Alfa Romeo’s SUV rijdt al verpakt rond [spyshots]

Auteur: , 24 Reacties

Het in haast in comateuze toestand verkerende Alfa Romeo mag momenteel dan maar twee modelletjes aanbieden (en een overgebleven 159), de uitbreidingsplannen liegen er niet om. Eén van die nieuwe Alfa's wordt een SUV die samen met Jeep tot stand wordt gebracht, en nu al als testmule zijn eerste kilometers maakt in de VS.

Wat we hier zien is dus simpelweg een ingepakte Alfa Romeo Giullieta, maar dan hoger op de poten gezet. Dit uiterlijk zegt dus nog niet over het eindresultaat. Onderhuids is het de softroader die Alfa Romeo gezamenlijk met de opvolger van de Jeep Compass/Patriot ontwikkeld. Het valt nu toch allemaal onder één groot Fiat/Chrysler-dak, dus platform sharing is logischerwijs de enige manier om het te doen. Of dat nou een roadster met Mazda-invloeden betreft of een mini-SUV met Jeep-spul, dat boeit boekhouder CEO Sergio Marchionne al lang niet meer. En geef ze eens ongelijk, in een auto-industrie waar je zonder kosten te delen niet meer overeind blijft staan.

De plannen van Alfa Romeo om met een SUV voet aan wal te krijgen in de Verenigde Staten zijn er overigens al sinds 2009. En in 2004 presenteerde het merk de Kamal Concept. We zijn benieuwd of Alfa het concept van de ‘SUV’ eindelijk eens een keer mooi kan maken, want het idee van een opgepompte off-roader voor op het asfalt leent zich zelden voor mooie ontwerpen. Ze zullen waarschijnlijk de kant van de crossovers opgaan, aangezien het formaat enigszins binnen de perken blijft.

De onthulling is in 2013, hoogstwaarschijnlijk in de VS, waar de nu nog naamloze C-SUV vooral potjes moet gaan breken.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Gewoon een Guilletta op SUV platform lijkt het wel? Zal wel geen spannende design koers zijn die ze genomen hebben
@voytekbe: dat is wat een mule is. De carroserie van auto X over de techniek van toekomstige auto Y gebouwd. Wordt gedaan om powertrain, electronica en in beperkte mate wielophangingen en dergelijke te testen.
@mashell: Mja mss heb je wel een punt maar weet niet of het eigenlijke resultaat zover zal afwijken van de mule, indien het dan al een mule is.

Snap het hele SUV gebeuren toch niet hoor. Geen flauw idee waarom iedereen daar zo dol op is aangezien het voor de meesten geen meerwaarde biedt tov een gewone personenwagen of break. Lijkt me enkel goed als je veel hoeft te laden of problemen hebt met je rug/gezondheid.
@voytekbe:
Stapt gewoon lekker in en uit zo’n SUV
Je zit boven iedereen verheven en hebt meer zicht
iedereen denkt dat je rijk bent.
Ok een moderne bestelwagen a la Renault Trafic heeft hetzelfde resultaat, alleen zal iedereen dan denken dat je loodgieter bent……..
@desjonnies: iedereen denkt dat je rijk bent? Bwahahaha. De meeste SUV’s die ik zie rijden zijn Kia’s, Dacia’s en Logan’s. Daar ben ik niet echt van onder de indruk. Die hebben net genoeg vermogen om een verkeersdrempel te nemen!
Guillieta cross?;p
Ik hou niet van die kleine SUV’s! :(
@masterstig: Gelukkig is er Dartz :)
@E34M5Touring: Autoblog, waar is de Like-button?
@masterstig: en dat vertel je nu pas….
heeft alfa al dat werk voor niets gedaan :mrgreen:

ot: ik zit er ook niet om te springen, maar er is vast wel een bejaarde alfist te vinden die niet meer fatsoenlijk in zijn alfasud kan stappen.
@Simpson: Ik weet niet of ze zo’n fan van mij zijn! :D
kaasboerin via iPhone app
@Simpson: Bejaard en Alfist?? Waar vind ik die? Dacht dat die niet ouder waren dan 18..
@kaasboerin: 28 en Alfist, voel me wel bejaard maar ben het geloof ik nog niet.
Vind ik niks voor Alfa Romeo om zoiets te doen, maarja, ze zullen we moeten om te overleven.
Ik ga oppassen met te zeggen dat het wel een afschuwelijk lelijk wagen zal zijn want dat dacht ik van de DS5 ook.
Maar toch, waarom toch altijd deze onzin misbaksels ipv echte wagens te bouwen.
@Hupke:
Omdat “men” zo’n auto wil hebben?
Omdat de marges op deze auto’s beter zijn?
Omdat als nuchterheid zou zegevieren boven emotie 70% van de mensheid genoeg zou hebben aan een Dacia?
Daarom.
@Hupke:
Omdat het verkoopt?
Ik zie ook liever een mooie betaalbare gt of sportwagen hoor,maar daar kan de schoorsteen niet van roken.
Zal wel een verhoogde giuletta worden.
Lol Mule/spyshotproof maken bij Alfa is wat plastic folie rond de carosserie plakken
Subtiel dat watermerk hahaha
Giullieta SUV.. Dat zou wel erg gaaf zijn. Lekker Italiaans.
Ik begrijp helemaal niks van het beleid van die Italianen. Nog niet heel lang geleden werd er nog gezegd dat elk merk unieke modellen moet hebben om te voorkomen dat de merken elkaar in de weg gaan zitten en nu zou er ineens een Jeep-Romeo gemaakt worden?
Jeep Romeo ala Porche Cayenne

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).