Adembenemend: circuit in de krater van een vulkaan

Auteur: , 24 Reacties

Wij hebben de Nürburgring, alom gekend en gevreesd, maar dat betekent niet dat het Westelijk halfrond zelf niets moois in de aanbieding heeft op circuitgebied: check het circuit van Potrero de los Funes, gelegen in Argentinië in...wait for it...een dode vulkaan.

Op zich is het niet heel raar dat er in kraters van inactieve vulkanen gebouwd wordt, wie ooit rond Lake Toba in Indonesië is geweest (dat deel dat niet onder water staat) weet wat ik bedoel. De keuze om er een circuit in te leggen is echter wel opmerkelijk.

Maar waarom ook niet? Het is er schitterend landschap, en de hoogteverschillen geven een extra dimensie aan de racebaan. Het circuit is 6,27 kilometer lang en ligt in het midden van Argentinië. Dat een deel van het circuit ook onderdeel uitmaakt van de openbare weg kan je zien in het volgende filmpje, waarin veel noodvoertuigen, maar ook een bus je om de oren vliegen:

Misschien kan Pagani er eens een persintro doen van een nieuw model? Pretty please? Lekker weertje, beetje racen, en je dan ’s avonds volstouwen met een heerlijke Argentijnse steak. Waar kunnen we tekenen? (via)

Foto via San Luis Verano24 reacties

wooooow, dit is echt een gaaf circuit en retesnel ook! Hele snelle bochten die toch vrij technisch zijn neergelegd, de hoogteverschillen zijn ook heel gaaf voor het achtbaangevoel!
Stiekem doet het trouwens denken aan virtuele circuits die je alleen in racegames ziet. Prachtig langs een meertje met hoge bergen en beetje huizen langs het circuit. Zonnetje erbij. Pffff, heerlijk!
Wow, wat een omgeving
Lijkt me leuk als formule 1 er komt
Lijkt me geen verkeerd plan om eens een weekje te verblijven daaro!
Hotlap tijdens de jaarlijkse ambulance race??
prachtige baan . lijkt een beetje op een track voor gran turismo . Met een krachtige rwd wagen is dit een droom met al die korte bochten .
De FIA GT1 race van 2011 op dit circuit vindt je hier:
http://dai.ly/tXtL40
mooi circuit. zou er graag eens een rondje willen rijden. maar dan niet op het moment dat er vlak bij een ramp is gebeurt, en er een bus ramptoeristen word afgeleverd.
Super mooie bochten in een schitterende omgeving.
ik zeg, bel bernie even op :)

dit doet me trouwens op sommige unten heel erg aan bathurst denken
@undifined1: Je weet hopelijk wel hoe dat hele F1 circus werkt?
@undifined1:

Inderdaad! Dat is wat ik ook meteen dacht. Het lijkt erg veel op de middensector van Mount Panorama. En dat kan alleen maar positief zijn.
ziet er leuk uit
Hier wil ik F1!
Wat een circuit, ik hoop dat dit circuit meer in de belangstelling gaat komen bij bepaalde racesporten ;)
Ik weet niet of ik de enige ben die het ziet, maar afgezien van de ‘gezelligheid’ op de baan staan de muren wel erg dicht bij het asfalt. Op zich een lekker baantje hoor maar F1, zeg maar gerust elke vorm van professionele autosport, lijkt daarmee uit den boze.
Ik vraag me ook af wat voor evenement vlak voor de opname van deze video heeft plaatsgevonden. Een combinatie van kleiduiven schieten en MotoGP? Zoveel veiligheidstroepen op de baan doen me vrezen voor een dramatisch verlopen evenement waar alleen de lokale begrafenisondernemer baat had…
@mistermention: Monaco is ook onvergeefelijk bij een foutje… Ook daar muren tegen het circuit…
@upstream: zijn idd genoeg circuits die dat hebben denk idd aan monaco, macau en pau in frankrijk zijn allemaal van die smalle circuits maar geeft meestal wel de leukste acties en dergelijke
Uitdagende maar ook lastige circuit. Zou daar wel trackdays willen pakken.
Zijn die noodvertuigen niet gewoon aan het trainen om snel te rijden?
Het oude (nu stevig ingekorte) charade circuit in Frankrijk bij clermont-ferrand ligt ook om een uitgedoofde vulkaan. Daar reden ze in de jaren ’70 al F1!
weer een reden te meer om te emigreren!
james125 via iPhone app
Leuk, met hoge frequentie volkswagen-meetings houden en dan de dag afwachten dat die vulkaan weer wat gaat doen.
Ziet er wel spectaculer uit. zou deze wel willen rijden in GT5

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).