Agenten stoppen met uitschrijven van bekeuringen!

Auteur: , 46 Reacties

Goed nieuws als je in de politieregio’s Flevoland, Gooi en Vechtstreek of Utrecht moet zijn, want agenten in die regio's stoppen per direct met het uitdelen van boetes voor lichte vergrijpen!

Afgelopen vrijdag wisten we jullie al te melden dat de politievakbonden minister Opstelten tot maandag 12:00 de tijd hadden gegeven tegemoet te komen aan hun eigen voor een nieuwe CAO, maar dat is dus niet gebeurd. En dus hebben de politiebonden laten weten dat ze per direct in actie komen.

Hou in je achterhoofd dat dit alleen geldt voor “lichte vergrijpen” en het lijkt mij logisch dat alleen agenten die lid zijn van een vakbond meedoen aan deze actie. Welk deel van de agenten lid is van een vakbond durf ik niet te zeggen. Een complete chaos zal het dus in elk geval niet worden. Ook zullen flitspalen natuurlijk nog gewoon werken. (via: nu.nl)

Overigens zijn vandaag ook de resultaten van een “onderzoek” dat gedaan is door SP naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat agenten niet blij zijn met de nieuwe hoge boetes die per 1 januari 2012 gelden. Agenten denken dat er daardoor minder boetes uitgeschreven worden. Enige feitelijke onderbouwing ontbreekt echter bij dit “onderzoek” van de SP.46 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gaan we dan ook stoppen met hun salaris storten????
Willen zeker hun geld verdienen met alleen donuts eten?
@autogek123: schrijven ze een keer geen boetes uit ga je nog zeiken, als je van je geld afwilt kan je het ook aan een zwerver geven.
@phantom95: Of je houdt je aan de wetgeving en krijg nooit een bekeuring. ;)
Jeujj :)
Prachtig! Nu nog uitbreiden naar heel nederland!
Doughnut time!!!!
schieten we toch niks mee op.. 4 km/u te hard bekeuren ze vandaag niet, maar die 100 euro van de gordel kunnen ze vast niet laten liggen.. ’t blijven flikkers..

stakende flitspalen daar zit ik op te wachten..

en ”agenten denken daardoor minder boete’s uit te schrijven”.. is dat dan omdat mensen zich nu aan de regels houden? dat willen ze toch juist? of komt het aapje nu toch uit de mouw..
@dennisr: en terecht dat ze €100,- uitschrijven voor ’t niet dragen van een gordel.
@MARS: aan de ene kant wel..

aan de andere kant moet iedereen zelf maar bepalen of ze het dragen of niet.. blijkt bij aanrijding dat de gordel niet om was ben je niet verzekerd.. kijken wie er dan nog zonder gordel rijdt..
@dennisr: het is ook meer voor de hulpverleners die de rotzooi uit ’t stuur/dashboard moeten pulken. Van mij mag ’t naar €200,-
@MARS:

helemaal geweldig ..
voor 200 euro een “rijzondergordelverguning” ..

die je dan weer terug krijgt als je op een andere manier sterft ..
@lincoln: voor is ’t gratis!
@dennisr: “kijken wie er dan nog zonder gordel rijdt..”

Waarschijnlijk nog meer dan nu het geval is. Kijk maar eens naar de statistieken van mensen die nu al zonder enige verzekering rondrijden..
En ik denk zelfs dat de verzekering sowieso nu al flink wat moeite zal doen om de kosten van jouw letsels niet te hoeven betalen als je geen gordel draagt bij een ongeval.
@MARS:

idd .. levensgevaarlijk ..

maar goed dat je die levensgevaarlijkheid kan afkopen met 100 euro ..
Agenten stoppen met uitschrijven van bekeuringen?
Dan stop ik met het overtreden van de wet.
Wel zo solidair.
Klaplopers zijn het! Agenten moeten stoppen met mekkeren en doorwerken!
@autogedrocht: kom jochie stap weer op je skelter en speel verder, je bent nu voor de 2e keer van je skelter afgestapt. Nog een keer en je gaat volgende week niet naar Disneyland jongeman
@house: zo, jij bent orgineel!
als ik ze in (persoonlijk) dienst had ..
had ik ze direct ontslagen wegens mietig “actie” voeren ..

zulke gays wil je toch niet als ordehandhavers laten rondlopen ..
@lincoln: Ordehandhavers zijn het allang niet meer.
@E34M5Touring: Het een soort verkapte straatdeurwaarders!
Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt in Nederland ?
Oh nee, wacht .. hogere boetes leiden naar beter en veilig verkeer .. Yeah right.

En niet dat ik vaak boetes krijg, integendeel. Ik krijg ze niet, enkel omdat ik maar als een schoothondje de regels opvolg en niet eens meer durf te toeteren als iemand míj geen voorrang verleent (want toeteren is schijnbaar erger dan iemand geen voorrang verlenen).

Ze moeten nodig eens kijken naar Groot-Brittannië of Australië. Veel bestuurders aldaar krijgen een erg doordringende preek die véél meer oplost dan het uitschrijven van boetes.
En waarom zou je in godsnaam een boete van 300+ euro uitschrijven als je ook nog punten kwijtraakt ?

Ik ben pro-puntenrijbewijs. En dat zeg ik omwille het volgende:

Geef mensen 5 punten op je rijbewijs. Geef bij elk klein vergrijp een PREEK, bij elk middelmatig vergrijp een preek en een minpunt op je rijbewijs, bij elk groot vergrijp 2 punten.

Werkt mijns inziens veel beter dan dat het nu is .. Kan wellicht aan gespijkerd worden.

Maar ja, zoals we allemaal al weten is de waarheid dat de staatskas (of beter gezegd de portefeuilles van de hooggeplaatsten) gevuld moet worden .. en als het volk daardoor in de (financiële) problemen komen, interesseert het ze helemaal geen fl*kker.
@JaxDryke: aan het volk denken is wel het laatste wat ze zullen doen, enig respect opbrengen voor het werkende volk zullen ze ook nooit doen..

en de hogere boete’s gaan idd al helemaal nergens over.. puur geld binnenhalen, verkeersveiligheid is allang niet belangrijk meer.. echter zal een preek ook niet helpen denk ik.. dan krijg je van die schijnheilige jaknikkers die de hoek om zijn en het gas weer intrappen..
@dennisr: Alsof jij niet schijnheilig ja zou knikken om onder een boete uit te komen ;) Dan is het idd de hoek om en het gas dr weer op.
@mopar: als het zou zo gaan.. zou ik dat zeker doen, daarom zeg ik ook, dat werkt niet :P
@mopar: Er zal echt wel een mechanisme moeten zijn om ook die kleine vergrijpen te registreren, met een soort formule als:
zoveel x een klein vergrijp = een middelmatig vergrijp

Het grootste probleem is nu natuurlijk dat de Nederlandse overheid inmiddels verwend is met al die inkomsten uit verkeersboetes, die worden immers gewoon in de begroting opgenomen. Dus een puntensysteem gaat ongelofelijk veel geld kosten (zowel qua implementatie als qua gemiste inkomsten) en die rekening zal linksom of rechtsom gewoon weer bij ons terugkomen.
@potver7:

Kentekenregistratie d.m.v camera toezicht. Indien men wordt betrapt via een camera, zal de betreffende persoon worden ingelicht voor het kleine vergrijp met een 1ste waarschuwing en bij een 2de kleine vergrijp ( wederom vastgelegd door camera ) komt een boete.
Als je de camera’s op strategische punten plaats, dan moet dit wel haalbaar zijn en goedkoper op de lange termijn.
Wees maar niet bang. Wat ze vandaag missen aan inkomsten compenseren ze wel weer. Ze hebben toch een target te halen?
Jullie moeten eens een dagje meelopen met ze. Tuurlijk zitten er rotte appels tussen zitten, maar willen jullie voor een minimumloon klappen krijgen en dan nog dank je wel zeggen en niets terug mogen doen. Hun werk bestaat echt niet uit alleen bekeuringen (al komt dat vaak wel zo over). Vaak draait het hele priveleven om hun werk voor zo weinig geld. We zien nog geen 10% van hun werk. Van mijn part mogen ze vaker de plukzekaalwet toepassen en dat uitkeren aan de politie. Dan motiveer je ze nog beter en kost het de gemeenschap ook niets.
@ikkeniet: en daar kiezen ze voor zodra ze met de opleiding beginnen..
@ikkeniet:

ik zie ook liever dat alle BPM wegenbelasting en benzine accijns naar infrastuctuur gaat ..

zien we ook nog geen 10% van terug ..
@ikkeniet: Typisch een reactie van iemand die het dus niet al te breed heeft en daardoor vind dat iedereen met een beetje geld meteen kaalgeplukt zou moeten worden…
@ikkeniet:

Agenten krijgen gevarentoeslag bovenop hun salaris voor de klappen die ze krijgen.
Daarbij is het niet van toepassing dat agenten nog steeds huilen omdat ze in gevaar kunnen lopen. De meeste agenten doen administratie werk wat doorgaans geen baan is waar salaris verhogingen op z’n plaats zijn.
En net als wat Dennis_R zegt: Daar kiezen ze bewust voor zodra ze met de opleiding beginnen.
Veel vrienden in mijn omgeving kozen voor de opleiding om op straat te vertoeven als agent, maar zaten uiteindelijk achter het bureau zaken af te handelen als: gestolen prullenbakken. Ze zijn daarom ook maar gestopt en ander werk gaan zoeken.
Bij de politie werken is niet leuk en je zal nooit doen waarvoor je bent opgeleid op na de uitzonderingen.
@bempi:
Check even op internet hun cao. Gevarengeld krijgen ze niet. Dat is het leger.

Meesten hebben er niet voor gekozen om binnen te zitten maar worden gedwongen omdat ze aangifte van vernieling op moeten nemen omdat iemand op je afrikaantjes heeft gestaan.
@ikkeniet:

In België verdienen ze zo ongeveer 2 a 3 keer hun standaard loon dankzij allerlei premies en overuren en ze hebben een dik en vroeg pensioen. Slecht betaald zijn agenten zeker niet, al zeker niet als je ziet wat ze moeten doen.
Wanneer noord holland nou ik kan niet wachten
nu de rest van nederland nog
Zullen de plaatselijke pizzaboeren blij mee zijn, die waren de afgelopen twee dagen het mikpunt van van de gefrustreerde agentjes die vinden dat ze niet genoeg verdienen.
Nagenoeg iedere hollandse burgert heeft te kampen met flinke inkrimping van het uitgavenpatroon door achterlijk hoge belastingen maar de hermandad schijnt zich daar niets van aan te trekken. Staken/acties en meer loon, dat willen ze. Net als die asociale leraren die er morgen ’t bijltje bij neergooien. Puur scheit aan alle werkende ouders die dan mooi een dag vrij kunnen nemen om hun kind op te vangen.
Die ambtenaren vangen per definitie al meer dan de gemiddelde arbeider met daarbovenop nog ‘ns allerhande voordelige regelingen.
Als ze nu eerst ‘ns 70% van al dat raampersoneel bij de politie de laan uit schoppen, dan houden ze meer dan genoeg geld over om de dienders op straat fatsoenlijk gevarengeld te kunnen betalen…
@lemans96:
Beetje jammer deze reactie. De politie bestaat uit meer dan alleen agenten en allemaal werken ze min. loon. Tuurlijk zij er een paar die meer verdienen maar dat zijn er maar een paar. Heb eens het besef dat de meesten er de laatste jaren al geen cent bij hebben gekregen in hun oude cao (terwijl de rest wel omhoog ging) en dat alles (toen het goed ging) ook gewoon duurder is geworden. Heb er alleen maar respect voor om onderbetaald hard werk te doen.
@Bempie 13:10,

Juist,wat onze overheid heeft gecrëeerd zijn pencilpushers met een blauw pakkie aan. Die lui zitten 70 procent van hun tijd achter de PC allerhande rapporten en proces verbalen in 4-voud uit te typen. Bij onze oosterburen ligt dit percentage andersom, daar zijn ze 70% van de tijd op straat..
@lemans96:
Nu heb je precies het goede te pakken. Het is gecreeerd, ze hebben er niet voor gekozen. Ze doen hun best.
Pfff flauw hoor dat ze alleen bovengenoemde regio’s gaan ‘staken’, maar misschien geven ze het stokje morgen door aan andere regio’s??

Verder ben ik tot nu toe wel blij met die verhogingen van boetes, want ik heb dit jaar nu al 2 keer meegemaakt dat ik gewoon een preek kreeg ipv proces-verbaal, 2 maal voor een dubbele doorgetrokken streep (180! euro tegenwoordig).
Met deze achterlijke bedragen durven ze zelf niet eens meer uit te schrijven, hulde voor het Neerlandse rechtssysteem jongens
Agenten die denken ? Ik schoot even in de lach :)
mooie photoshop, agenten die een hart dragen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).