A2-doodrijder had geen geldig rijbewijs

Auteur: , 44 Reacties

Kon er ook nog wel bij. De benzinestelende klootzak die in oktober na een achtervolging een onschuldige burger dood reed en vervolgens de schuld in de schoenen van de politie probeerde te schuiven (althans, zijn zoon/bijrijder) bleek ook nog eens zonder geldig rijbewijs te rijden. Ach, maakt het überhaupt wat uit?

Aanstaande maandag maakt justitie een begin met het proces tegen de twee, een woordvoerster van het OM liet bovenstaande informatie aan het ANP weten. Het OM zet in het proces in op doodslag (de omgekomen burger), maar ook op poging tot doodslag, aangezien hij in de aanloop tot drie keer toe een politieauto ramde. Voor het rijden zonder rijbewijs kan hij hooguit een boete krijgen denk ik, maar ik zie natuurlijk graag dat ze die paar euro’s ook van hem plukken.

Ik ben benieuwd waar deze twee figuren uiteindelijk mee weg komen. Paar uurtjes schoffelen en een beetje tijd in het staatshotel waarschijnlijk.44 reacties

Zo lang mogelijk inderdaad.
Want van een kale kip kan je niet plukken ;)
@jesso88: nou op deze kippen moeten zo ook geen veren meer laten groeien!
@jesso88: je kunt hem wel een poot uitdraaien.
+ 75 uur taakstraf, de Touaregs zonder velgen van de polizei poetsen?
Een klootzak is het ja , maar ik vind de handelswijze van de politie op zijn minst twijfelachtig,je gebruikt geen burgers als vangrails.
@norge: Wat is dan een betere oplossing? Dit model heeft naar mijn weten een van de meest veilige en effectieve uitwerking. Alles heeft een afwijking, hoe klein die ook is en jammergenoeg valt dit accident daaronder.
@Nv: Even opsummeren ,een man laat zich niet stoppen door een politie auto dus zegt de politie dan laten we hem stoppen door een onschuldige burger.Lijkt mij fout ,voor mijn deel hadden ze de auto gewoon op een afstandje moeten blijven volgen tot ze op een rustige plaats hem tot stoppen konden dwingen.
Let wel ,natuurlijk praat ik die idioot niet vrij .Maar ik verwacht van de politie dat ze het uiterste doen om ons te beschermen tegen dit soort tuig.
@norge: Kom op, als de politie niet hard genoeg optreedt is het niet goed, maar nu ook niet. Ik heb makkelijk praten, want ik ben geen naasten kwijt. Maar dit soort zieke lui moet gewoon weten dat wanneer je steelt je tot op het bot achtervolgt wordt om gepakt te worden. Wordt toch tijd dat we het gewoon leren. En de politie heeft een file veroorzaakt om de man af te remmen, dat hij vervolgens doorrijdt zegt genoeg over zijn fatalistische levenswijze. Jammer dat zij niet het leven lieten maar een onschuldige het moest ontgelden. Zo, ik had op dit topic in het verleden nog niet gereageerd. Thenx Norge.. u pushed the right button ;-)
@highperformance: Graag gedaan ,hard neerslaan op dit soort idioten is in mijn ogen ook wenselijk,maar ik wil niet de “knuppel” zijn waar mee geslagen wordt ;)
Deze zaak stinkt; een dief zonder rijbewijs is niet goed te praten, maar wat norge ook al zegt, de politie gaat ook niet vrij uit.
@tritone: Je hebt wel een punt betreffende het optreden van de politie, maar als die lamzwanse gewoon hadden betaald voor de brandstof was er niks gebeurd. Gewoon hard straffen
@tritone: Pfff… krijgen we die discussie weer… Of het nou een handig middel is of niet, die gasten hebben gewoon iemand dood gereden (los van de andere vergrijpen) en moeten daarvoor aan de spreekwoordelijk hoogste boom worden opgeknoopt. Die gasten hadden de politie echt niet nodig om iemand dood te rijden als je je als zo’n debiel gedraagt. Als ze achter de tralies zitten gaan we wel eens evalueren wat de politie beter kan doen.
@BJ: Dat denk ik ook. Als ze hier niet iets geflikt hadden deden ze het ergens anders wel. Soms weet de politie ze veilig te pakken, in dit geval dus niet. Achteraf is het altijd makkelijk praten, agenten zijn ook maar mensen tenslotte en mij lijkt het best logisch om een middel als een file oproepen te gebruiken als het in het verleden al zo vaak heeft gewerkt.
Oh zo makkelijk weer, de gevangenis een staatshotel noemen. Lekker populair.
kaasboerin via iPhone app
@raphael: Anders luxer dan mijn hok..
@raphael: Hetzelfde geldt voor Paar uurtjes schoffelen
@raphael: ik heb geen tv en wc op mijn kamer!
@raphael: in alles schuilt een kern van waarheid. Wat je op tv ziet zijn ook niet bepaald streng-regime gevangenissen.
@raphael: zolang de gemiddelde gevangene het in Nederland beter hebben dan de femiddelde bejaarde zeker! Alle luxe moet er uit.
Nou, voer die persoon maar af. Wat @norge zegt is wel waar. Het is en blijft discutabel. In de eerste plaats is die eikel gewoon op elk vlak verkeerd bezig, maar als politie zijnde hadden ze allang moeten staken voor die €50. Alle schade en overige betrokken partijen hebben zó veel meer gekost, dat dit gewoon idioot is.
@E320cdi:
Aha, dus bijvoorbeeld nadat ze de stoptekens hadden genegeerd en de eerste politiewagen hadden geramd achtervolging stopzetten. Dat nodigt alvast uit tot het rammen van een politiewagen.
@macready: Wanneer ze ingrijpen is het een onbegrijpelijke actie, als ze niets doen zijn het een stel lafbekken.

Samengevat: Beste stuurlui…….
@autogedrocht:
Spijker, kop, etc.
@autogedrocht: amen. Of eerst het slachtoffer vragen wat de waarde van de buit is en dan schriftelijk in 4-voud aanvragen of de achtervolging mag worden ingezet… diefstal is opknopen, handjes er af… en klaar.
@autogedrocht: Dit bedoel ik dus met het is en blijft discutabel… Natuurlijk ben ik het met jouw redenatie ook eens, dat maakt het zo lastig. Aan de ene kant was het achteraf (makkelijk praten zo ja) de moeite niet waard, aan de andere kant dient de politie wel de achtervolging in te zetten.
Feit is dat de man achter het stuur kennelijk zonder geldig rijbewijs, zonder geld voor benzine en zonder verstand sowieso in de fout zit. Als hij nou gewoon betaald had…
Een kale kip kun je niet plukken…. MAAR wel een poot uitdraaien…
komen ze mooi op tijd achter.. politie gaat vrij uit wat mij betreft @norge.. zoiets moet je een keer proberen en als het dan fout afloopt probeer je iets anders, nu dus spijkermatten.. zal ook wel fout gaan, dan proberen ze iets anders, gaat ook weer fout.. aangezien die dieven toch wel doorjagen wat er ook op hun pad komt, enige manier om schade of dood te voorkomen is laten rijden.. mag ook weer niet..
maakt het trouwens iets uit voor verzekring? of je het met of zonder geldig rijbewijs doet..

met andere woorden, kan je ene verzekering afsluiten waar je bewust op mensen in mag rijden ? xD nu ik het zo stel.. weet ik het al :lol:
Die foto heeft wel iets.

Eindig, met een lege autostrade achter de kapotte Ford.

[/emo-arty fase]
Gelijk ophangen die jongen..
Van mij mag die de kogel krijgen!
Wordt deze artikel hier online gezet om opnieuw een discussie uit te lokken?
kaasboerin via iPhone app
@4991: Plaats jij deze reactie om een discussie uit te lokken?
@kaasboerin: Reageer jij om een discussie uit te lokken? ;)
@kaasboerin: zoals @autogedrocht: het zegt.
@4991: Is dit al een discussie? Of toch niet… ;)
ff opletten voor diegenen die vinden dat de politie verkeerd heeft gehandeld : Het ging al lang niet meer om die 50 euries aan benzine die ze gejat hadden, het ging om poging tot doodslag op politiemensen waar ze op inreden om weg te komen. Zeg je dan nog steeds “laat maar gaan” ?
En wie verwacht nou dat je mensen gaat doodrijden na het jatten van wat benzine…
@captainknowit: gewoon schieten op die tuig dan. Als ze echt wilden doden mag dat toch?
@4991: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lidwoord
@luuktb: Is wel klote als je het ziet pas nadat je op posten hebt geduwd. Er is geen mogelijkheid om je post aan te passen.
“zo heeft een woordvoerster maandag desgevraagd gezegd.

Ze kon niet zeggen of de man alleen op dat moment geen rijbewijs bij zich had, of helemaal niet over een geldig rijbewijs beschikte. Aanvankelijk meldde ze dat laatste.”
.
Scheelt nogal of deze persoon het rijbewijs niet bij zich had, het ingenomen was of dat hij nooit een rijbewijs heeft gehad.
.
Wat betreft de bovenstaande discussie, man had niet moeten stelen dus straf en politie moet de methode niet meer gebruiken wegens gevaarlijk.
Persoonlijk vind ik het zo gek dat de politie kennelijk geen enkele andere mogelijkheid zag of ter beschikking had om de mannen te stoppen, dan een levend schild op te werpen. Om wat voor reden dan ook was dit echte de enige mogelijkheid, omdat ik aanneem dat de politie die file echt wel als laatste mogelijkheid gebruikt, mag ik toch hopen?
Wat me in ieder geval duidelijk lijkt is dat de mannen een idioot hoge straf verdienen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).