ABT geeft je Audi Q5 spierballen

Auteur: , 12 Reacties

Zodra een model uit de Volkswagen-groep een facelift ontvangt - echt vernieuwen komt daar immers niet vaak meer voor - gaan alle alarmbellen bij ABT rinkelen en wordt er direct een kundige photoshopper aan het werk gezet om er een eigen draai aan te geven. Zo ook bij de Audi Q5.

ABT heeft een alles omvattend pakketje voor de SUV van Audi ontwikkeld waarmee ze eigenlijk voortborduren op hu creatie uit 2008. We zien een nieuwe voorbumper met een grille die meer ‘open’ is en luchthappers die in formaat toenamen. Hier sluiten twee spatbordverbreders op aan die netjes doorlopen tot in de zijskirts. Achteraan zien we een verse achterbumper met in het midden plek voor een diffuser. Beeld je even in: een SUV met een diffuser, z√≥nder vlakke onderkant. Nutteloos, nietwaar? Maar goed dat ze de Q5 dan nog een stukje hebben verlaagd door er nieuwe veren onder te plaatsen.

De in breedte toegenomen wielkasten bieden plek aan ABT’s velgen die verkrijgbaar zijn in de maten 20-, 21- of 22-inch. De kers op de taart is de nieuwe einddemper die met vier uitlaatpijpen uitkomt in de achterbumper.

Op motorisch gebied richt ABT zich voor nu op de diesels. De 2.0 TDI met 177 pk en 380 Nm (de 143 pk-versie slaan ze over) wordt naar 205 pk en 420 Nm getild. Wie een 3.0-liter V6 TDI rijdt kan deze zespitter voor een nog onbekend bedrag naar 282 pk en een niet misselijke 630 Nm tillen. Standaard levert dit blok 242 pk en 580 Nm aan koppel.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
wa ne lelukke bakkes.
Het aantal reacties zegt genoeg over deze wagen…
Klinkt gek maar ik denk dat de neus er met nummerplaat beter uitziet..
@Marijn90: Dat is ook zo, anders lijkt het net of er een sneeuwschuiver op je af komt.
De grill is nog lelijker geworden.
Die achterkant is dik!!
Rs velgen en uitlaten, dan is hij perfect. Liefst in een diepe metallic zwarte kleur met fel groene pin stripe.
tis echt nog steeds een audi, dat is overduidelijk
Mooie achterkant! Lelijke velgen!
Ik wist niet eens dat de q5 al maanden geleden een facelift gekregen heeft. Eerlijk gezegd zie ik het verschil nu ook niet. Andere ledjes ofzo?
Spierballen voor een auto die zich in de basis alleen leent als auto voor je vrouw, of voor je kapper? Denk dat ze beter een leuk bekledingsmotiefje of een kek kleurtje kunnen toevoegen. Als je spierballen wilt of een kleine piel hebt dan koop je toch gewoon een Kuu7?
Nergens voor nodig de gewone q5 is al snel genoeg en desnoods (sq5)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).