Alan Wilzig heeft een privé-circuit. In zijn achtertuin!

Auteur: , 38 Reacties

De meeste welvarende mannen willen hun mate van succes ergens aan af kunnen meten. Bijvoorbeeld met een privé-jet, een eigen voetbalclub, of een superhete vriendin (of allemaal, als je een echte eindbaas bent). Een eigen circuit doet het ook altijd goed, maar de rit daar naar toe kan soms zo lang duren. De oplossing: leg hem aan in je achtertuin.

Alan Wilzig kreeg dit lumineuze idee en besloot meteen maar spijkers met koppen te slaan. Wie hij is? Een ondernemer, wiens vader een solide basis voor het familiekapitaal legde, welke hij vervolgens fors uitbouwde. Hij zit er aardig warmpjes bij dus. Naast ondernemen houdt hij heel erg veel van racen en snelle auto’s/motoren, en met zo’n passie moet je iets doen natuurlijk.

Combineer deze voorliefde voor auto’s met het bezit van een landgoed van ruim 110 hectare en dan is het opeens helemaal niet zo’n slecht idee om het circuit gewoon in je achtertuin aan te leggen. Dit stuitte op enig verzet, maar de aanhouder wint, en dus ligt er nu een circuit met een lengte van 1,6 kilometer en zo’n 13 meter breedte op zijn ‘Estate’ in de staat New York. Door zijn omvang is hij ook vrij gemakkelijk te spotten op google maps.

Het circuit ligt er nu een klein jaar, in november 2010 was het af. Er zitten 9 bochten in, en een hoogteverschil van ruim 20 meter. Daarnaast is het zo ontworpen dat er in verschillende configuraties geraced kan worden. Leuk speelgoed. Het is weliswaar niet zo groot als Ascari, dat andere privé-circuit, maar Wilzig kan er wel na zijn bakkie koffie ’s ochtends op zijn dooie akkertje naar toe wandelen als hij wil. Hoewel ik denk dat hij vas wel een golfkarretje ergens heeft staan, Khadaffi-style.

Op deze lap grond staat tevens een museum, met voor de automotive enthousiateling genoeg lekkers om een dagje in stuk te slaan. In de video hieronder zien we hoe de Ferrari-club een bezoekje brengt aan huize Wilzig:

Met dank aan iedereen voor de tips!38 reacties

dit is anders ook wel ‘eindbaas’
Heb ik ook…
@Jokkebrok:

http://www.1000steine.com/brickset/images/8364-1.jpg

Dit telt niet he
@revstars-net: hahahhahahahha ik vind dat jij ook eens eindbaas bent ;)
@revstars-net: ok. Ik moest lachen.
Mooi, mensen met geld die ook geld over hebben voor zulke leuke projecten!
allemachtig, wat een oppervlakte.. om jaloers van te worden, die witte scuderia op het plaatje is ook om geil van te worden, maar dat hou ik natuurlijk voor mezelf.. :roll:

over welvarende mannen gesproken, gister was iets op tv over de bandleden van Direct (neem aan dat iedereen die wel kent) en die zijn volgens mij ook rijk genoeg, maar wonen gezellig naast elkaar in een oud pand, en kopen grotendeels hun meubels bij de kringloop.. hoe cool is dat :D
@dennisr: Ja, was toen volgens mij ook te zien bij dat programma toen ze een nieuwe zanger zochten. Maar dat zie je inderdaad wel vaker bij bandjes uit het rock genre.
@joosthoeve: vind het stoer :D die nieuwe zanger lieten ze idd ook nog zien, als je zijn huis binnen loopt ga je ook 50 jaar terug :lol:
@dennisr: Neem steve jobs, enorm rijk en nog droeg hij altijd een simpele jeans en coltrui.
@Alpinaa: maar wel elk half jaar een nieuwe auto.. :lol:
@dennisr: +1, een beetje decadentie mag wel met een paar miljard.
@Alpinaa: als het lekker zit. wrm niet?
@Alpinaa: Maar hij vond zich wel heel belangrijk…. Parkeren op invalidenplek.
tja 1.9 KM is wel klein, maar toch wel baas om even te hebben. was ik maar billionare, zou precies zelfde doen, fuck private jets :D
@spykerboy: Die koop je erbij ;-)
Steve Jobs zijn truitjes kwamen ook niet bij de hema vandaan hoor :)
Hoe fijn zou het zijn, om miljardair te zijn?
@bloempot: Als je het zelf verdient heb, top denk ik. Maar dan moet je er veel voor laten, dus een grote vriendenkring zal niet je hebben, word je daar gelukkig van? Heb je het geërft? Dan waardeer je het toch meestal wat minder denk ik!
@joosthoeve: erven is ook wel aardig lijkt me!
Ja geweldig wat die gast heeft gedaan. Ik geloof wel dat het 20 jaar procederen of zo heeft gekost. Maar het resultaat is super, vooral de klimmende bocht. Dat zou elk circuit moeten hebben.
Niet gelijk gaan lachen allemaal maar ook ik dagdroom van een eigen circuit in de achtertuin. Laatst nog ook even een droomgarage gedroomd met deze auto’s voor mij:

1. Een Dodge Chellenger SRT8
2. Een Audi A7 4.2 tdi
3. Een Honda NSX typeR (mag ook de rechts gestuurd zijn)
4. Een Honda S2000
5. Een Chrisler 300C
6. Een Bentley Continental GT
@tarquesh: No offense, maar wat een schijtlijst. Zou dat je droomgarage zijn ja? De a7 en de conti kan ik wel begrijpen, maar waarom een 300C? Kan je dat verklaren?
@exotic: jij vindt het misschien een schijtlijst maar waarsch vinden anderen dat ook van auto’s die jij op je lijstje hebt staan. Als een auto maar emotie oproept en dat doet een 300C bij veel mensen. Een zwarte 300C Hemi met 20″ dechromed antraciet met Koni verlagingsset zou in mijn droomgarage wel op een plekje 10 kunnen.
@tarquesh: mooie lijst hoor, trek je niets aan van wat anderen zeggen… Een droomgarage is zo persoonlijk als het maar zijn kan. Zie er een paar tussen die ik ook zou willen. Maar je variatie is iig top!
@tarquesh:
Als we toch bezig zijn.

1. Lamborghini Gallardo LP540-2 VB
2. Alfa Romeo 8c
3. BMW M3
4. BMW X6 (zo fout mogelijk getuned)
5. Chevrolet Camaro
6. Mercedes CLS
Nice
Lag in een deuk toen ik op ‘super hete vriendin’ drukte!
Lag in een deuk toen ik op ‘super hete vriendin’ drukte!
@maxtuio: als ik aan super hete vriendin denk, denk ik aan megan fox. Men wat zijn die transformers films… Nice
Dit is echt de ultieme miljonairskick, fuck de jets en boten
En al die Italiaantjes op de foto zijn vrienden of zijn die auto’s ook van hem?
@Sir: Ivo Niehe was destijds in het programma Op Reis bij een miljardair in Frankrijk; deze heeft op zijn landgoed al decennialang een circuit. Tevens spaart deze man alle Le Mans en F1 auto’s die kampioen zijn geworden…althans, tot aan het uitzenden van het programma. Weet iemand hoe die gast heet en kan iemand aan beeldmateriaal komen ?
@Megakix: Ken de uitzending niet, maar je zal waarschijnlijk Pierre Bardinon van Mas du Clos bedoelen.
@stradale888: thanks…heb even gegoogled, maar deze bedoel ik (waarschijnlijk) niet. Het is namelijk van een steenrijke ondernemer die bijna nooit op z’n Franse Kasteel + Landgoed is en een privé-circuit heeft (dus niet openstaand voor raceklasses), puur om zijn personeel af en toe een Le Mans auto klaar te laten zetten…en er zelf in te crossen.
Echt heel geniaal. Dit zou ik ook wel in m’n achtertuin willen!
Zal ik toekomstig ook maar ineens 10 Km2

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).