Alfa Romeo Disco Volante Concept 2012

Auteur: , 18 Reacties

HAHAHA! *proest*

De Jetsons belden, ze willen hun vliegende schotel terug.

Het is geen grap, u kijkt hier naar dé primeur van Touring Superleggera (van coachbuilder Carrozeria Touring, met name bekend van de Gumpert Tornante) voor de Autosalon van Genève 2012. Maar voordat u nou denkt dat ze daar in Italië op hun achterhoofd gevallen zijn: het gaat een hommage worden aan de gelijknamige 1952 Alfa Romeo C 52 (hieronder afgebeeld). We hopen alleen wel dat Carrozeria er nog wielen op monteert.

Alfa C52 Disco Volante

Als er een prijs bestond voor meest nietszeggende teasers, dan wonnen de Italiaanse designhuizen die dit jaar. Bertone liet ook al een rare wirwar van pennestreken zien, en eigenlijk is Pininfarina nog het duidelijkst met zijn Cambiano concept. Aan de andere kant: als niet-(meer)automakende designer kan je je wat meer artistieke vrijheid permitteren natuurlijk.

Laten we hopen dat Touring er wat moois van maakt. Dat moet haast wel, want de basis van het concept wordt gevormd door de Alfa Romeo 8C Competizione. De naam van het concept, dat zich laat vertalen als ‘vliegende schotel’, geeft ons trouwens meteen de gelegenheid dat lekkere plaatje van Ida Engberg te pluggen:18 reacties

Ach ze kunnen er nog altijd een boot van maken.
@norge: ik dacht precies hetzelde :P
ongelooflijk mooie lijnen zeg. ik hoop dit terug te zien in de prodctie alfas
@extuned: wees maar gerust, dat zal vast niet gebeuren.
Ik kan de huidige modellen van AR niet echt waarderen.
De 156 en 147 waren de laatste naar mijn smaak.
Bij een MiTo moet er minstens 17″ onder anders lijkt het nergens naar, de Giulietta is over the top.
Stiekem heb ik liever een 75(Indy) of een 33.
LOL @ de Jetsons :)
http://www.ultimatecarpage.com/images/large/2563/Alfa-Romeo-C52-Disco-Volante-Coupe_2.jpg
Deze coupé versie is al iets logischer, maar die render heeft nog wel wat werk nodig voor ie echt wat laat zien…
Ik vindt een lijn rondom het bodywork erg mooi staan. Kijk maar naar de E-type, BMW Z8 en Lancia Stratos. Bij de originele Disco Volante is deze iets te laag geplaatst naar mijn mening.
@norge kerel dacht ik ook aan
Misschien inspiratie gehaald uit dit sculptuur. De Alfa Romeo 1900 Disco Volante diende als inspiratiebron:

http://1.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/TCOYWvfRw2I/AAAAAAAC_sI/9lUq6VODNrA/s800/Alfa-Romeo-Disco-Volante-Sculpture-0.jpg
Sorry hoor maar Disco in je naam is al de eerste fout, jammer dat die naam al grofweg 100 jaar bestaat bij een auto dan :P en dat ie dan ook op een vliegende boot lijkt… die lui zijn echt autistisch.
@Thijsj: Dat Disco Italiaans is voor ‘schotel’ en de originele Alfa uit de jaren 50 dus niets te maken heeft met het muziekgenre uit de jaren 70 (en vice versa) is niet helemaal tot jou doorgedrongen? …En dat noemt ontwerpers dan autistisch, zucht.
@enrico88: en om het nog preciezer te vertalen: Disco = schijf of schotel, en Volante = vliegend. Een vliegende schotel dus.
@RobTWo: I know, ik versta gelukkig wel een klein beetje Italiaans. ;) In de fifties waren vliegende schotels, raketten, ufo’s en dergelijke nogal hip dus het is niet verwonderlijk dat ontwerpers er hun inspiratie gingen halen. Bij Alfa waren ze trouwens niet de enigen: héél wat Amerikaanse wagens uit die tijd hebben vleugels en dergelijke op hun kofferbak plakken. :)
@enrico88: Heb het voor de duidelijkheid maar even in de tekst ingepast.
@enrico88: Okee, dat zal dan allemaal wel, maar nog zou je je auto toch geen vliegende schotel als naam geven? Ook al is het populair. Als Donkervoort zo’n auto gaat maken, dan gaat ie toch ook geen Donkervoort Vliegende Schotel heten? (niet zeggen dat doen ze niet blablabla dat weet ik ook wel, gewoon stel dat… ;) ) Ik vind t gewoon apart dat men zo’n naam geeft aan een product.
Nou ik plug liever Ida zelf dan haar plaatje…
Wauw, Alfa gaat de komende tijd leuke dingen brengen! Laat maar komen! :D
Na 100 jaar autodesign is het steeds moeilijker origineel te worden. Italianen proberen het echter nog steeds wat ik moedig vind. Wat ik echter haat is steeds die kritiek van Duitse autorijders die zelf in autos rijden die als 2 druppels water lijken op het uitgangsmodel uit de jaren 70 of daarvoor.

Porche 911. Opgepimpt 50 tiger jaren model. Of is het de 40 tiger jaren. Geschiedenisboek er even bij halen.

Volkswagen Golf, Polo, Beetle. Net zo gefacelift als een Duitse vrouw. Gladgestreken en zonder enige uitdrukking van emotie. 60 tiger 70 tiger jaren modellen

Opel Astra is wel vernieuwd maar heeft de uitraling
van de Kadett. Kleinburgerlijk tot op het bot.

BMW 3 5 en 7 serieserie. Hoe lang gaan die modellen al mee…. Een klein pennetreekje over de grille en dat is voor Duitse begrippen nieuw en verfrissend.

Audi A3 A4 A6. Slaapverwekkende grijze muizen autos. De lafheid straalt er vanaf.

Geef mij maar Alfa Romeo. Altijd weer wat anders. Soms gedlaagd soms minder, maar altijd gedurfd en met lef ontworpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).