is ‘em toch net niet, zeker geen vooruitgang.
Gelukkig een shopje, vond het al een raar ontwerp voor Maserati.
Ik vind de huidige Maserati Quattroporte echt prachtig en uniek, maar deze lijkt meer op een Infiniti M.
yuk.
Waarschijnlijk zijn de kleine foutjes er nu wel uitgehaald.
Als ik het geld had zou ik een oude en een nieuwe kopen en dan de oude body op de nieuwe auto laten maken.
Kerel die artikel heeft geschreven mag wel bril kopen. Super lovend over een duidelijk minder mooie auto dan huidige. You were here -, now your here _ (zie verschil in hoogte van streepjes)
Doet me een beetje denken aan een A6, niet echt iets waar je aan herinnert wil worden als je net 6 cijfers afgetikt hebt om een QP te kopen.

http://automobilespeeds.com/wp-content/uploads/2011/06/Elegant-Sedan-Cars-2012-Audi-A6-Rear-Side.jpg

En hij staat ook nog eens veul te hoog op zn poten. Dan was die ouwe toch echt 100x mooier.
ik moet het nog zien! maar ziet er op zich wel goed uit.
Tjop sjop? Jammer ik vond de Hyundai elementen wel mooi.
@norge: haha jij met je hyundai
Vind de achterkant teveel lijken op een e63 AMG.
erg spijtig dat hij er zo uitziet!
de quattroporte sport GT S oogt veel mooier.
ben wel erg benieuwd naar de cijfertjes.
james125 via iPad app
Tsja, zo’n mooie als de huidige model maken ze nooit meer.
Vind hem niet echt mooi. Hij is niet Italiaans genoeg. Ziet er een beetje zakelijk uit!
Neus van de Fisker Karma, achterkant Audi A6 en zijkant van de Infiniti M.
Lijkt wel een Aziaat?!
fake
spijtige zaak, door deze te introduceren eer je niet echt de oude naar mijn gedacht.
Zonde, de oude quattroporte is echt een prachtige auto, maar dit helaas niet.
Lache al die mensen die niet lezen en niet zien dat het dus om een photoshopje gaat:p
Toyota komt in mij op, als ze dit maken verliest maserati haar exclusiviteit.
Gelukkig dat het hem niet is! Ik kreeg het bijna. Wat een lelijke mengeling van verschillende designs op 1auto.

De nieuwe Quatroporte kan dus niet slechter worden dat dit, mooie geruststelling :)
Zeer mooi. Zoals de vorige. De koplampen vind ik beter gelukt als bij de Grantourismo.
Ja goddank een photoshop. Het is van achteren een merkwaardige kruising van een Audi A6 met die elektrieke Renault Megane. Niet bepaald een verbetering dus. Het lijkt mij dat het design echt wel een heel stuk spannender gaat worden dan dit.
Gelukkig is het maar een shop! Zo’n beauty vervangen door zo’n lelijk, goedkoop hok! Schaamteloos!
Jetta achterkant met E-klasse AMG uitlaten…damn. Voorkant best redelijk maar hier moet nog veel aan geknutselt worden!
Deze foto’s zeggen zo weinig, wil hem eerst zien met me eigen ogen op de weg voordat ik hier een mening over kan hebben. Altijd al groot liefhebber geweest van de quattroporte, hopenlijk moderniseren ze het blok en de bak ook ff à la 2012
Is dit de dikste c5?
Achterkant is A6. Maar goed, dit is Italiaans dus instant karakter.
Eens! Achterkant is 99.9% Audi! Weinig vernieuwend en geen Italiaans design. 0.1% Porsche Cayenne, daar zijn de uitlaten van gekopieerd.
mijn persoonlijke mening: lelijk, de elegantie is verdwenen. Zelfs gratis moet ik die niet hebben…wil wel een oudere versie
Achterkant: difuser uitlaten vind ik een beetje E63 AMG. Ik vind de vorige mooier
Het huidige model is een stuk mooier, jammer!
Waarom begrijpen zo weinig mensen dat het om een shop gaat?
@Reinbergen: inderdaad ;p
Het komt de laatste Tijd veel voor grijze promotiefoto’s
lijkt wel een nissan maxima!Zal deze zeker niet aanschaffen,
hoop wel dat ze de navigatie etc flink vernieuwen.
berijder sport GTS
new-maserati-saloon-coming-in-2014-22203_1.jpg
hoe plaats je een foto?
@miniman: Boven je comment-venster zie je
*img src=”image-url” width=”450″ /*
staan. (* vervangen door het originele < vervangen, anders kon ik je het niet tonen)
Dat regeltje gewoon in je comment plakken en image-url vervangen door je werkelijke image-url, aanhalingstekens laten staan.

als je
*b* bla bla */b*
doet zal je tekst(bla bla) vet zijn, als je dat met i doet zal je tekst schuin staan.
hebben ze het bij Autoweek dan ook helemaal fout?
krijgt wat bekende trekjes van andere merken maar ziet er nog steeds goed uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).