Alles Q: Infiniti gooit complete naamstrategie overhoop [updated]

Auteur: , 25 Reacties

Q is good for you?

Infiniti is op de Europese markt nog een zeer marginale speler, maar ziet dit de komende jaren graag veranderen. Naast ambitieuze groeiplannen en motordeals met Mercedes, krijgt ook bijna elke Infiniti een compleet andere naam. Voorheen had je onder andere de M(35h), de FX(50S), en de G, in de toekomst krijgt alles een Q en een nummer. Een nummer dat verder op het eerste gezicht geen betekenis heeft overigens.

Een derlijke omnummeringsactie kan je doorgaans maar één keer in je bestaan doen, consistentie en naamsherkennig is erg belangrijk voor elk merk. Voor Europa (behalve Rusland) is het geen ramp, Infiniti is hier nog nauwelijk bekend bij het grote publiek. De bulk van de afzet wordt nog steeds in de VS gehaald.

De 'oude' G-Unit

Het is niet bekend of de Red Bull-coureurs hun naam ook moeten veranderen in Sebastian Qvettel en Mark Qwebber. Vanaf modeljaar 2014 gaat het Q-festijn los, het eerste echte ‘eigen’ Q-model wordt de Q50, een sport-sedan die de oude Infiniti G moet opvolgen. Onthulling: Detroit Motor Show.

Het is een behoorlijk radicale stap, waar me vooralsnog de logica van ontgaat. Maar wie weet ontvouwt deze zich in een later stadium, en dan zal ook blijken of dit een goede zet was, of een hopeloze faal van een Paarse Broek. Uw inschatting?

Update 19-12: Infiniti heeft bij monde van President Johan de Nysschen tekst en uitleg gegeven. Ze zijn van plan veel nieuwe modellen te pushen, maar kwamen in de knoop met mogelijke namen, omdat deze grotendeels al door concurrenten geclaimd worden. Daarom is op de (in mijn ogen rare) Q-strategie overgestapt.

Kijk op het (klikbare) overzicht hieronder voor de nieuwe namen:

Infiniti Q-lineup25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ongezien de QX80 dan.
Groot!
Benieuwd of Audi nog moeilijk gaat doen over een Q50 of een Q70…
Het is wachten op de Qcumber, QtPi, QkeleQ en QstmnQloten…
Beetje zoals Hyundai heeft gedaan… alleen hebben die een i gebruikt en Infinity doet dus ook een X voor SUV/CrossOver modellen.
@MrViper: Kijk uit hoor Infiniti fout spellen is strafbaar op Autoblog.
Och wat een ramp de namen veranderen! Eerst 4 serie en nu dit!
Ik kan dit emotioneel allemaal niet meer handelen hoor…
Euh ja, alles voor meer Europese verkopen?
Q-Dance FTW.
@bullzeyersn: +1
@invia: Dat hoef je niet meer te posten, je kan gewoon rechts op het duimpje klikken.
@casey: Op de app is volgens mij nog geen plus-knop geïntegreerd. Dus als je vanaf de app comment, moet je het wel zo doen.
Tja, even je namen veranderen gaat je geen aantallen opleveren. De EX en FX zijn wel aardig, maar als je kijkt naar binnenruimte en bagageruimte valt het allemaal vies tegen voor een auto van dat formaat. Wel hebben de benzineversies een lekker uitlaatgeluid. Ben benieuwd wat die Q50 gaat worden, denk dat die toch de kar moet gaan trekken.
Om te beginnen zijn het hele lelijke auto’s. Neem een voorbeeld aan Lexus zou ik zeggen.
Wat nou leuk zou zijn is je leven lang gratis kaartjes voor q-dance events, bij aanschaf van een auto =)
Dat gaat audi niet leuk vinden!
Whow. Ik voorzie een run op de dealers. Alles wat eraan ontbrak was een typenaam met een Q!
@bartjuh + heul veul. Zou dr een kopen als dat deden
Audi hun advocaten hebben weer wat voer voor de komende weken :p
Waarom zou Audi moeilijk doen over een letter? BMW en Mercedes hebben dat ook niet gedaan (voor zover ik weet) of de Infiniti M## resp. G##…
@Esprit_de_Flandre: BMW en Infiniti hebben wel ruzie gehad over de letter M.
@Esprit_de_Flandre: En oh, Audi en Infiniti zijn ook al met elkaar op de vuist gegaan: In 2005 werd door Nissan, het moederbedrijf van Infiniti, een rechtzaak aangespannen tegen Audi. Deze rechtzaak ging over het gebruik van de letter Q. Nissan gebruikt de letter al sinds 1989. Audi hanteert voor haar SUV’s en crossovers ook de letter Q, bijvoorbeeld voor de Q7, Q5 en Q3. Dat heeft ertoe geleid dat Nissan een rechtzaak begon tegen Audi. Nissan won hem niet, want de Q7 is alweer eventjes op de markt. Of Audi deze nieuwe namen van Infiniti accepteert is nog niet bekend, de verschillen tussen Q70 en Q7 zijn namelijk niet heel groot.
Bron: http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/infiniti/21165418/__Infiniti_noemt_modellen_voortaan_anders__.html
Qweet nie of dit wel een qsucces gaat worden.
Maar voor Qinfiniti in Qeuropa zal het toch niet qveel uitmaken.
En ik dacht altijd dat de Panamera zo op een walvis leek. Toen zag ik de Infiniti QX80.
Altijd goed voor je merkwaarde om zwalkend beleid te gaan voeren. Dit riekt naar een emmer en een kraan… Of water en zee en brengen.
Briljante fotosoep:’)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).