Afghaanse ‘immigrant’ ligt 20 u onder motorkap

Auteur: , 39 Reacties

Als het niet zo schrijnend was, was het grappig geweest.

Wanneer mensen hebben besloten om hun moederland te verruilen voor het Beloofde Land ergens in West-Europa, op zoek naar economisch gewin, danwel op de vlucht voor veroordeling (wie het weet mag het zeggen), dan zijn ze vaak zo wanhopig dat dit op volkomen inhumane wijze gebeurt. Hetzij verstopt in een vrachtwagen zonder zuurstof, hetzij op een lek vlot, hetzij zoals deze Afghaanse illegaal, die in Italië van onder de motorkap van een busje vandaan werd geplukt.

Mobiel Bulgaars Hostel

En dan bedoelen we niet een ‘motorkap’ zonder inhoud (zoals bij een Lamborghini), hier lag gewoon de motor van het busje in. De man schijnt 20 uur in deze positie gelegen te hebben alvorens hij door de mand viel. Supergevaarlijk, maar vooral erg treurig, omdat de mensensmokkelaars hier achter schandalig veel geld opstrijken.

In Bari kwam zijn reis tot een einde omdat de douane nattigheid voelde vanwege het nerveuze gedrag van de twee Bulgaarse bestuurders. Naar eigen zeggen had de 18-jarige man uit Kabul, die was voorzien van een dekentje en een fles water, 6.000 euro neergeteld voor de overtocht.

Met dank aan iedereen voor de tip!39 reacties

Als er nou een v8 of v12 in lag zou ik het er wel voor over hebben :P.
@coosbmw: Jij liever dan ik!
@coosbmw: dus jij zou voor 20 uur naast een v12 liggen voor 6 duizend euro?
Tsja, het is maar wat je leuk vind.
@coosbmw: Dikke pret hoor.. Dit is toch vreselijk als je erover nadenkt!
Mensen denken echt dat ze hier in europa toekomst hebben of goed zullen gaan leven. Het is hier geen paradijs of zo, mensen gaan hier bijna dood van de honger en van de kou soms. Alsof je gelijk miljonair wordt. Retards.
@amg77:

Zo, jij hebt gevoel voor empathie zeg! Nog in Afghanistan geweest lately?
@amg77: Rijk worden is niet zo moeilijk hier , je moet het alleen wel zelf doen !
@amg77: Noem zulke mensen geen retards of wat anders. Want jij weet niet wat ze daar mee maken, dat zo wanhopig zijn en hiernaar toe willen komen. Maakt niet uit hoe. Ik vind het zielig voor zulke mensen :S
@amg77: maar de slechtst betaalde job hier verdiend nog steeds 5 keer meer dan ginder een “normale” job…

OT: die zal ook wel lekker warm gelegen hebben! :o
Dat hij nog zo gek is geweest daar 6k voor te betalen! Niet normaal.
@vale46: Die mensen hebben natuurlijk geen keus. Met al hun spaargeld gaan ze dan naar het “beloofde land”. Dat zal iig wel de bedoeling zijn geweest.
@mdemooistelettervanhetalfabet: Ze hebben wel een keuze, want anders zat heel Oost-Europa nu al in West-Europa..
@amg77: dat is het zelfde als begin 1900 toen er een hoop imigranten naar Amerika gingen, omdat de straten daar ‘bezaaid lagenet goud’, maar toen ze daar aankwamen bleek het anders te zin .
@amg77: weenie of je het in de gaten hebt maar wij leven zeker in een paradijs. Je hebt geloof ik niet helemaal in de gaten hoe goed je het hier in Nederland kan hebben! Of je er wat van maakt ligt aan jezelf! Keuzes zat hier
@amg77: Wat een eerste klasse mongool ben jij zeg, AMG77 voor altijd -1.
zo te zien was hij de motor, ik zie verder niet echt een motor achtig iets namelijk?
@dennisr: Nissan Vannette, heeft de motor zowat onder het dashboard liggen.
Holy crap. 6000 euro boete en terugschoppen. Of beter, in het busje weer terug. Zelfde plek.
@240sx:
Niet iedereen heeft het geluk om net als jou geboren te zijn in de 10% van de wereld waar mensen het “goed” hebben
@six-trey: Shit happens. Met de nadruk op ‘goed’.
@240sx:
met die houding waren we nog lijfeigenen die voor een baron ganse dagen moeten slaven want ja, shit happens.
@240sx: Karma, my friend..karma.
Waarom moeten sommige mensen nou zo reageren zeg? Een beetje medeleven mag ook wel!

OT: Wow, die vluchtelingen doen tegenwoordig ook van alles om per sé het land te ontvluchten om zo naar ‘het beloofde land’ te kunnen gaan! Respect voor hun wil zeg.
kan aan mij liggen maar ik zie echt geen motor
@4991: rembekrachtiger, accu.. verrek.
Dat is best wel zielig, maar zo zijn de regels.
Terug sturen kan je zo’n mensen toch niet doen? Dat hij de pech/geluk gehad heeft om in een verkeerd land geboren te worden.

Wat je wel zou kunnen doen is hem hier volledig op eigen kracht laten wonen. Geen steun, geen uitkeringen,… Het is daar dat men de mist in gaat.
Wat zou er iemand nu tegen kunnen hebben dat iemand hier goedkoop wil komen werken?
@Hupke: Dus jij wil illegale mensen smokkel belonen met een verblijfsvergunning? Omgekeerde wereld. Kijk alleen al die duizenden Noord-afrikaners die via Lampedusa Italie binnen proberen te komen – Jij verwacht toch niet dat dat goed gaat komen met dat soort mensen?
@d15b2: 1
@d15b2:

Nee ik wil ze geen verblijfsvergunning geven. Ik wil het hele idee van burgerschap afschaffen.
Als iemand zich hier wil vestigen (en hoe die hier raakt, zij het per privéjet of als verstekkeling, maakt toch niet uit) zou die dat van mij altijd moeten mogen.

Op dit moment zou zoiets natuurlijk niet mogelijk zijn aangezien we van die belachelijke zaken hebben zoals een sociale zekerheid en werkloosheidsuitkeringen, gratis studies (maar niet voor de belastingbetaler), gratis gezondheidszorg, gratis donor organen (die de Nederlanders trouwens ook al komen ‘stelen’),…
Moesten die buitenlanders (en de autochtone bevolking zou die ook beter niet krijgen maar we zijn nu eenmaal idioten om dat niet in te zien) die voordelen niet krijgen, kosten die toch helemaal niets en zijn ze een pure aanwist.

Wat is er nu mis met een hoop Noord-Afrikanen die hier een beter leven zoeken? Jij ziet misschien een leger makkaken maar ik zie een heleboel goedkoop werkvolk. (dat werkvolk is natuurlijk alleen als ze niet zouden komen om sociale fraude te plegen zoals nu het geval is, wat niet hun schuld is maar wel die van het systeem, zou jij Nee zeggen tegen gratis geld?)
Verschrikkelijk dat mensen dit willen doorstaan en daar ook nog zoveel geld voor over hebben… Geeft wel aan hoe wanhopig de man was.
Werkelijk, dat je dat ervoor over hebt. Uiteindelijk kom je in een land waar je als vuil behandeld wordt en amper uit t AZC komt en vervolgens dikke kans hebt om alsnog terug gestuurd te worden. Ik denk dat die mensen het uiteindelijk beter in eigen land hebben. Maarja, t ‘grote geld’ lokt.
Zal wel lekker warm geweest zijn, naast een draaiende motorblok liggen. Die vent moet wel ff op brandwonden gechecked worden!
Niets nieuws. In Berlijn in het museum bij checkpoint Charly staat een trabant waar hetzelfde trucje wel geslaagd. Zeer knap als je weet hoe groot die auto is. Ook staat er een originele Mini waar je de verstopplaats niet kunt vinden totdat het je verteld wordt………….
wat zou er met hem gebeuren bij een frontale botsing?.. dan is hij de kreukelzone, en afghaanse appelmoes met stukjes. Maar idd respect als je dit volhoud naast die bloedhete stinkende motor, en dat je vingers niet tussen de riemen komen oid.
Het is treurig hoe wanhopig de jongeren zijn in zulke landen. In speelde dit ook af tijdje geleden. Tegenwoordig is dat het probleem niet meer, maar de drugssmokkel. Maar deze gast is eruit gehaald, zijn alleen veel mensen die het niet hebben overleefd. Vrienden van mijn ouders hebben ook wel ’s meegemaakt dat er 3 jongens zich hebben gewurmt tussen hun spullen in hun aanhangwagen zonder dat ze het wisten. Hun is het echter gelukt om in Frankrijk te komen, en dat zonder dat mensen het wisten tot ze de aanhangwagen een beetje raar hebben zien schudden haha.
het is idd een nissan vanette en hij zal echt geen last hebben van de motor want die zit onder de voorstoelen. neemt niet weg dat het nogal een klote positie is om zo lang vol te houden. jammer voor hem dat het mislukt is maar beter voor europa.
Ik sluit mij aan bij de mensen die het bijzonder sneu vinden dat er mensen zijn die zelfs dit moeten doen voor een beter bestaan (of dat dan veiligheidstechnisch is of economisch… ik denk dat voor een Afgaan geld dat beide altijd gelden…)

slechte grap; Die Afghaanse wegenwachters, die zijn pas toegewijd. “Oh mijnheertje, als ik nu gewoon tijdens de rit die lekkende slang dichthoud met mijn vinger dan is er niets aan de hand”
Moet een serieuze verrassing zijn voor die douaniers, als ze die motorkap opentrekken.

Is dat een Nissan Serana trouwens?
Dit is toch wel wat extremer dan die meeliftende hond in de smoel van een Peugeot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).