A28 (Drenthe) komende tijd afgesloten dankzij beestjes

Auteur: , 39 Reacties

Attentie, automobilist. Of u binnenkort even uw reis wilt staken ten faveure van de oranjegespikkelde snuitstaartkever, de zuurdesem-bunzing en bruingekuifde zestiengranen-das. Dank u!

What gives? Wel, op de A28 bij Hoogeveen komt een ecoduct. U weet wel, zo’n peperduur bouwsel dat er voor moet zorgen dat de lokale fauna van de ene naar de andere kant van de snelweg komt zonder onderweg al te veel onder het loopvlak van uw banden terecht te komen. Op zich niet verkeerd in de tijd dat er verder niets meer gebouwd wordt in Nederland.

Het punt is dat er daar niet zo veel omleidingsroutes zijn, en dus is het onvermijdelijk dat de automobilist er af en toe een kwartiertje stil komt te staan, omdat de liggers van het ecoduct nou eenmaal niet vanzelf op hun plek komen te liggen.

Geen nood, dit gebeurt ’s nachts, op een tijdstip waarop er zich wellicht anderhalve man en een paardenkop op dat deel van de A28 begeeft. Het geeft je mooi de ruimte om even een sigaretje te gaan roken of een sessie Bikram yoga te doen, wat je maar het meest aan staat.

Tussen nu en 17 februari krijg je er op dinsdagen, woensdagen en donderdagen tussen 22.00 uur en 06.00 uur mee te maken. Valt best mee toch? En het stokt wel vaker op de A28. (via NOS)

Tot slot nog even een lolquote: De dierenweg moet in mei geopend worden. Klein wild als dassen, maar ook adders en vlinders zullen van het ecoduct gebruik gaan maken. En ik maar denken dat vlinders kunnen vliegen….



39 reacties

Moeten die diertjes dan ook wegenbelasting gaan betalen?
Dat viaduct wordt betaald van de besparing op vuurwerk op 30april (zou de PvDD willen)
Ronnie en the Ronnies, Episch.
dus er komt letterlijk een addertje onder het gras?
Leuk, dan kunnen al die kikkertjes nu veilig naar hun met chemisch afval vervuilde poel.
altijd lachen ..
als Nederlandertjes zich druk maken om “natuur” ..

het vertaald zich dan ALTIJD in roven en stelen ..
en als we het over Greenpeace hebben witwassen natuurlijk
Nee, die diertjes zijn werkloos, dus die krijgen alles gratis. Net als bij mensen haha ;)
Dat ecoduct wordt 60 meter breed, bijna net zo breed als de A2. Er van uitgaande dat de breedte van het ecoduct afgestemd is op het verwachte aantal dierenbewegingen, mag ik aannemen dat men meer dan 100.000 passages per dag verwacht?
@potver7: WAT 60 Meter Breed !!! dat kun je gerust een eCOCKduct noemen
@onlycocksdriveaudi: nee dan zouden het volgens jou alleen geschikt zijn om Audi rijders van de ene naar de andere kant te verplaatsen.
Ik wist niet dat daar wild zat? Ik ben wel iemand die voor dieren stopt(om ze op te rapen, en verder te bereiden at home)
Liever zo dan het uit te geven aan illegale immigranten…
@xilver: Dus jij schaalt een dier hoger in dan een mens…?
@camber24: Dat zegt hij niet… hij schaalt immigranten lager in dan dieren. Wat immigrant in zijn beleving zijn weet ik niet ;-)
@ErikkNL: Ik zeg ook niet alle mensen. Ik vraag hem of hij een dier hoger in schaalt dan EEN mens. Want een immigrant is ook een mens.
@camber24: Zoals ik zei… enkel de illegalen… die hebben hier niets verloren en kosten een pak meer geld dan een stukje asfalt aanpassen voor dieren die er al waren…Daarenboven heb je geen last van die laatste… van die illegalen wel… dus ja.. in dat opzicht schaal ik dieren hoger in dat die soort lui.
@ErikkNL: Enkel illegalen…
Lekker belangrijk die natuur… Weet wel belangrijkere dingen te bedenken hoor.
@ej20g: Óf je wilt graag een populistische opmerkingen maken, óf je meent het.

Afijn, er is meer op deze aardbol dan de mensheid :) Niet zo raar dat we het dan delen met de rest, nietwaar?
@widodh: ik meen het. Natuurlijk, ik vind de natuur ook mooi en het is ook nodig. Maar dit soort dingen vind ik gewoon onzin en geldverspilling. In dit soort gevallen vind ik auto’s gewoon een stuk belangrijker. Verder heb ik wel iets met de natuur, maar alleen als het niet in de buurt komt van mijn geliefde auto’s. Mijn eerste reactie was een beetje kort door de bocht.:)
@ej20g: een wereld zonder natuur zou kaal zijn hoor. Sterker, dan zijn wij er ook niet. Iets met boompjes en wat wij inademen. Zal je leeftijd wel zijn. Alléhup, ga nu maar weer een sigaretje en bier scoren!
@Wesley: lees mijn reactie hierboven ook even, ik heb het even rechtgezet (reactie stond er nog niet toen je reageerde). Mijn eerste reactie was een beetje kort door de bocht en heeft niks te maken met mijn leeftijd. Overigens heb ik in mijn leven nog nooit een sigaret in mijn mond gehad (ben ik ook niet van plan) en drinken doe ik zelden. Iets met uitzondering die de regel bevestigd…;)
” En ik maar denken dat vlinders kunnen vliegen….”

Nou, daar heb je een punt. Alleen gaat het er om hoe hoog ze vliegen. Hoe vaak zie je weer een vogel, doodgereden op of langs de rijbaan. Kunnen ook vliegen, alleen doen ze het te laag. Ieder jaar gaat het weer slechter met de vlinder, dus als ze boven een ecoduct vliegen, zijn ze veel hoger dan als ze direct over de snelweg vliegen (duh). Dus hou je er meer over. Eens, overdreven is het wel, kan mij niet voorstellen dat vlinders speciaal naar die plek gaan om eens ff over te vliegen.
Natuur? In Nederland …..Whoehahaha lol.
Ik vind het wel goed dat die dingen gebouwd worden. Ten eerste natuurlijk voor de natuur wat ook een belangrijke iets voor ons is (recreatie en om te blijven leven). En het komt de veiligheid in het verkeer ten goeden. Het lijkt mij tenslotte geen prettige beleving om met een flinke snelheid op een zwijn ofzo in te rijden.
Die ecoducten zijn niets anders dan prestigeprojecten van s’lands boonknuffelaars.
Een familielid van me werkt voor natuurmonumenten en kon me vertellen dat het wild bar weinig gebruik maakt van die dingen…
Boomknuffelaars…natuurlijk :-E
Ik snap het niet zo goed. Aan de ene kant worden miljoenen gespendeerd aan ecoducten en dergelijke. Prima hoor, maar als het hoog water is laten ze beesten wel creperen en in de winter worden uitgehongerde dieren niet bijgevoerd. Want dat is tegen de natuur. En dat terwijl ze die dieren zelf uitzettend. Ronduit hypocriet!
@moveyourmind: Dit is alles behalve hypocriet. Winters bestaan al een tijdje, en zijn volledig natuurlijk. Er gaan al miljoenen jaren elke winter dieren dood. Doodgereden worden door een auto die door jou leefgebied heen rijdt noem ik niet echt natuurlijk. Zo’n ecoduct is er uiteraard voor bedoeld om dit te voorkomen. Een soort goedmakertje voor de natuur. Of de baten tegen de kosten opwegen laat ik in het midden. Maar ik bestempel ze niet als geldverspilling, zeker niet in vergelijking met andere ‘projecten’…
@moveyourmind: Als je hebt gelezen dat ik tegenstander ben van ecoducten heb je mij verkeerd begrepen. Begrijp ook wel dat je zo min mogelijk moet ingrijpen in de schaarse natuurgebieden, ook al is dat gecreëerde natuur. En dat in de winter dieren dood gaan is volstrekt natuurlijk. Maar het is ronduit schandalig een dier dat ligt te sterven dagenlang te laten verrekken en niet eens het fatsoen hebt het uit zijn lijden te verlossen.
@moveyourmind: reactie was natuurlijk op @EFB ipv mezelf.
@moveyourmind:

LOL ..

een zwik beton storten in de naam van de “natuur” ..
Aardolie, ruwe olie of petroleum is een brandbare vloeistof bestaande uit een mengsel van koolwaterstoffen dat is ontstaan uit organische resten. Dus die natuur is zo gek nog niet !
Ach ja, van mij mogen ze. Het idee is prima maar ik begrijp alleen niet dat ze daar zo achterlijk veel geld voor nodig hebben. Kan dat niet wat goedkoper? Zo’n ding kost miljoenen!
Ik weet niet of jullie ooit in de late avond op de weg zijn, maar op de A2, A12 en A27 sta ik regelmatig stil of moet ik hartstikke ver omrijden als er helemaal geen artikel op Autoblog staat, wegens wegwerkzaamheden.

Vooral leuk een tijd terug in Limburg. Gewoon de hele snelweg afgesloten en 10 km over de met puin bezaaide vluchtstrook rijden in polonaise. Maar ook geen Autoblog-bericht nu.

Maargoed, nu gaat het niet om asfalt of asfaltvernieuwing maar om beestjes, en dan is het wel een artikel waard? Ik ben juist blij dat we nog beestjes hebben in Nederland zodat ik niet naar Frankrijk hoef om een kever in het wild te kunnen zien. Moet ik wel bij aantekenen dat ze in Frankrijk sowieso veel gavere kevers hebben dan hier, maargoed.

http://www.masterandmargarita.eu/images/02themas/scarabee.jpg
@Sorcerer: Ik vind Porsches ook gave kevers.
@ferrari94tr: die zijn al platgeslagen…
Ben benieuwd wanneer de eerste file op het ecoduct staat.
“er is vanochtend een hert geschaard waardoor twee loopbanen gestremd zijn, er word geadviseerd om om te lopen via klazienaveen, vliegend verkeer ondervindt geen hinder van de stremming”
Iig weten we nu dat we weer teveel hebbem uitgegeven aan de eco hippies als zelfs de vlinders al een ecoduct nodig hebben. Stelletje klappertanden die voor die grap zijn gevallen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).