Al-Thani Koenigsegg CCXR kost nu slechts €670k

Auteur: , 31 Reacties

Huizen worden minder waard, banken zijn niet te vertrouwen en je bent opzoek naar iets anders om je pensioen te parkeren. Een auto bijvoorbeeld. In sommige gevallen leveren die een beter rendement dan een leuke spaarrekening. Een turquoise Koenigsegg CCXR past niet in die categorie. Oefh.

Hoogstwaarschijnlijk gekocht voor ergens tussen de 1,5 en 2 miljoen euro, 3000km in gereden en een jaar geleden voor het eerst als tweedehandsje op de markt. Toen stond de Koenigsegg CCXR “Special One” in Dubai voor het luttele bedrag van €825.000,-. Nu duikt de hypercar opnieuw op in München. In het eerste jaar was de CCXR al ongeveer de helft van zijn waarde verloren, nu 8 maanden later gaat er nog eens €155.000,- van de vraagprijs af.

Als investering of alternatieve bankrekening geen goede auto dus. Heb je daarentegen gewoon ergens €670.000,- rondslingeren dan is dit wellicht het koopje van de eeuw. Een unieke CCXR, 3000km (weliswaar stadsverkeer), 1018pk, handgemaakt in Zweden en met onderhoudshistorie voor hetzelfde geld als een beetje leuk aangeklede Rolls-Royce Phantom. Dan moet je hem alleen niet in Nederland op kenteken zetten.

Met dank aan gerard1710 voor de tip!31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
De auto is een beest maar op de kleur zou ik uitgekeken raken op den duur.
@agera: dan laat je m toch gewoon wrappen, en misschien een nieuw stukje leer over de stoelen natuurlijk….
Met dat geld koop ik mij een Rolls Ghost en een Lambo LP550-2 spyder ;p
Die kleur is zó verschrikkelijk, verpest gewoon de hele auto. Echt zielig dat ze zo ver gaan in het proberen te laten zien dat ze geld hebben (alsof je dat niet door hebt bij het zien van zo’n auto, een leek heeft ook al door dat het een speciale & dure auto is). En als je je wilt onderscheiden van je buurman zijn er betere opties, gestikte logo’s in het interieur bijvoorbeeld (kan me een RR van herinneren).
@masterstig: vind dat juist bij een ccr wel meevallen, meerendeel van de leken zal denken dat een lambo of ferrari duurder is. Ze zullen nooit gokken op 2mil voor deze
@darkpluisje: Daar heb je gelijk in, maar mensen hebben wel door dat het een bijzondere auto is (Ferrari’s en dergelijke noem ik bijzonder), door deze blauwe kleur oogt deze wagen eigenlijk juist weer wat goedkoop. Bah.
Grote Smurf’s new company car…..
Voor 30.000 euries kan je die wansmakelijke kleur wel laten overspuiten en een ander stukje dode koe kan er dan ook nog wel van af denk ik. Ben je voor 7 ton onder de pannen!
Dashboard is niet aantrekkelijk…
Wrapje over en je hebt een bloedmooie Koenigsegg. Kopen dus als je kan!
Zoals ze vroeger zeiden: “met een witte blijf je zitten” wordt nu: “een blauwe kan je beter houwe”
Ik ben waarschijnlijk echt de enige maar..
Die kleur is fantastisch!
Rot op met overspuiten… IK WIL M ZO!!
wrappen met ander kleurtje en klaar
gedwongenleaser
Op een dergelijke supercar vind ik die kleur best wel gaaf alleen had ik het niet doorgevoerd in het interieur, daar is het niet te pruimen.
Die handelaar heeft altijd bizar gave wagens staan.

Auto zelf zal wel weggaan voor het nieuwe model trouwens.
Als verkoper zal ik hem een ander kleurtje en interieur geven, denk dat hij de kosten er wel uithaald en dat die dan wat makkelijker verkocht zal worden…
ik hoef hem niet, de ruitenwisser zit scheef…
@wimbers: niet.
Tja, gebrek aan smaak komt je ooit duur te staan…
Zou hem graag wille hebben, vooral in deze kleur. Ben altijd al weg geweest van deze kleur.
lekker kleurtje… buitenkant zo houden.. binnenkant iets minder wat meer zwart accenten erin ofzo.. en de teller lijkt wel een disco is dat normaal?
Zo’n 3 euro afschrijving per gereden meter, dat is toch wel stevig. Dan zijn de benzinekosten naar verhouding goed te doen.
@Mairsil: volgens mij mis je een paar nullen, 3000km geleden was de auto grofweg 1,5 miljoen waard.
Turqoise in het interieur is afschuwelijk, maar als je naar Koenigsegg gaat zullen ze wel een andere kleur interieur voor je erin zetten.
@reventon: mooi zwart leer erin en je hebt een gave wagen!
Doen ze graag bij Koenigsegg
wat ziet dat stuur er goedkoop uit? Had toch iets specialer verwacht (zoals stuur ferrari bvb)
Maakt niet uit hoe lelijk het interieur en de kleur is. Het is een Koenigsegg!!! Altijd een win/
Verf het dakje wit en vraag grote smurf of hij hem wil hebben.
JIIIIIIIIIIIIIKES… My eyes!

Als ik geld voor zo’n ding had ging ik er eerst mee langs de schade hersteller, kijken of die er nog wat van kan maken.
Het grappige is dat degene die hem zo bestelde er niet om maalt, een paar ton meer of minder doet m denk ik niet zeer. Vind de kleur ook wel lachen de binnenkant minder.

Als je hem nog 10-20 jaar houd dan stijgt de waarde vast wel weer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).