Hybride Bentley Continental GTH op komst?

Auteur: , 18 Reacties

Had je een generatie geleden eens moeten zeggen, dat Bentley aan de hybride zou gaan in combinatie met een schrapersmotor. Hoongelach was je (uit je sociale omgeving) ten deel gevallen. Anno 2012 lijkt het echter bittere realiteit.

Er leken tot voor kort een paar zekerheden in het leven: Barcelona wint de Champions League, Audi wint Le Mans, en in een Bentley ligt altijd minimaal een V8. Wat blijft hier van over? Nou ja, het Audi-verhaal waarschijnlijk. We wisten al dat Bentley met een hybride-concept aan het flirten was in de EXP9 F, maar dit lijkt nu ook een serieuze kandidaat voor de Bentley Continental GT.

Volgens de geruchten zou het gaan om een batterij-aandrijving in combinatie met een V6, zoals wel meer binnen het concern wordt toegepast. Ongehoord? Een gotspe? Dat mag u zelf bepalen. Lees meer op Groen7.nl.18 reacties

Ach ja…over een paar jaar hebben alle sportwagenfabriekanten hybrides. Je kan er niet aan ontkomen, maar ook hybrides kunnen snel zijn. tenminste als ze bij bentley weten waar ze mee bezig zijn :-)
james125 via iPad app
Kan me niet schelen, zal er alleen maar comfortabeler op worden, en daar gaat het om in een Bentley. Zo heb je bij lage snelheden weinig motorgeluid, en desgewenst een enorme lading vermogen.
@james125: Die ”enorme lading vermogen” is lekker dubbel met zo’n gewicht aan accu’s…
james125 via iPad app
@veyronslr: Bentleys zijn altijd al zwaar, door al dat hout en leer.
Die paar honderd kilo max. kan er dan ook nog wel bij, en met V8, en zeker W12, is dat geen probleem (toch genoeg trekkracht).
Nou heren van Autoblog, ik moet eerlijk toegeven dat die scroll-overs bij de meeste plaatjes wel een glimlach op mijn gezicht toveren :)
Je moet wat met deze benzineprijzen. Trouwens vind ik het erg fijn dat er specificaties onder staan van autowiki. :D
@jordy14: Ja da’s idd wel fijn
autowiki erbij :) Super! :)
meeste Bentley rijders rijden gewoon rustig er normaal en hebben geen w12 of v8 motor nodig:p Maar een hybride versie in straks dus niet weggelegd voor die mensen.
boeie, gaat ie alleen maar rustiger van rijden. En je komt nooit koppel tekort. alhoewel, met een moddervette w12 kom je ook ver…
Pluspunten voor de Hans Teeuwen ´Quote´..! +100
En over hybride in Bentley, waarom niet.. Als t ding daarmee lekker vooruit wil prima toch?
de mensen die zon auto kopen gaan meestal toch meer voor comfort enzo. en een hybride maakt natuurlijk een stuk minder (tot geen geluid) als t accu’s betreft. dus dat helpt natuurlijk wel mee aan t comfort “gehalte”
Nee, nee nee,

Gewoon niet,

Er zijn zát merken die plug-in-hybrides toepassen,
Laat dan VW/Seat/Skoda de Elektro-meuk doen,

Welke Bentley-koper zit op een hybride V6 te wachten in een auto van 2500kg?

Nou ?!
@philipzuidijk:+1
@964rs:+1
Als je een Bentley-rijder (in spe) bent en je maakt je druk om het milieu, dan klopt er volgens mij iets niet hoor… :? Het spreekt elkaar geoon erg tegen!

En toch kan er volgens mij geen enkel merk meer om heen.
Volgens mij moeten sommige merken gewoon een hybride/muesli/ecobak (omcirkel wat van toepassing is) in de modellijn hebben wilt ‘ie in sommige landen zoals de onze nog kunnen verkopen….
@toyotafortuner: je hebt zon auto nodig om afzet te kunnen maken en zo dus naam te maken. alle andere auto’s worden gekocht door mensen die te kunnen betalen en liefhebbers zijn
geluukig blijft het audi verhaal waar
Alsof een Bentley rijder ooit onder de motorkap kijkt, daar dienen die mannetjes bij de garage voor. Of er een V6 hybride, V8, V12 of een 4 cilinder diesel in ligt maakt ook niet uit. Het gaat er om dat het ding snel is, duur en er ook zo uitziet.
En al die autofabrikanten, die hybrideaandrijvingen in hun modellen aanbieden, zijn natuurlijk te stom om voor de duvel te dansen. Hadden ze natuurlijk beter bij sir_smokalot te rade moeten gaan!…..
Oh god, why…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).