Abt trekt 370 pk uit de Audi S3

Auteur: , 28 Reacties

Abt komt met een Audi S3 die de Mercedes A 45 AMG wél overtreft qua pk's.

Voor een standaard Audi S3 hoef je je echt niet te schamen: 300 pk uit een 2.0 TFSI is leuk spelen, zo ontdekte Wouter. Maar die nare buurman rijdt jou vrij makkelijk zoek met zijn A45 AMG met 360 pk. Gelukkig kan je nu langs Abt om je S3 op te laten waarderen tot een 370 pk bandenroker. Met de vermogensstijging loopt ook het koppel op: 460 Nm in plaats van de standaard 380 Nm staan na de krachtkuur van Abt tot je beschikking, zodat je je bijrijdster nog gekkere bekken kan laten trekken

Daardoor behaal je voortaan de 100 kilometer per uur binnen 4,6 seconden in plaats van de standaard 4,8 seconden met DSG. De topsnelheid stijgt tot 265 kilometer per uur. Ondanks het feit dat er flink wat trappelende pony’s onder de kap bij zijn gepropt claimt Abt dat hun S3 nog altijd zeer relax en betrouwbaar te rijden is.

Abt levert naast de Abt Power “New Generation” upgrade ook nog wat andere spulletjes voor je S3. Zo kan je wielen bij ze bestellen in de maten 18, 19 en 20 inch. Ook hebben ze “Fender Inserts” voor je voor betere luchtstroming rond je voiture. Abt noemt het “3x S: Speed, Sporty, Sensual”. Die eerste twee begrijp ik, dat ze er een derde “S” bij hebben bedacht die wellicht iets minder klopt kan ik ook begrijpen, want om als Duits merk met twee “S”-en te gaan propageren is natuurlijk nooit handig.

Wat zouden jullie kiezen, de A 45 AMG of deze S3 met Abt powerupgrade? En als je de S3 kiest, wil je dan een hatchback, sedan of wacht je op de cabrio?28 reacties

4 uitlaten ondet een a3.. Ik kan het nog steeds niet begrijpen.
@MAB: en dan stoppen ze er eentje onder de RS Q3, dat slaat dan weer nergens op..
@thomcarspotter: idd, gooi dan die 4 uitlaten onder de RS…
@MAB: Onder de nieuwe Golf R vier uitlaten vind ik nog erger…. Doet gewoon afbreuk aan de auto
@Mercbenz: ja dat gaat al helemaal nergens over maar verder wel echt een brute bak die golf.
@MAB: Alles met minder als 8 cilinders hoort geen 4 pijpen te hebben in mijn opinie. Ongeacht het merk/type. Maarja, dat word lastig met het hedendaagse ‘downsizen’ om de Muesli brigade happy te houden.
70pk en 80Nm extra en dan 0,2sec winnen 0-100? Tussenacceleratie zal wel verbeterd zijn maar in sprintsnelheid win je maar weinig vind ik. Juist met Quattro en DSG zou je toch een grotere verbetering verwachten. Dan liever dat kanon uit Aalten. Klinkt nog beter ook.
CLA45 AMG no doubt.

al een paar keer gespot hier bij mij in de buurt echt een prachtbak
Ik las laatst een test in de Autovisie en daar was een S3 op bijna alle vlakken sneller dan de A45 AMG. Dus blijkbaar hoef je niet naar Abt om je buurman eruit te rijden…
@Joel_D: Niet volgens dit filmpje…

http://www.youtube.com/watch?v=CCoWi_wU-oM
@Mercbenz: Ik hoef je toch niet te vertellen dat er in dat filmpje geen Audi S3 zit?
@kilum: haha!
@kilum: whoops… verkeerde filmpje :)
@Joel_D:
Ik las onlangs een test waar uit bleek dat juist de Mercedes A45 AMG op alle vlakken sneller is…. Merkwaardig, blijkbaar zijn testen uit autobladen niet erg betrouwbaar….
@Rob: Niet? ;)
@Donstil:
Hehe, het is altijd leuk om open deuren in te trappen ;-)
Maar het is gewoon triest als autobladen niet eens meer een paar objectieve metingen (bijv. snelheid) kunnen/willen uitvoeren. Want zeg nou zelf; je mag toch verwachten dat elk autoblad nagenoeg dezelfde resultaten krijgt als het de snelheid meet??
Zo niet, dan getuigd dat van hele slechte journalistiek….
@Rob: Nou, zijn wel iets meer factoren natuurlijk. Waar de test wordt uitgevoerd bijvoorbeeld. Hoogte en warmte zorgen voor slechtere prestaties.
Daarbij, zeker in US tests komt nogal is naar voren dat de geteste auto ‘underrated’ is qua vermogen. Motortrend heef bijv.t een test met de huidige S4 waarbij steeds terug komt dat de motor gewoon meer pk’s levert dan Audi claimt.
En het verhaal van Harris over Ferrari en hun Pers auto’s… Die zullen vast niet de enige zijn die hun auto’s preppen voor een test. In hoeverre dat een rol speelt zal grotendeels afhangen van het blad, haar publiek en de beoogde markt voor die auto. Kan me voorstellen dat Audi een groter belang heeft dat de S4 er in China en USA goed afkomt in een test, dan bijv. in Luxemburg of NL.
@E34M5Touring:
Eens, eens,
Maar toch vind ik het vreemd: Autovisie concludeert blijkbaar dat Audi de snelste is, Autoreview (waar ik de test las) concludeert dat Mercedes juist de snelste is. Dat is op zijn minst merkwaardig te noemen; twee dezelfde auto’s, maar een andere conclusie op basis van feiten/metingen. Een afwijkingen in de resultaten van de metingen kan ik nog inkomen, maar een andere conclusie….
@Rob: Is Autoreview geen sub blad van Autobild? En je punt is zeker valid. Er zouden, kleine verschillen daargelaten, dezelfde cijfers uit moeten rollen. Maar ik denk dat je de slinksheid van automerken niet achterwege kunt laten. Motormanagment etc is makkelijk aan te passen en onzichtbaar voor het blote oog. Een extra 15-20pk kan dan net het verschil maken.
@E34M5Touring:
Begrijp je punt: niet ondenkbaar dat fabrikanten hun auto’s tweaken voordat ze meegegeven worden aan journalisten. Maar ach, waar gaat het eigenlijk over..? Geneuzel ;-)

Autoreview ” leent ” en herschrijft de vergelijkende testen (met veel cijfertjes, meetwaarden en beoordelingen/scores) van Autozeitung. De reportages, nieuws, rijimpressies (op een enkele exoot na), autosport, columns, korte vergelijkende testen en al het andere doen ze zelf. Als ik het goed begreep tenminste ;-)
@Rob: Ok, dan had ik een ander in m’n hoofd. No worries! Ja idd, het blijft nickle and dime shit maar het is wel frapant.
@Rob:
Tja, Audivisie, dat blad is na het verdwijnen van Nico de Jong al niet meer serieus te nemen, het is wel televaag hè.
Het kan nog gekker hoor, het blad dat we hier niet mogen noemen kreeg het voorelkaar om 3 keer een Aygo te testen en met 3 verschillende 0/100 tijden te komen. Dan heb ik het niet over tienden maar over seconden. De snelste meteing was 1,4 en de traagste 14,3.
Nou, dan gaan je met je A45 naar Brabus of andere tuner en heb je weer meer PK’s dan de S3 Abt.
Als je wil vergelijken neem dan ofwel 2 standaardmodellen ofwel 2 tuning-modellen.
Ik ga voor de A45!
Met je A45 naar ziptuning en Probleem opgelost van vervelende gefrustreerde audi rijders.
@schellekens006: ziptunin , de welbekende turbo opblazende tuner, prutsers
Beetje afhankelijk van wat die gaat kosten maar stond ik nu voor de keuze in dit segment, dan vind ik dat voor mij de M235i de beste papieren heeft. De snelste hoef ik niet, 4wd evenmin… Liever RWD en een prachtbak op de koop toe…
Wat dacht je van 3 s-en omdat het een S (3) is? :)
met die Benz mag je eerst ook een octaan 98 tanken eer je die 360pk op papier krijgt .. en een rooitje of 7 meer meenemen dan de S als je ‘m wil kopen

alleen daarom verliest ie al

ps.. van alle vergelijkingstests die er te vinden zijn leek die mij van Autovisie het meest legit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).