Aegon schrapt verzekering om foto’s op Facebook?

Auteur: , 113 Reacties

Ben jij verzekerd bij Aegon en in het verleden wel eens met een auto op een circuit geweest? Dan kan het zomaar zijn dat Aegon je verzekering opdoekt!

Het verhaal is als volgt: een jongen genaamd Machiel neemt af en toe deel aan trackdays en time-attacks op georganiseerde evenementen. Nu is het zo dat je moet weten dat het racen op een circuit meestal inhoudt dat je auto op dat moment onverzekerd is, maar dat is natuurlijk logisch. Een verzekeraar heeft geen zin om op te draaien voor jouw onkunde en bijbehorende vangrailavonturen.

Machiel krijgt echter een mailtje van Aegon met daarin de mededeling dat men op zijn Facebook heeft gekeken. Daar zag men op foto’s dat hij in andere auto’s (dus niet de auto waar de verzekering op rust) op het circuit actief is geweest en dat het niet toegestaan is deel te nemen aan straatraces. Derhalve wordt de verzekering beëindigd. Ehh, circuit? Straatrace? Andere auto?

Aegon laat Machiel na navraag weten dat hij had moeten melden dat hij soms op een circuit rijdt zodat ze hem van tevoren hadden kunnen weigeren. Maar Aegon beëindigt nu dus achteraf, zonder enige mogelijkheid tot protest en ook nog eens op basis van foto’s van andere/eerdere auto’s van Machiel op een circuit, een verzekering op een auto die nooit op het circuit komt onder het mom van “straatracen”. Hoe kan een verzekeringsmaatschappij een auto uitsluiten terwijl ze geen enkel bewijs hebben van straatracen (of circuitrijden) door Machiel? Daarnaast hebben ze door het royement gezorgd dat Machiel op een zwarte lijst is komen te staan van verzekeraars, zo meldt zijn tussenpersoon.

Inmiddels hebben ze van Aegon laten weten dat ze een fout hebben gemaakt bij de beoordeling. Ze melden dat Machiel nooit op een blacklist heeft gestaan maar het kan ook zijn dat hij er weer afgehaald is. Wel is het zo dat Machiel maximaal WA + inzittenden kan afsluiten. Cascoschade is niet mogelijk. Waarom niet? Is Machiel een gevaar op de weg omdat hij zijn verstand gebruikt en hard rijdt op een circuit?

Het royement was volgens Aegon legitiem omdat Machiel “wel eens op een circuit rijdt”. Dat hij dat niet doet met de verzekerde auto kan ze bij Aegon blijkbaar niets schelen. Dus mocht je foto’s hebben van jezelf op een circuit, houdt er dan rekening mee dat dit verregaande gevolgen voor je verzekering kan hebben. Navraag leert namelijk dat ook andere verzekeraars hun klanten via social media in de gaten houden. De komende uren is onze redactie niet bereikbaar, want we zijn even onze social media accounts aan het opheffen…

Met dank aan FlowMotion voor de tip!113 reacties

epic

wel erg laf van aegon
@nicktexel: Ik heb zo’n vermoeden dat Aegon dit niet zomaar doet. Facebook zal vast een handige tool hebben die al de data die ze van je hebben, zo kan filteren op dit soort zaken. Facebook is in dat opzicht heel slim en ‘evil’. De aversie tegen Facebook snap ik wel, zeker met dit soort geintjes weer. Informatie = macht = geld.
wat een bullshit zeg. Aegon komt op mijn blacklist.
@donvliet: Helemaal mee eens. Onzin zeg, foto’s kunnen bewerkt zijn, datzelfde argument gold ook bij de GTR video waar 300+ werd gereden. Dus volgens de wet mag dit niet, ik kan overal wel mijn eigen gezicht bij Photoshoppen. En zelfs als hij het echt was, wat in dit geval zo is, heeft het nog geen enkele relatie naar zijn eigen auto toe. Ik kom af en toe ook op het circuit om te fotograferen, maar zodra ik dus een rondje doe in iemand andermans auto, ben ik meteen mijn verzekering kwijt? Daar klopt weinig van.
@jzaero: Is die 308km/h GT-R kerel door het youtube filmpje toch niet vervolgd? In persberichten staat dat vervolging lastig was, maar nergens staat of het uiteindelijk nog mogelijk was of niet.
@topgear: daar ben ik niet op de hoogte van, maar als dat niet het geval is, zou dat hier ook moeten gelden
Larrs via Android app
@donvliet: eens. dit is gewoon belachelijk en totaal een overbodige beslissing.
300 km/u op de openbare weg is wel toegestaan zeker bij hun.
Teringlijers daar zeg. In hoeverre kan hij alle geleden schade verhalen op Aegon?
God wat leuk hè dat Facebook!
@Benjamin1: Lekker anoniem door het leven met Facebook, Twitter en nog veel meer ”veilige” sites…
Nog een vies nadeel van al dat sociale media gebeuren.
Het had dus voor machiel beter geweest om lekker op de openbare weg de auto open te tiefen!
Lekker bedacht van Aegon.
wat een stelletje flikkers zijn het ook, alleen maar op geld uit en niets anders.
@lambo4all:

Moet je mij eens uitleggen waar een bedrijf dan op uit zou moeten zijn.
Alsof ik op een bergpas niet net zo uit m’n dak kan gaan als op een circuit… Of een willekeurig klaverblad. Wat als je regelmatig het einde van je kilometerteller opzoekt in Duitsland? Ook gevaarlijk.

Heel vreemd dit, vooral het totale gebrek aan communicatie richting de klant.
@Alwood:

Weet jij wat er in de kleine lettertjes van z’n contract stond? Ik ook niet maar het artikel lijkt me wel heel eenzijdig.

De vreemde kronkel die ze in hun hoofd hebben waarom dat iemand die z’n innerlijke snelheidsduivel af en toe laat uitstomen op een circuit nietmeer verzekerd kan worden volg ik niet, maar als dat zo afgesproken is in het contract dan is dat zo.
@Alwood: volgens mij was het zo dat de meeste ongelukken gebeuren als mensen van hun werk naar huis toe rijden, als ze dus rustig naar huis tuffen is hun reactievermogen veel langzamer dan wanneer je vol met adrenaline een bergpas te lijf gaat.
Misschien maar even wisselen… >.>
@Northwestern: Om dit soort dingen haal ik dus altijd mijn kenteken van foto’s af.
@Northwestern: Dat heeft dus geen nut, want blijkbaar maakt het niet uit in welke auto je dit doet… :?
@Citrofiel: Ik ga eigenlijk nooit met mijn auto op de foto, dus wie zegt dat ik erbij was? :D
@Northwestern: De meesten die met de auto op de foto gaan krijgen daarna de rekening uit Leeuwarden ;)
Wat een komieken bij Aegon, gewoon je profiel op prive zetten heb je er geen last meer van. Snap de beweegredenen totaal niet, maar goed.
Gewoon je facebook afschermen ;-) (zou sowieso iedereen moeten doen ivm privacy)
Aanklagen die hap van Aegon. Ze hebben inbreuk op privacy gepleegd & geschonden. Door privé beelden van een betreffende klant te gebruiken in het voordeel van hun.
Verder kan je ook profielen sites weren.
Het is gewoon een extra controle voor spammers en bedrijven die je in de gaten houden op een goedkope manier om zich in te dekken.
@bempi: Hoe bedoel je, iedereen kan dat bekijken toch?
@bobb:

Tuurlijk mag je kijken, maar niet uitsluiten of bevooroordelen van een klant, terwijl hij zijn premie wel maandelijks netjes afdraagt.
@bempi: Hoezo Privacy schending? Hij heeft zelf de foto’s openbaar gemaakt op het internet. De enige inbreuk op privacy is van zichzelf.
@flutterby:

Zijn foto’s worden toch misbruikt om hem geld afhandig te maken en zn verzekering eenzijdig op te zeggen of te blokkeren en het zwart maken bij andere verzekeraars ? Daar mag best een compensatie tegenover staan als je wegens smaad en laster wordt beschuldigt terwijl daar geen sprake van is nog fraude.
@bempi: Door je fotos op facebook te zetten geef je al je rechten op..
mooi zo ..

dus nu krijgt die gast al het geld terug dat hij ooit aan Eagon heeft betaald ..
@lincoln: Eagon?? wat heeft die gast van GhostBusters ermee te maken?
@lincoln: Jammer dat dit geen VS is, had de beste man waarschijnlijk 50 miljoen dollar gekregen voor de geleden ‘schade’. Justice hè
@raphael:

word niet echt veel wijzer van je camping babbels ..
da,s ook jammer ..
Oftewel: Aegon heeft een stel nazi’s in dienat die iedereen’s facebook aan het scannen zijn? Dit is een grove privacy schending! Dat zou echt verboden moeten worden, facebook zou iedereen standaard moeten afschermen en ervoor moeten zorgen dat alleen ‘vrienden’ je foto’s kunnen zien. Ik heb geen aegon medewerkers als vriend, en mocht ik die toch hebben, dan zijn het hele fijne vrienden…
@Sciurida:
Privacy schending????
Al die sukkels hebben gewoon hun profiel openbaar staan zodat anderen hun stoere escapades kunnen bekijken.
Daar gaat het toch om : om gezien te worden!!!
Dat het ook in je nadeel kan werken, tsja…
Je hebt ook sukkels die vol trots op facebook hun vakantieblog vanaf de andere kant van de wereld bijhouden.
Dan weet je tenminste zeker dat er niemand thuis is als je wilt inbreken.

Verder onbegrijpbaar dan Aegon hier mee weg kan komen.
(maar blijkbaar geldt dit voor iedere verzekeringsmaatschappij)
@Sciurida: ? Lol, weet jij hoe vaak een verzekeraar getilt wordt? Meestal is het wel succesvol, zoals sommige zich al weken ziek melden, dit bij de verzekeraar claimen, en op Facebook blijkt dat ze lekker al weken aan ’t feesten zijn op Ibiza bijvoorbeeld. (lekker slim ook om alles wat je doet op internet te pleuren) Daarintegen moet je als verzekeraar natuurlijk wel met grondig bewijs komen, je kan niet zomaar zeggen toedeledoki, daar ben ik het wel mee eens.
@kaasboerin: Dit is een ander verhaal omdat de ma. Jn kwestie Aegon op geen manier oplicht, in zoverre is het privacyschending omdat Aegon hier ‘voordeel’ uithaalt. Bedrijven die de facebook accounts van klanten uitzoeken is gewoon privacy schending. Bedrijven die werknemers/uitkeriingstrekkers uitchecken is een ander verhaal…
@Sciurida: LOL, privacy schending? De facebook pagina’s staan open en bloot op internet voor IEDEREEN toegankelijk over de hele wereld.. Kom op, overdrijven is ook een vak. Dit is een zeer goed middel om fraude tegen te gaan. Nogmaals, ik ben het er ook niet mee eens dat Maichel plots werd afgekapt, een vriendelijke benadering was wel zo gepast vanuit Aegon’s kant.
snap ik ’t nu niet? die jongen is zo verstandig om niet in zijn straatauto maar in een andere over het circuit te banjeren. en dan wordt zijn verzekering geannuleerd over zijn straatauto? dus als ik ’t goed begrijp: stel ik ga karten, iemand maakt daar een paar foto’s van en voila, mijn verzekering van de auto kan worden geschorst?
@NLBUURMAN:
Heb ook nog foto’s van vroeger dat ik op mijn 3-wieler rondjes om de zandbak aan het racen was….
@Hubert: Hahahaha +1 :lol:
LOL!!!
@sacha: En dan geen edit?
-edit: zou je het ook eens met meer dan een woord kunnen proberen-

OT: De mensen bij Aegon zitten kennelijk de hele dag op FB…?
Hoop dat iedereen die ooit heeft gezegd “privacy is niet nodig want ik heb niets te verbergen” nu stil is.
Die stagiaires ook altijd…
BANNED! Because V-Tec kicked in, yo!
@CasperH

“Cascoschade is niet mogelijk” vermoedelijk bang dat hij schade rijdt op circuit en dan de auto naar de openbare weg sleept.
@bobb: Casco schade is wel vaker niet mogelijk bij oudere auto’s. Ik heb niet echt verstand van dit model auto maar een jaartje op 12oud ziet hij er snel uit.
lekker die verzekeringen, ook een reden waarom ik alles op prive heb staan, en alleen geselecteerde vrienden kunnen mijn fotos zien gelukkig :)
Het eerste wat ik zou doen is een andere verzekeraar gaan zoeken. Daar keurig dit verhaal aan vertellen, waarschijnlijk lachen ze er nog om ook!

En direct wegwezen bij die Eagon, oplichters.
@knalfa: Verkijk je er niet op; verzekeraars gaan echt niet luisteren naar jouw persoonlijke verhalen die niet stroken met de blacklist die alle verzekeraars samen hebben.

Iedereen op die blacklist heeft namelijk wel een eigen versie van het verhaal waarom hij op die lijst staat.

Als je eenmaal op die lijst staat kan je het schudden en dan mag je hopen dat je bij Rialto terecht kan, waar je 2000,- in ’t jaar mag betalen om een 15 jaar oude Alto te verzekeren.
Dit is wel heel opmerkelijk. In de polisvoorwaarden is (net als bij veel andere verzekeraars) uitdrukkelijk circuitgebruik als uitsluitingsgrond voor uitkering opgenomen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je niet op het circuit mag rijden.

Wat wel nieuw voor me is, is dat rijden op een circuit of deelname aan snelheidsritten iets is dat gemeld had moeten worden bij aanvraag van de verzekering. Dat zou betekenen dat Aegon dit feit meeneemt in de risicobeoordeling van de verzekeringnemer (in jip-en-janneketaal: wie op het circuit rijdt heeft ook op de openbare weg meer kans op schade). Ik kan me niet herinneren ooit zo’n vraag bij het afsluiten van mijn verzekeringen te hebben gehad. Daar zou Machiel dus achteraan moeten gaan.
A E G O N ? !
u n e n i
t p l e
o o i t
v o n –
e c e v
z h e
e r
k e
e n
r i
i g
n b
g a
a
r
@benzinehoofd: Jammer, dat werkt dus niet!

Dan maar verticaal:

Autoverzekering
En
Gepoch
Online
Niet-verenigbaar
?
!
Schandalig. Weer een macht hebbend bedrijf dat een particulier in de zak zet. Laten we nu allemaal Aegon zwart maken. Ze verdienen niks anders!
ik ga me niet verzekeren bij aegon.
Ach jo zelfs de meeste onderzoeksbureaus hebben als opdrachtgever een verzekeringsmaatschappij. Dus als het om grote bedragen gaat van verzekering zoals een auto, zal de verzekeringsmaatschappij er alles voor doen om het verzekerde bedrag wat eingelijk WEL gedekt is, niet uit te keren aan de eigenaar. Ze geven sturen een onderzoeksteam naar je toe waarvan ze volledige controle hebben en meestal bepalen ze dat je te maken hebt met achterstallig onderhoud. -edit-
@balkanlul:
?????????
@balkanlul: Anders laat je het joodse volk hier buiten, stuk balkanhork dat je bent.
Je zou eens bij iemand anders op de foto staan, terwijl je zelf geen sociale media hebt. Dat gaat namelijk net zo goed op. Je kan wel roepen dat mensen die profielen zelf openbaar zetten, maar als je ongewenst en ongeweten bij anderen op de foto staat ben je mooi de sjaak. Los daarvan, verantwoord circuitrijden mag geen argument tot royeren zijn. Daar zijn bezwaarmogelijkheden bij ombudsmannen en dergelijke voor. Zijn die al gebruikt?
Straks, foto’s maken op het circuit, op eigen risico??
Aegon mag wat mij betreft een extreem hoge boete krijgen voor de inbreuk op privacy! Wat hebben die flikkers te maken met foto’s op facebook? En dan ook nog eens vanuit het niks een contract opzeggen, iemand vals beschuldigen en zijn naam bevlekken? Aegon mag wat mij betreft direct stoppen met zijn werk want ik vind dit echt te schandalig voor woorden, wat een waardeloos klote bedrijf!
@Cantago: ik neem aan dat hij die foto’s op Facebook niet afgeschermd heeft, dat ze gewoon publiekelijk toegankelijk zijn (heb zelf geen Facebook dus geen idee hoe dat werkt). Dan sta je dus gewoon toe dat niet alleen je familie, vrienden en kennissen die foto’s ziet, maar ook je verzekeringsmaatschappij. Dat Aegon van die mogelijkheid gebruik maakt kun je ze niet kwalijk nemen.

Of Aegon iemands auto wil verzekeren die aantoonbaar op circuits rijdt en aan wedstrijden deelneemt, is geheel aan Aegon. Het feit dat hij op zijn verzekeringsaanvraag aankruist dat niet te doen, zal zeker niet in z’n voordeel hebben gewerkt.

Je kunt het ook omdraaien: als Machiel contact met Aegon had opgenomen om te zeggen dat hij wel eens aan trackdays en Time Attacks deelneemt, maar dat niet zal doen met de auto die hij bij hun wil verzekeren – dan had het er toch wat anders uit gezien neem ik aan.
@potver7:
“17. Bijzondere uitsluitingen

Naast de geldende beperkingen en uitsluitingen wordt evenmin dekking verleend, indien:
Artikel (17 c) van Aegon:
er met het motorrijtuig werd deelgenomen aan snelheid-, regelmatigheids- of behendigheidsritten en -wedstrijden, tenzij het een regelmatigheids- of behendigheidsrit dan wel -wedstrijd betreft, die geheel binnen Nederland plaatsvond;”
@MrShifra: Als je dan toch de polisvoorwaarden aan het oplepelen bent, nog voor artikel 1 staat dit:

Mededelingsplicht
Verzekeringnemer is verplicht om voor het sluiten van de overeenkomst aan AEGON alle feiten mede te delen die hij kent of behoort te kennen en waarvan hij weet of behoort te begrijpen dat die van belang (kunnen) zijn voor de acceptatiebeslissing van AEGON. Indien niet of niet volledig aan de mededelingsplicht is voldaan, kan dat ertoe leiden dat het recht op uitkering wordt beperkt of zelfs vervalt. Indien met opzet tot het misleiden van AEGON is gehandeld of deze bij kennis omtrent de ware stand van zaken de verzekering nooit zou hebben gesloten, heeft AEGON tevens het recht de verzekering op te zeggen.

En bij Autoverzekering OnLine zijn ze zelfs nog explicieter:

Mededelingsplicht
Bij de aanvraag van deze verzekering stellen we u een aantal vragen die belangrijk zijn voor onze beslissing of en zo ja, onder welke voorwaarden, wij uw aanvraag willen accepteren. U bent verplicht om alle gegevens aan ons te melden die belangrijk zijn voor het maken van deze beslissing. Het gaat om informatie waarvan u op de hoogte bent of had kunnen zijn en waarvan u had kunnen weten dat die informatie belangrijk is voor onze acceptatiebeslissing. Als u niet of niet helemaal aan deze mededelingsplicht heeft voldaan kan dat gevolgen hebben voor het recht op uitkering bij een schade en voor de duur van de verzekering.

Ik weet natuurlijk niet wat er in die vragenlijst staat maar het ziet er zo naar uit dat daar het probleem ligt.
@potver7:

Als je Tom Coronel heet, prima.
Broodje aap denk ik? Of Machiel verteld ons niet het hele verhaal (mogelijk meerdere dubieuse schades gedeclareerd in het verleden.)
Ik geloof het niet, maar ben toch blij dat niet iedereen ziet wat ik in mijn vrije tijd uitspook :)
@Brum: Ja ik vind het ook maar een vreemd verhaal. Als het waar is lijkt me dat Aegon vreemd bezig is aangezien je een auto verzekerd en niet een persoon. Dus als die auto nooit op het circuit geweest is kunnen ze die verzekering ook niet weigeren.

Ik heb het idee dat het verhaal gewoon niet klopt.
@Aquios: Yep verhaal klinkt niet helemaal lekker.
Als het wel zo is dan ben ik met mijn racelicentie en jaar kaart nurburgring niet verzekerbaar bij aegon. Goed om te weten :-)
@Brum: Hij schrijft zelf dat hij nog nooit een circuitschade geclaimd heeft, maar dat hij extra werd gecontroleerd omdat hij meerdere auto’s in bezit heeft (gehad) dit jaar.

Machiel heeft in ieder geval de vragenlijst die hij moest invullen voor de autoverzekering niet goed ingevuld, en volgens de polisvoorwaarden van Aegon hebben ze dan het recht de polis te beeindigen. Dan kun je boos worden…
@potver7:

Waar lees jij dat Machiel die vragenlijst niet goed heeft ingevuld?
Ben benieuwd of Wouter alle ABHD tests met circuit-actie al heeft verwijderd ;) !!
vroeger kon je te snel rijden op de openbare weg, dat is nu afgepakt door de politie en zijn we verplicht naar een circuit te gaan om nog eens lekker te raggen. nu word dat ook nog eens afgepakt?? dus niemand mag nog trackdays doen of iets dergelijks?? en wat reed die jongen dan wel?
Dit verhaal klopt niet. Alleen op basis van Facebookfoto’s van racen op circuit wordt iemand niet geweigerd. We zoeken uit wat er precies gebeurd is.
@aegon: Geslacht: vrouw… Moe’k hebb0n. :lol:
@Brum: Waarom zou ik zoiets verzinnen? Nog nooit schades ( met eigen auto ) gedeclareerd/schade gereden op de openbare weg… Dus dit is zeker geen broodje aap, waarom zou ik zoiets verzinnen?
Verhaal klopt trouwens niet helemaal, alle contact met aegon liep/loopt via een tussenpersoon… Zelf heb ik nooit contact met aegon gehad.

Ze hebben/hadden mij geroyeerd, omdat ze foto’s hebben gezien van één van mijn vorige auto’s tijdens het circuitrijden. Wat aegon heeft gedaan, is nu niet echt, klantvriendelijk te noemen.
Niks nieuws dat bedrijven en werkgevers eerst ff je socialmedia(of hoe je het noemt) checken en zo krijgen ze een beeld van jouw, kan heel gevaarlijk zijn natuurlijk als je je bijv. ziekt meld en zan lekker naar het strand gaat en je foto’s post..
@aegon: Dat zou heel fijn zijn, ik hoor het graag van jullie persoonlijk…
@aegon: nette reactie!
@mdc: idem dito.
Een wat eenzijdig verhaal waar we de werkelijke toedracht niet van kennen. Ja, Aegon zou het best eens bij het verkeerde eind kunnen hebben gehad. Foutje, bedankt. Maar er kan ook iets anders meespelen waar wij geen weet van hebben. Eerst maar eens het principe van wederhoor toepassen?
@Griffin:

Als ze het gewoon in kleine lettertjes hadden staan dat je niet op het circuit mag dan is dat toch al reden genoeg om hem buiten te gooien.
Moeilijk om te geloven dat hier geen voorgeschiedenis bij is,en zo niet zou ik lekker naar de rechter stappen .
”Het royement was volgens Aegon legitiem omdat Machiel “wel eens op een circuit rijdt”.”

Wat lopen die gasten nou te zieken zeg, jemig, dan moet je maar geen verzekeringsmaatschappij worden
Triest verhaal, Aegon mag natuurlijk kiezen wie ze verzekeren en tegen welke voorwaarden.
Ook al is eentje ervan dat Machiel elke dag op z’n linkerbeen moet rondhuppelen en z’n auto paars met oranje stippen moet verven.
Maar dan moeten ze dat ook in het contract zetten!

Stond er in de kleine lettertjes dat hij niet op het circuit mocht (met welke wagen dan ook) dan is het zo, staat dat er niet in dan kan Aegon toch weinig doen en kan je ze er serieus bij naaien als ze je zomaar zonder boe of baa nietmeer dekken.
*facebook foto’s aan het verwijderen*
Volgensmij kan de politie zelfs je foto’s op hyves bekijken ook al zijn deze aleen toegangkelijk voor vrienden, ik zelf zet er nooit foto’s op waarmee ze mij een oor aan zoude kunne naaien.
@Sjonny: Klopt!
Mijn ervaring met Aegon is dat ze er geen reet van kunnen, ze snappen bv zelfs een verhuizing niet en om zoiets recht te zetten moet je 10 keer bellen en een veelvoud keren daarvan in de wacht staan, neem nooit meer iets Aegon.
Je kan ook gewoon je foto’s blokkeren voor niet-vrienden!
Maar het blijft het een vreemd verhaal dat je zo makkelijk afgesloten wordt en op een zwarte lijst beland.
Je kan ook gewoon je foto’s blokkeren voor niet-vrienden!
Maar het blijft het een vreemd verhaal dat je zo makkelijk afgesloten wordt en op een zwarte lijst beland.
Gewoon je privacy instellingen goed instellen(ben je wel een tijdje me bezig) en jij kan controleren wie wat kan zien.
Standaard staan FB en andere sites niet goed ingesteld, je moet er dus echt zelf aan sleutelen om zo’n akkefietjes te vermijden!

Het is Aegon hun goed recht om op fb te kijken. Als alles op BF ‘openbaar’ staat, dan is het net alsof je een affiche ophang voor de hele wereld.

Dat ze je verzekering opzeggen omdat je soms met andere wagens eens op een ciruit rijd gaat me te ver!
Dus iedereen met een openbare foto van een kart op zijn fb-profiel en lid is Aegon is niet meer verzekerd.
T’is maar dat je het weet.

Komt er en gerechtelijk staartje aan?
@vale46: je kunt die privacy dingen nog zo goed instellen, je informatie word gewoon doorgespeeld naar bedrijven die daar goed voor betalen hoor. Dat is de formule van facebook..
@ts46: Tsja, jammer dan. Dingen zoals mijn woonplaats etc zet ik er bewust ook niet op. Maar werknemers controleren op een illegale manier.. Daar kan een rechter niet mee lachen vrees ik. Zo’n dingen worden eerder gebruikt om (waardevolle) statistieken van te maken.
Maar je hebt een punt, met zo’n dingen moet je heel voorzichtig en verstandig om gaan. Altijd 2X nadenken voor je iets post in de zin van “alleen thuis, op reis, nieuwe kostelijke auto gekocht…” de overheid, inbrekers en andere mensen die je niet wilt komen het toch te weten.
& als je je vrienden wil zeggen dat je op reis gaat, stuur ze een sms of doe eens effe écht sociaal en spring eens binnen.
ja daar ga je dan! facebook flikker.. (neem dat niet te serieus..)

nee lekker sneu bezig die Aegon (mits er niks achter zit) ik wist niet dat dat zo in elkaar zat..
kaasboerin via iPhone app
@dennisr: Kom op kleine, een beetje empathie mag wel, bekijk ’t is vanuit Aegon’s optiek. (niet dat het ‘normaal’ is dat er plots contracten verbroken worden op basis van ‘shady’ gegevens). Dit artikel is daarbij dan ook lichtelijk partijdig. Ik denk dat hier meer gespeelt heeft in het verleden.
@kaasboerin: uiteraard, vandaar ook ”mits er niks achter zit” ik verwacht namelijk ook wel meer dan alleen de Facebook foto’s..
Als ik bij Aegon een verzekering zou hebben lopen dan zou ik die per direct opzeggen. Laat ze even lekker, sorry voor het taalgebruik, dood neervallen.
Mooie auto! :D
Zover ik weet is Aegon niet zo heel erg anders dan andere maatschappijen, en als ik dus goed begrijp is het niet mogelijk om je auto te verzekeren als je wel eens op het circuit komt.

De Shumachers van deze wereld hoeven hun foto’s niet op facebok te zetten om te weten dat ze wel eens op het circuit komen (foei doerakken) zijn deze mensen dan niet meer te verzekeren?????

Ik vraag me serieus achter wat het echte verhaal is, ik kan namelijk niet geloven dat een maatschappij een verzekering beëindigd omdat je wel eens op het circuit komt.
Gewoon je foto’s zichtbaar maken voor alleen vrienden….
baap via Android app
Zometeen wordt je inboedelverzekering ook nog opgedoekt, als je iedereen op Facebook laat weten dat je zo’n harde scheet hebt gelaten dat er brandgevaar kan ontstaan!! How far does this go!!
Als er iets uit het verleden zou zijn, dan ben ik heel benieuwd naar wat dat dan is… Dit is trouwens de 4e auto die ik bij Aegon/de tussenpersoon heb laten verzekeren. De reden die mijn tussenpersoon heeft laten weten is, toch echt, doordat ik circuitfoto’s op facebook had staan en omdat ik in een einduitslag van TimeAttack ( TTcircuit Assen ) op de 1e plaats ben geëindigd…

Zoals jullie in het verhaal ook kunnen lezen, zijn ze teruggekomen op hun fout. Maar dit kwam alleen doordat het al mijn 4e auto was die ik bij hen liet verzekeren en ik nooit schade heb gereden met mijn auto’s. Anders hadden ze dit niet gedaan.

Hopelijk komen ze snel met een antwoord richting mij, want ik heb tot op heden nog niks vernomen van aegon. Gisteren heb ik trouwens via mijn tussenpersoon laten weten dat ik graag een excuusbrief wil ontvangen met daarin bewijs van het behoudt van mijn schadevrije jaren en het bewijs dat ik niet op een zogeheten “zwarte lijst” sta.
Moet je geen algemene voorwaarden goedkeuren als je een Facebook account aanmaakt? Ik zag pas een South Park aflevering over het blind accepteren van A.V. Best grappig stukje.
Aegon is een waardeloos flutbedrijf waar je met een grote boog omheen moet lopen. Ik had een inboedelverzekering voor mijn bedrijf die spontaan na de startersperiode met 30% werd verhoogd. Ik de verzekering opzeggen, maar kon niet volgens hen want het was geen verhoging omdat ik (als ik niet claimde) het weer terug kreeg. Nou ik kreeg maar een klein gedeelte terug. Voor het einde van de 5 jaar termijn opgezegd (moet je ook nog mee opletten) en nu voor de helft van het Aegon bedrag bij een andere firma een prima inboedelverzekering. Oh ja, ik moest ook nog een jaarlijkse brandinspectie uit laten voeren, anders verviel de verzekering zoiezo.Wat een oplichters! Echt Aegon is de allerbelabberste verzekeraar die er is. Bovenstaand verhaal onderstreept nog maar eens mijn eigen ervaring.
Ben erg benieuwd hoe dit afloopt dus Autoblog: Hou ons op de hoogte!!

What’s next? Filmpje van 0-100 en je kan je verzekering ook vaarwel zeggen?? Moet niet gekker worden.
Ken niet het gehele verhaal. Vind het erg vreemd, maar als wat geschreven wordt, juist is, dan hoop ik dat Aegon door de media aan de bekende schandepaal vast genageld wordt.

Verzekeringen zijn daar niet om ons te helpen! Tenzij ze ons helpen volgens hun regels. Ik hoop echt dat voor die “Machiel” de situatie echt is als ie is, en dat hij de mogelijkheid heeft om zich te verdedigen.
Van mij mogen ze eerder Aegon opdoeken.
Stelletje woekerpolis zakkenvullers.
Sinds ze de arrogantste voetbalclub van Nederland sponsoren mogen ze van mij helemaal failliet :(
@gezondverstand:

Nee, want dan gaan ze weer de deuren kloppen bij de overheid.
Wat aegon doet is wat alle verzekering maatschappijen al jaren doen. Ze proberen het. 9 van de 10 mensen doet r nix tegen en dan komen ze r mee weg. Net als dat 9 van de 10 mensen zomaar accepteerd wat de maarschappij je uitbetaald wanneer je je auto total rijd. Slechts die 10% krijgt uiteindelijk meer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).