250.000 mensen vieren 20 jaar Ferrari in China

Auteur: , 30 Reacties

China houdt van Ferrari. Het feest duurde elf maanden, maar vandaag was toch echt het wachten waard.

Honderdduizenden Ferrarifans verzamelden zich in de straten van Guangzhou voor een parade met 130 Ferrari’s, de grootste in China ooit. Uiteraard werd er flink met vlaggetjes gezwaaid. Hoogtepunt van de optocht was de 458 Italia, die met zijn “Dragon Edition” voor het eerst publiekelijk verscheen. Lekker campy met zijn Chinese accenten, maar de speciale Rosso Marco Polo staat ‘m goed.

De president van Ferrari, Luca di Montezemolo, was zeer te spreken over de optocht. Niet alleen vanuit een commercieel aspect, maar ook de passie die de Chinezen voor zijn merk laten zien.

We consider our first 20 years presence in this nation as just a start. I am very pleased with the results we have attained so far and I would like to thank all those who have worked so hard and who share our dreams and our passion. With the warmth and affection we feel surrounding Ferrari in China I am sure we will continue to grow together.

Laten we het voor hem hopen, want het geintje dat in mei geflikt werd op een stukje 14e eeuws Chinees cultureel erfgoed zal niet snel vergeven en vergeten zijn. Ook al heeft Ferrari naast uitgebreide excuses aangegeven dat zij er zelf niets mee te maken hebben gehad, is het wel een kleine smet op de naam.30 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ferrari f12 Berlinetta, Mooiste van deze tijd.
@MAB: Mocht je willen.
@reventon: wat is het volgens jou dan?
@koenh: 458 Italia.
@awesome: Ga je mond spoelen, lelijk gedrocht is het met de reet van een schijtende hond. F430 of de 599, ben er nog niet over uit welke de mooiste is. Wacht eens, dat zijn de mooiste Ferrari’s aller tijden!
@smoked: jup, eens!
@smoked: teveel gesmoked??? :)
@niex: nope.
@smoked: allertijden? F355.
@smoked: mwah, vind ik niet. Vergeleken de 599 en F430 is de 458 Italia inderdaad niet mooi, maar de 2 eerstgenoemden de mooiste Ferrari’s ooit? Nee, dat blijft voor mij dan toch de Ferrari Testarossa met vlak achter zich de F355.
@smoked: 250GTO, 288GTO, F40, 365GTB, 250GT California, 275GTB, vind ik allemaal stuk voor stuk mooier ;) De 599 benadrukt ook die typische vloeiende Italiaanse lijn, maar de voorkant vind ik niet helemaal wauw.
@reventon: Ga jij maar lekker verder kijken naar je reventon;)
@MAB: niet zo een gezeur de mooiste zijn toch wel de F40 en de ENZO.
@jweelden: je noemt nu letterlijk de 2 lelijkste op haha
De rode kleur op de special edition is inderdaad erg gaaf! Gouden velgen op een zwarte 458 zouden ook niet gek staan denk ik zou, op de 430 scuderia staat het helemaal baas.
Een Ferrari hoort gewoon rood te zijn. Rosso Corsa is altijd mooi!
@lowbird: lekker in hokjes denken. Een Ford moet zeker altijd zwart zijn?
@lowbird: vraag het eens aan Enzo Ferrari, een Ferrari hoort Blu Pozzi te zijn!
130 Ferrari’s, Pfff dat is in sommige landen een bruiloftstoet…
Foto 10 is wel een nare vanity plate haha. Iets met Ferrari’s en geld..
Effe Ferrari’s uit Engeland over laten vliegen ofso? Ik zie er geen 1 met Chinese platen.
Zelfs Luca kijkt zn ogen uit in China, ze maken er wel een vet spektakel van!
Groots uitgepakt, leuk om te zien. Btw, wordt Ferrari tegenwoordig gesponsord door Toyota (foto 6)?
@iedereen zonder smaak de oude ferrari’s zijn veel mooier dan de nieuwe generatie met die lelijke lampen.
Foto 10: F*ck My Life (FML) op je kenteken. Begrijpelijk, want je rijd een California.
@awesome: En wat voor auto heb jij dan?…
Chinezen zijn blij met Ferrari totdat er een conflict tussen China en Italie is. Dan slopen ze die Ferrari’s net zoals ze al gedaan hebben met Japanese automerken.
@awesome:
Loop niet zo te zeuren man, hoezo in ‘hokjes denken’? De kleur vanuit Modena is geel. Zoals de achtergrond van het Ferrari logo is. Als ik ‘in hokjes’ zou denken zoals jij beweert zou het logisch zijn dat een Ferrari dus geel zou zijn. Overigens doet dit verder niet ter zake, maar wilde ik je laten inzien dat het niet verstandig is om commentaar te geven op iemand als je ergens geen verstand van hebt.
@ej20g:
Haal jij de beste man effe uit zijn eeuwige winterslaap?
Wat een topleven daar zeg, elke week wel een feestdag..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).